Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
GncSkincodeTnt 21Natur ProductIkarovNuxePhytoNutergiaPiz BuinNiveaYardleyPranaromLierac
ФИЗИОТЕНС ТАБЛЕТКИ 0.2 МГ Х 28

ФИЗИОТЕНС ТАБЛЕТКИ 0.2 МГ Х 28

Цена:13.20 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ФИЗИОТЕНС 


Физиотенс е лекарство отпускащо се по лекарско преписание. Физиотенс е лекарство под формата на таблетка. Физиотенс съдържа моксонидин.

1. Какво е Физиотенс и за какво се използва?

Всяка таблетка съдържа 0.2 или 0.4 mg moxonidine. Физиотенс се използва за лечение на хипертония.

Как действа Физиотенс?

Физиотенс е селективен имидазолинов рецепторен агонист (СИРА). При различни животински модели Физиотенс е показал, че има силно антихипертензивно действие. Наличните експериментални данни сочат, че мястото на антихипертензивното действие на Физиотенс е ЦНС (централната нервна система). Доказано е, че Физиотенс активира избирателно т.нар. имидазолиновите рецептори в мозъчния ствол. Тези рецептори имат изключително значение за централния контрол на периферната симпатикусова нервна система Тяхното активиране води до намаляване на симпатикусовата активност и до понижаване на кръвното налягане.

Физиотенс се различава по това, че проявява само слаб афинитет към известните алфа-2-адренорецептори, спрямо ефектите му върху имидазолиновите рецептори. Този слаб афинитет обяснява ниската честота на потискане на нервната система (успокояване) или сухота в устата при приложението на Физиотенс.

При хората Физиотенс води до намаляване на системното съпротивление на съдовете и по такъв начин до намаляване на артериалното кръвно налягане. Антихипертензивния ефект на Физиотенс е доказан в двойно-слепи, плацебо-контролирани, рандомизирани клинични проучвания. .В двумесечно терапевтично проучване е установено подобряване н инсулиновата чувствителност с 21% при приложението на Физиотенс спрямо приложението на плацебо при пациенти със затлъстяване и инсулинова резистентно ст със средно степенна хипертония.

2. Преди да започнете да приемате Физиотенс

Не приемайте Физпотепс ако:

- сте алергичен към някоя от съставките на продукта

- страдате от синдром на болния синусов възел или брадикардия (пулсът ви в състояние на покой да е под 50 удара на минута).

Обърнете специално внимание при приема на Физиотенс:

Ако Физиотенс се употребява едновременно с бета-блокер и ако двете лекарства трябва да бъдат прекъснати, бета-блокерът трябва да бъде спрян първи и едва след това да бъде спрян Физиотенс.

При приема с други лекарства:

Моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако употребявате или скоро сте употребявали някакви лекарства, дори такива, отпускани без рецепта.

Едновременен прием с други лекарства за високо кръвно:

Физиотенс се употребява безопасно с тиазидни диуретици и с блокери на калциевите канали. Едновременният му прием с тези и с други антихипертензивни медикаменти води до адитивен (сборен ефект, наслагване на ефектите) ефект.При здрави доброволци не са наблюдавани фармакокинетични взаимодействия при приложението на Физиотенс заедно с хидр охлортиазид, глибенкламид (глибурид) или дигоксин.Тъй като трицикличните антидепресанти могат да намалят ефектите на централно-действащите антихипертензивни медикаменти, не се препоръчва трициклинични антидепресанти да бъдат едновременно прилагани с Физиотенс. Не са установени никакви фармокодинамични взаимодействия с моклобемид.Физиотенс води до известно подобрение на нарушената конгнитивна (познавателна) функция при пациенти, приемащи лоразепам. Физиотенс може да усили седативния (успокоителния) ефект на бензодиазепините при едновременното им приложение.

Бременност

Няма клинични изследвания с Физиотенс при бременност. Изследванията върху животни не показват директно или индиректно вредно въздействие върху бременността, върху ембрионалното/зародишно развитие, раждането и след родилния период. Необходимо е особено внимание ако се предписва на бременни жени.

Кърмене

Физиотенс се излъчва в майчиното мляко. Жени в период на лактация трябва да бъдат посъветвани да не кърмят, когато са на лечение с Физиотенс или да спрат приема на лекарството.

Шофиране и работа с машини

Няма данни, които да сочат, че Физиотенс се отразява неблагоприятно при шофиране или работа с машини. Съобщава се за сънливост и замаяност. Това трябва да се има предвид при изпълнението на тези дейности.

Важна информация за някои от съставките на Физиотенс

Лактоза монохидрат: Ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари, обърнете се към него преди да започнете да приемате това лекарство.

3. Как да приемате Физиотенс?

Обичайната начална доза Физиотенс е 0.2 mg дневно с максимална дневна доза от 0.6 мг, давана като две отделни дози. Максималната еднократна доза, която може да се приема е 0.4 mg. Дневната доза се определя съобразно с индивидуалния отговор на пациента.Физиотенс може да бъде приеман с или без храна.При пациенти с умерено до тежко бъбречно увреждане началната доза е 0.2 mg дневно. Ако е необходимо и се понася добре, дозата може да бъде увеличена до 0.4 mg дневно.При пациенти на хемодиализа началната доза е 0.2 mg дневно. Ако е необходимо и се понася добре, дозата може да бъде увеличена до 0.4 mg дневно.Не е определена безопасността и ефективността на Физиотенс при пациенти под 18 години.

Ако приемете по-голямо количество Физиотенс, отколкото трябва:

Симптоми при предозиране

Има съобщения за някои случаи на предозиране, при погълнати дози до 16 mg без фатален изход. Съобщените признаци и симптоми включват: главоболие, седапия, сънливост, ниско кръвно, замаяност, обща отпадналост, брадикардия (бавен пулс), сухота в устата, повръщане, изтощение и стомашни болки.

В случаите на предозиране, според данните от няколко токсикологични изпитвания върху животни, може да се получи хипертония (високо кръвно), тахикардия (учестен пулс) и хипергликемия (повишаване на кръвната захар).

Лечение на предозирането

 

Не е известен специфичен антидот. В случаи на хипотония (ниско кръвно налягане) се препоръчва циркулационна поддръжка, като например прием на течности и прилагане на допамин. Брадикардия може да бъде лекувана с атропин, Алфа-рецепторите антагониста биха могли да намалят или да премахнат парадоксалния хипертензивен ефект на свръх дозата Физиотенс.

Ако сте забравили да приемете дозата си Физиотенс

Не приемайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата.

Ефекти при прекъсване на лечението с Физиотенс

Лечението с Физиотенс не трябва да се прекъсва внезапно.

4. Възможни нежелани лекарствени реакции на Физиотенс

Както всички лекарства, Физиотенс може да има нежелани лекарствени реакции. Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, неописани в тази листовка, моля, обърнете се към Вашия лекуващ лекар или фармацевт.

Чести (честота 1 -10%) главоболие, замаяност, сънливост, сухота в устата, слабост. Нечести (честота < 1%) нарушения на съня, гадене, кожни обриви, сърбеж Редки (честота <0.1 %) хипотония, ортостатична хипотония (падане на кръвното налягане при рязко ставане)

Много редки (честота < 0.01%) ангиоедем

5. Съхраняване на Физиотенс

Физиотенс 0.2 mg: не съхранявайте при температура над 25°С.

Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка.

Не го използвайте след изтичане на срока на годност, означен върху опаковката. Пазете това лекарство на недостъпно за децата място.

СРОК НА ГОДНОСТ

Физиотенс 0.2 mg: 2 години

6. Допълнителна информация

информацията в тази листовка е ограничена.За допълнителна информация, моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ФИЗИОТЕНС ТАБЛЕТКИ 0.2 МГ Х 28"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: АлцхаймерБолестта на Алцхаймер е мозъчно заболяване, което е породено от неизвестни напълно за лекарите причини. То е с характерни неврологични особености, които са свързани с дегенерацията на нервните клетки. Тази дегенерация води до деменция, проблеми с паметта и социалния живот.
зелено: 9 домашни растения за по-чист въздух у домаДнес все повече хора прекарват почти цялото си време в затворени пространства. Макар че въздухът в големите градове е силно замърсен, се оказва, че застоялият въздух в дома или офиса е още по-вреден за здравето. Редовното проветряване, дори да живеете до оживена улица, е един от начините да си осигурите по-чист въздух.
здравна информация: Летните болести – какво да знаем, за да се предпазим – 2 частБабезиоза – паразитно заболяване, причинено от паразити, които се разпространяват чрез заразени кърлежи. Лечението е лесно, но много хора нямат явно изразени симптоми или като цяло не се нуждаят от лечение.
здравна информация: Предлагат увеличение на здравните вноски догодинаНа последната среща между министър-председателя на република България Пламен Орешарски и представители на българския лекарски съюз е било направено предложение от председателя на българския лекарски съюз, което е свързано с повишаване на здравната вноска.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!