Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Мирта МедикусФитофармаUriageNuxePurelogicolComplete PharmaMustelaMiriamquevedoVita FocusForever FriendsNiveaBronnleyBeauty Formulas
ЗИНАТ ТАБЛЕТКИ  250 МГ. Х 10

ЗИНАТ ТАБЛЕТКИ 250 МГ. Х 10

Цена:7.33 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
5/5
1 гласувал
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ZINNATTM ЗИНАТTM

 

Филмирани таблетки Cefuroxime

Тази листовка съдържа информация само за Zinnat таблетки. Моля, прочетете я внимателно преди да започнете приема на лекарството. Консултирайте се с вашия лекуващ лекар, ако ви е необходима повече информация или съвет.

 

Име на лекарството

Zinnat (Зинат)

 

Какво съдържа вашето лекарство

Zinnat е под формата на филмирани таблетки.

Всяка таблетка Zinnat съдържа 250 mg  лекарствено вещество cefuroxime (цефуроксим) под формата на cefuroxime axetil (цефуроксим аксетил).

Таблетките съдържат също така и следните помощни вещества: микрокристална целулоза, натриева кроскармелоза, натриев лаурилсулфат, хидрогенирано растително масло, колоиден силициев диоксид, пропиленгликол, метилхидроксипропилцелулоза, метилпарахидроксибензоат, пропилпарахидроксибензоат и бял оцветител. Таблетките са опаковани в блистер и картонена кутия.

Всяка опаковка съдържа 10 таблетки.

 

Как действа лекарството

Лекарственото вещество cefuroxime е бактерициден антибиотик (убива бактериите, причиняващи инфекции или техните спори), който принадлежи към групата на цефалоспорините. Вашият лекар е решил да ви лекува с това лекарство, тъй като имате инфекция, причинена от чувствителни на cefuroxime бактерии.

 

За какво се използва Zinnat

Zinnat таблетки се прилага за лечение на редица бактериални инфекции:

? Инфекции на горните дихателни пътища (инфекции на носа, ушите и гърлото, като отит, синуит, тонзилит и фарингит).

? Инфекции на долните дихателни пътища (пневмония, остър бронхит и хроничен бронхит във фаза на обостряне).

? Възпаление на пикочо-половата система: гонорея, пиелонефрит, цистит и уретрит.

? Инфекции на меките тъкани и кожата (фурункулоза, пиодермия и импетиго).

? Лечение на ранни прояви на Лаймска болест и последваща профилактика на късни прояви на заболяването при възрастни и деца над 12 години.

 

Кой произвежда лекарството и притежава разрешение за употребата му в България

Zinnat таблетки се произвежда от Glaxo Operations UK Ltd, T/A Glaxo Operations, Harmire Road, Barnard Castle, Durham DL12 8DT, United Kingdom или GlaxoSmithKline S.p.A., Via Alessandro Fleming, 37135 Verona, Italy. Притежател на разрешението за употреба е ГлаксоСмитКлайн ЕООД, ул. Димитър Манов, бл.10, 1408 София, България.

 

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ZINNAT

Ако отговорите с "да" на някой от следните въпроси, съобщете на вашия лекар за това преди да започнете приема на това лекарство.

? Алергични ли сте към cefuroxime, към някоя от другите съставки на Zinnat таблетки или към пеницилини и други цефалоспорини?

? Бременна ли сте или се опитвате да забременеете?

? Кърмите ли?

? Изследвате ли урината си за захар? Ако го правите, трябва да имате предвид, че Zinnat може да повлияе на резултатите от тези изследвания.

? Приемате ли често таблетки, подпомагащи храносмилането? Те могат да намалеят действието на Zinnat.

Кажете на вашия лекар ако приемате противозачатъчни лекарства. Както при другите антибиотици може да се наложи да използвате допълнителни контрацептивни средства.Важно е да уведомите вашия лекар за всички други лекарства, които приемате, дори за тези, които сте си купили сами без лекарско предписание.

 

КАК СЕ ПРИЕМА ZINNAT

Zinnat таблетки се приемат през устата.Приемайте лекарството, както лекарят ви е препоръчал.

Обичайната дозировка е:

Възрастни:

? при голяма част от инфекциите - по 250 mg два пъти дневно

? при инфекции на отделителната система - по 125 mg два пъти дневно

? при слабо до по-силно проявени инфекции на долните дихателни пътища, като бронхит - по 250 mg два пъти дневно

? при тежки инфекции на долните дихателни пътища или при съмнение за пневмония - по 500 mg два пъти дневно

? при пиелонефрит - по 250 mg два пъти дневно

? при неусложнена гонорея - 1д в един прием

? при Лаймска болест - по 500 mg два пъти дневно за 20 дни

 

Деца:

? за голяма част от инфекциите - по 125 mg два пъти дневно, като дозата не трябва да надвишава 250 mg за 24 часа.

? при деца на възраст над 2 години при отит на средното ухо или в зависимост от състоянието при тежки инфекции - по 250 mg два пъти дневно, като дозата не трябва да надвишава 500 mg за 24 часа.

Лечението със Zinnat обикновено трябва да продължи пет дни, но при по-тежки инфекции може да продължи и по-дълго.Не спирайте приема на лекарството преди да завършите целия курс на лечение, дори ако се чувствате по-добре. Възможно е лекарството да не е унищожило всички бактерии и да започне отново влошаване на състоянието ви.При необходимост таблетките може да се преглъщат с вода, като ще действат по-добре, ако ги приемате след хранене.Целостта на таблетките не трябва да се нарушава. Ако детето ви не може да преглъща таблетките, не ги чупете. Поискайте от лекаря да замени таблетките със Zinnat суспенсия.

Не приемайте повече таблетки от предписаните ви от вашия лекар.

Какво да направите в случай, че сте приели по-голям от предписания ви брой таблетки

Ако случайно сте приели прекалено висока доза, може да се почувствате зле. Уведомете вашия лекар, колкото е възможно по-скоро.

Какво да направите в случай, че пропуснете някоя доза

Ако сте забравили да приемете някоя доза, не се безпокойте. Приемете дозата веднага, след като си спомните и продължете да приемате следващите дози точно според определеното време.

СЛЕД ПРИЕМ НА ЛЕКАРСТВОТО

 

Нежелани лекарствени реакции

Повечето пациенти, които приемат това лекарство, не се оплакват от поява на нежелани лекарствени реакции. Както всяко лекарство, Zinnat таблетки може да предизвика нежелани реакции при някои лица.Ако се наложи да ви бъдат направени някакви кръвни изследвания, напомнете на лекаря, че приемате Zinnat. Това е наложително, тъй като антибиотиците могат да повлияят на резултатите от кръвните изследвания.

Ако се появи някой от следните симптоми не спирайте приема на лекарството, но уведомете вашия лекар:

• сърбеж, избледняване на кожата или екзема,

• главоболие,

• гадене и повръщане или лекостепенна диария,

• по-лесна от обикновеното поява на синини от удар и натъртване.

Ако се появи някой от следните симптоми, спрете приема на лекарството и уведомете вашия лекар, колкото е възможно по-скоро:

• поява на силно гадене, повръщане, диария, или силни болки в стомаха,

• поява на кървене от правото черво (при ходене по голяма нужда),

• жълто оцветяване на кожата или еклерите на очите.

Някои хора са алергични към лекарства. Ако при вас се появи някой от следните симптоми скоро след приема на Zinnat, спрете приложението му и уведомете лекуващия лекар НЕЗАБАВНО:

• внезапно затруднение в дишането с хрипове или стягане в гръдния кош,

• подуване на клепачите, лицето или устните,

• кожен обрив или уртики където и да е по тялото.

При лечение на Лаймска болест антибиотичната терапия води до краткотрайна реакция, включваща умора, студени тръпки и втрисане, появяващи се два до четири часа след приема на антибиотика.Посъветвайте се с вашия лекар в случай че развиете някакви други симптоми, които не са описани в тази листовка.

 

Как се съхранява лекарството

Съхранявайте таблетките при стайна температура до 30°С, далече от пряка слънчева светлина или топлина.

Съхранявайте таблетките на място, недостъпно за деца.

Не приемайте лекарството след датата на изтичане на срока на годност, отбелязана върху опаковката.

 

ЗАПОМНЕТЕ!

Това лекарство е предписано лично на вас. Никога не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като вашите.

Тази листовка не съдържа цялата информация за лекарството. Ако имате някакви въпроси или не сте сигурни за нещо, обърнете се към лекар. Може да се наложи да прочетете листовката отново, затова не я изхвърляйте, докато приемате лекарството. 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ЗИНАТ ТАБЛЕТКИ 250 МГ. Х 10"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: 7 натурални лека при ухапване от насекомиИдва летния период, а наред с всички позитивни неща, се появяват и насекомите и тяхната атака върху леко облеченото тяло. Ето седем лека, с които ще се справите бързо с ухапванията.
билки: ВеликденчеВеликденчето може да срещнем и като тинктура, която можем лесно да си приготвим и у дома като напълним бутилка от един литър до стеснението на гърлото с цъфтяща билка, която преди това сме нарязали и после долеем 40 градусова ракия. Дръжте я 14 дни на слънце и после я прецедете. След това я съхранявайте в хладилник. Тинктурата помага за подагра и ревматизъм. С тинктурата може да се втрие в кожата също.
здравна информация: Пада възрастта за част от "женските" болестиЗаболяването се дължи вероятно на неспособността на мускулатурата на таза и маточните връзки да задържат половите органи в тяхната обичайна позиция. При най-малко физическо напрежение, което е съпроводено с напрягане на мускулите на корема, диафрагмата и таза се повишава налягането в коремната кухина и вътрешните органи, в резултат на което вътрешните полови органи се отпускат и слизат надолу.
полезни съвети: Как да се справим с разширените вениРазширените вени са все по-често срещано, явление. Причината за появяването им е са различни, от фамилната обремененост, до начина на живот. Те са вените,които носят кръвта до краката и я връщат обратно към сърцето, но когато тези клапи е функционират правилно, флуидите във вените водят до подуване на краката и до болка.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!