Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BiogameFilorgaVitabioticsNobelNature's WayMa ProvenceKorffBio FreshSinguladermEos UsaBp PharmaForever FriendsHimalaya Drag
ПЕНТИЛИН ТАБЛЕТКИ 400 МГ Х 20

ПЕНТИЛИН ТАБЛЕТКИ 400 МГ Х 20

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:4.78 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ПЕНТИЛИН ТАБЛЕТКИ

 

1. КАКВО Е PENTILIN И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Всяка таблетка с удължено освобождаване Pentilin съдържа 400 mg pentoxifylline.

Налични са опаковка с 20 таблетки. Те са опаковани в 2 блистера по 10 таблетки. Таблетките Pentilin са бели, овални, биконвексни, филмирани таблетки.

Pentoxifylline действа върху вискозитета на кръвта като понижава свързването на нейните компоненти и спонтанното повишаване на деформируемостта на еритроцитите. Това има благоприятен ефект върху кръвообръщението при заболявания на периферните и мозъчните артерии, подобрява кръвоснабдяването на малките кръвоносни съдове и снабдяването на тъканите с кислород.

Този лекарствен продукт се използва за:

- за напреднали нарушения на периферната артериална циркулация на крайниците, предизвикани от артеро склероза и диабет, и съдови спазми (claudicatio intermittens, диабетна макро- и микроангиопатия, синдром на Reynaud). заболявания, свързани с нарушения на венозната циркулация, лечение на мозъчни и очни нарушения в оросяването.

Този лекарствен продукт се продава само с рецепта и се използва винаги след лекарско предписание.

2. ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ PENTILIN

Не взимайте Pentilin:

ако сте свръхчувствителни към pentoxifylline или към някои от помощните вещества на Pentilin

ако сте свръхчувствителни към лекарствени продукти, подобни на pentoxifylline, като теофилин, теофилинат, кофиен, холин, аминофилин или теобромин; ако наскоро сте получили остър инфаркт на миокарда; ако страдате от обилно кървене;

ако страдате от заболяване, свързано с повишен риск от кървене.

 

Обърнете специално внимание:

ако имате или сте имали сърдечни ритьмни нарушения;

ако се лекувате за сърдечна недостатъчност;

ако имате повишено или ниско кръвно налягане;

ако се лекувате за диабет;

ако се лукувате за атеросклероза;

ако имате бъбречна недостатъчност (или сте на диализа); ако имате тежка чернодробна недостатъчност;

ако сте планиран за операция (включително изваждане на зъб) или за диагностична процедура, свързана с риск от кървене; ако сте на възраст под 18 години.

Приемане на Pentilin с храна и напитки

Храната не влияе върху ефекта на лекарствения продукт.

Бременност

Консултирайте се с Вашия лекар ши фармацевт преди да започнете да приемате какъвто и да било лекарствен продукт.
Ефектът на Pentilin върху плода не е проучен, затова не трябва да го приемате по време на бременност освен ако лекарят не прецени, че е наистина необходимо.

Кърмене

Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате какъвто и да било лекарствен продукт.

Pentilin и неговите метаболити преминават в майчиното мляко. Лекарят ще прецени съотношението полза/риск относно лечението по време на кърмене.

 

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Не шофирайте или не използвайте машини докато не установите как реагирате на лечението.
При индивидуални пациенти, лекарственият продукт може да причини замайване и така индиректно да отслаби психофизическите способности да се шофира или да се използват машини. 
Приемане на други лекарствени продуктиМоля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, или наскоро сте приемали каквито и да било лекарствени продукти, дори и такива без рецепта. Информирайте Вашия лекар ако приемате лекарствени продукти за:
лечение на повишено кръвно налягане, предотвратяване на съсирването на кръвта (антикоагуланти),
лечение на диабет, лечение на стомашно-чревни язви, лечение на бактериални инфекции, лечение на астма и/или хроничен бронхит, облекчаване на болка
Моля, консултирайте се с Вашия лекар дори и, ако сте приемали такива лекарствени продукти в миналото.

 

3. КАК ДА СЕ ПРИЕМА PENTILIN?

Винаги приемайте Pentilin точно както ви е инструктирал Вашият лекар. Ако не сте сигурен, трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт. Дозировката зависи от тежестта на заболяването.
Обичайната начална доза е 1 таблетка от 400 mg Pentilin три пъти дневно.

Дозировката при пациенти с увредена бъбречна функция, и такива на хемодиализа, се определя от лекар.

Приемайте таблетките цели, с течност. Приемайте ги по-време или след хранене. Така честотата на нежеланите реакции може да бъде намалена. Ефекта от лекарствения продукт се проявява от 2 до 4 седмици, постепенно се повишава и се стабилизира на 8 седмица от лечението.

Приемайте лекарствения продукт редовно, по едно и също време всеки ден. Направете така, че да сте сигурни, че имате достатъчно количество от лекарствения продукт за продължаване на лечението.
Този лекарствен продукт е предписан на Вас лично и не трябва да го давате на други, дори и ако техните симптоми са подобни на Вашите.

Ако имате впечатление, че ефекта от лекарствения продукт е твърде силен или твърде слаб, трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.

Ако приемете повече Pentilin отколкото би трябвало

Ако приемете по-високи дози от лекарствения продукт отколкото би трябвало, трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт незабавно.

Ако пациентът е приел по-голямо количество от лекарственият продукт могат да се появят зачервяване на лицето, замайване и отмаляване, дължащи се на прекомерното понижаване на кръвното налягане (хипотония), сънливост, загуба на съзнание, повръщане, повишаване на телесната температура, възбуда и конвулсии. Ако пациентът е в съзнание след приемането на голям брой таблетки, опитайте се да предизвикате повръщане и незабавно се обадете на лекар.

Ако забравите да вземете Pentilin

Не приемайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата. Опитайте се да ви стане навик да приемате лекарствения продукт редовно, по едно и също време всеки ден. Ако пропуснете доза, вземете я колкото е възможно по-бързо, но не и, ако вече е време за следващата доза. Ако остават само няколко  часа за приемане на следващата доза, оставете пропуснатата и се върнете към редовната схема на дозиране.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарствени продукти, Pentilin може да прояви нежелани лекарствени реакции.
По-голяма част от нежеланите реакции са дозо-зависнми. Ако дозировката на Pentilin се намали, нежеланите реакции отслабват или напълно изчезват. Прекратяване на лечението се налага в много редки случаи.

Трябва да прекратите приемането на лекарствения продукт и да се консултирате с лекар веднага, ако възникне някои от следните нежелани реакции:

алергична реакция, безпокойство, треперене на ръцете, болка в гърдите и неритмично или засилено сърцебиене, жълтеница (жълтеникаво оцветяване на кожата), сънливост, отслабване на остротата на зрението, зачервяване на лицето или гърчове.
Консултирайте се с Вашия лекар при поява на замайване, главоболие, болка в епигаструма, метеоризъм, гадене, повръщане, диария или безсъние или други симптоми, които са неприятни и понижават качеството ви на живот.
Ако забележите каквито и да било нежелани реакции, дори и такива, които не са споменати в тази листовка, моля, информирайте Вашия лекар ши фармацевт.

 

5. КАК ДА СЕ СЪХРАНЯВА PENTILIN

Да се съхранява на места, недостъпни за деца. Да се пази от светлина. Да се съхранява под 25°С.

Срок на годност

Да не се използва след срока на годност, посочен на опаковката.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: Предпазете кожата, като ядете подходящите храниВремето става все по-топло, плажът ни зове, а прекрасният тен е по-желан от всяко време на годината. Но много от нас, изгарят от слънцето и това не е приятната част от ваканцията, нито от лятото. Трябва да се погрижим за кожата си, защото иначе може да си навлечем много проблеми. Но малко от вас знаят, че освен с различни слънцезащитни кремове, ние можем да помогнем на кожата си, докато ядем определени плодове и зеленчуци.
здравна информация: Близнаци - здравен хороскоп за 2015 г.През 2015 на Близнаците може да им се завижда на доброто здраве. Въпреки това, те не бива да се отпускате и усланяте на този факт. През минали години сте имали оплаквания от определени хронични заболявания, някои от които още продължават да Ви тревожат.
здравна информация: АлергиитеАлергиите се определят като прекомерна реакция на имунната система в отговор на експозиция на някои чужди вещества. Понякога имунният отговор е преувеличен, туй като някои вещества се възприемат като безвредни при някои организми и не предизвикват алергични реакции при тях.
полезни съвети: 6 храни, които контролират ПМСПердменструвалнен синдром? Изкарва ви от кожата и така дразните всички около себе си. Няколко продукти ще ви помогнат да намалите неприятните симптоми.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ПЕНТИЛИН ТАБЛЕТКИ 400 МГ Х 20"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!