Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
VitabioticsNatural FactorsFilorgaA-Z MedicaAbocaSanct BernardNutergiaMerz PharmaceuticalsForever FriendsEveline CosmeticsDailyIkarovEucerin
Ламизил крем 1 % 15 ГР.

Ламизил крем 1 % 15 ГР.

Количество:
Цена:12.99 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3.2/5
11 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Ламизил 1% Крем, 15 g,

Lamisil® 1% Cream 15 g

 

Ламизил 1% крем е бял, гладък крем. 1 g от крема съдържа 10 mg от активното вещество terbinafine hydrochloride..

В състава на крема са и следните помощни вещества: натриев хидроксид, бензилов алкохол, сорбитан моностеарат, цетилов палмитат, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, полисорбат, изопропилов миристат и пречистена вода.

1. Какво е Ламизил 1% крем и за какво се използва?

Ламизил 1% крем е антимикотик, който убива гъбичките, причинители на на кожни инфекции. Ламизил 1% крем е предназначен за лечение на гъбички по краката tinea pedis), в ингвиналните области (tinea cruris), по тялото - трихофития .

Ламизил 1% крем се използва също за лечение на дрождеви и инфекции като кандидози (интертриго) и pityriasis versicolor (разноцветен лишей).

 

Как да разберете, че имате някои от посочените проблеми?

Гъбичките по краката засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Може да бъдат и по извивката на крака, долната или друга част на стъпалата. Най-срещаният тип гъбички по краката предизвиква пукане или лющене на кожата, възможни са и слабо отичане, мехури или рани. Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички по или под нокътя), промяна в цвета и деформация (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото този тип гъбична инфекция не се лекува с Ламизил крем. Ламизил таблетки по лекарско предписание са предназначени за гъбички по ноктите.

Гъбичките в ингвиналните области се появяват по вътрешната част на бедрата -зоната на слабините, обикновено от двете страни, като често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят по-далеч, към задната част или нагоре по посока на стомаха. Явяват се също така и по участъци от тялото, в които кожата се прегъва (сгьвките), особено ако са влажни - гънките под гърдите или подмишниците или други подобни зони. Обривът е с ясно очертана граница и е възможно да има и мехури. Усеща се сърбеж.

Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като червен обрив с формата на окръжност, може да се появят лющене и сърбеж.

Кожните кандидози (интертриго) се появяват по участъци от тялото, в които кожата се прегъва и се изпотява (гънките под гърдите или подмишниците). Обикновено засягат по-възрастни или пълни пациенти, или пациенти страдащи от други заболявания, като диабет. Предизвикват зачервяване, сърбеж, лющене.

Pityriasis versicolor (разноцветен лишей) се появява по кожата като участъци с лющене, които се превръщат в бели петна поради загубата на кожен пигмент Петната изпъкват предимно през лятото, тъй като нормално кожата потъмнява около тях. Наблюдават се главно по торса, врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено с топлото време и с потенето.Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, преди да започнете употребата на крема, ако не сте сигурни в причините за вашата инфекция

 

2. Преди да използвате Ламизил 1% крем Кога не трябва да използвате Ламизил 1% крем?

Не употребявайте Ламизил крем :

• ако сте алергични към някоя от съставките му, посочени в тази листовка, (виж списъка на помощните вещества в началото на листовката) В този случай се консултирайте с вашия лекар или фармацевт, защото Ламизил крем не подходящ за вас.

 

 Какви предпазни мерки трябва да съблюдавате при употребата на Ламизил крем ?

Ламизил крем трябва да се прилага само външно. Не го използвайте по устата и не го поглъщайте. Да се избягва всякакъв контакт с очите. При случайно попадане в окото, внимателно изплакнете със студена вода.

 

Колко често и колко време трбва да използвате Ламизил крема?

Прилагайте Ламизил кпрей върху засегнатите зони, както следва:

• Гъбички по краката - 1 път дневно 1 седмица

• Гъбички в ингвиналните области и по тялото - 1 път дневно 1 седмица. Кожни кандидози (интертриго) - 1-2 пъти дневно 1 до 2 седмици. 

Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Ламизил крем ако сте бременна.Terbinafme hydrocloride - активната съставка на Ламизил крем, преминава в кърмата, поради което не трябва да се прилага в периода на кърмене. Не бива да се допуска бебето да има контакт с третирани участъци от кожата, включително гърдите.

 

Употреба при деца

Ламизил крем не трябва да се използва при деца под 12 години. Употреба на други медикаментиПреди да използвате Ламизил крем, уведомите вашия лекар или фармацевт за всички лекарства - със или без лекарско предписание, които приемате или сте приемали наскоро.Не прилагайте други медикаменти върху третирания участък.

 

3. Как да използвате Ламизил крем?

Важно е да употребявате Ламизил крем правилно. Внимателно следвайте инструкциите.

Възрастни и деца над 12 години

Продупчете предпазната мембрана (ако тубата е запечатана) с помощтта на заострената част на върха на капачката

• Почистете и подсушете инфектираното място и кожата около него, след което си измийте ръцете.

• Отвийте капачката и изстискайте малко количество от крема върху прустаси. Махнете капачката от бутилката.

• Завийте капачката на тубата.

• Приложете такова количество от крема, достатъчно за нанасяне на тънък слой върху засегнатото място и кожата около него.

• Нежно разтрийте.

• Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или върху другите

Ако третирате инфекция в зони, където кожата се прегъва, можете да поставяте марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате крема.

Наблюдават при по-възрастни и пълни пациенти по участъци от тялото, в които кожата се прегъва и се изпотява или при пациент с други заболявания, като диабет. Pityriasis versicolor (разноцветен лишей) - 1-2 пъти дневно 2 седмици. Използвайте крема в продължение на посочения период, дори да забелязвате подобрение по-рано. Обикновено подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако крема не се прилага редовно или употребата се прекрати прекалено рано.

При използването на Ламизил крем състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но напълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига по-дълго - до 4 седмици. Ламизил крем ще продължи да действа и след като сте провели пълния курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате крема, подобрението трябва да продължи.Ако не забелязвате подобрение на симптомите в рамките на 2 седмици от началото на лечението, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.

 

Как да подпомогнете лечението?

Поддържайте чиста засегнатата зона, като я миете редовно. Подсушете внимателно, без да търкате, като попивате нежно. Постарайте се да не чешете засегнатия участък, въпреки че може да ви сърби, за да не предизвикате допълнително усложнение и да забавите оздравителния процес или да разпространите инфекцията.Тъй като тези инфекции могат да бъдат предадени и на други хора, използвайте индивидуална кърпа и дрехи, като често ги перете, за да се предпазите от повторно инфектиране.

 

Ако случайно сте погълнали Ламизил Крем

Ако случайно е погълнат Ламизил крем, консултирайте се с вашия лекар, който ще ви посъветва как да постъпите.

Ако сте пропуснали доза?

Ако сте забравили да приложите крема, използвайте го веднага щом се сетите и след това продължете както обикновено. Ако си спомните по време на следващата апликация, приложете нормалното количество и продължете както обикновено. Постарайте се да използвате крема според указанията. Важно е да не се пропускат апликации, за да се намали рискът от възвръщане на инфекцията.

 

4. Какви нежелани ефекти може да причини Ламизил крем?

При повечето хора е налице полза от употребата на Ламизил крем. Но като всички лекарства той може да причини нежелани ефекти при някои хора. Затова е важно да се има предвид следното:След употреба могат да се появят зачервяване, сърбеж или слабо парене. Това се безвредни, слаби нежелани ефекти, възможни при прилагането на крема.

Ако установите някакъв нежелан ефект, различен от изброените, уведомете вашия лекар или фармацевт.

 

5. Как трябва да съхранявате Ламизил крем?

 

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Съхранявайте затворената туба в картонената кутия

Да не се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан на опаковката.

 

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Ламизил крем 1 % 15 ГР."?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Везни - здравен хороскоп за 2015 г.Везните ще се радват на крепко здраве през цялата година. Въпреки това, трябва да обърнете внимание на болестите, които ще Ви безпокоят през първата половина на годината. Повишен е риска от влошаване на състоянието Ви поради прекалено тревожене за странични проблеми, което от своя страна да доведе оплакванията Ви до хронични.
заболявания: МастопатияМастопатията е доброкачествено фибро-кистозно заболяване на млечната жлеза, което се описва с увеличаването на тъканите на гърдата, с болка и секреция. Заболяването е диагностициран преди повече от 100 години и засяга около 50% от жените във възрастовата граница от 30 до 50 години.
здравна информация: Повече от 110 000 българи са заразени с вируса на хепатит CСпоред Световната Здравна Организация болните от хепатит С в световен мащаб са повече от 170 милиона, като всяка година се заразяват нови 3- 4 милиона души
заболявания: ОтитОтитът е заболяване, което се характеризира с поява на възпалителен процес в областта на ушите. В зависимост от зоната на поява на инфекция отитът може да бъде 3 разновидности. Вътрешен отит е, когато е засегнат кохлеарният апарат, среден е при засягане на слуховите костици и тъпанчето, а външен е, когато възпалението се намира във външния слухов канал и ушната мида.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!