Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Scotish Fine SoapsPierre FabreUnimed PharmaSinguladermБългарско ПроизводствоKendy PharmaBronsonBettina-BartyVita GoldEquilibraNatur PharmaBp PharmaBio Fresh
ДИАПРЕЛ MR ТАБЛЕТКИ 30 МГ. Х 60

ДИАПРЕЛ MR ТАБЛЕТКИ 30 МГ. Х 60

Цена:15.30 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

DIAPREL MR ДИАПРЕЛ® MR

Gliclazide 30 mg

Таблетки с изменено освобождаване

ПОКАЗАНИЯ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

ДИАПРЕЛ се използва при възрастни за лечение на неинсулино зависим диабет (тип 2) в комбинация с диетични мерки и физическо натоварване при положение, че само тези мерки не са достатъчни за постигане на нормални стойности на кръвната захар.

КОЛИЧЕСТВЕН И КАЧЕСТВЕН СЪСТАВ

Gliclazide (INN) 30 mg за една таблетка

Помощни вещества: калциев хидроген фосфат дихидрат, малтодекстрин, хипромелоза, магнезиев стеарат, колоидален силициев анхидрид.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

ДИАПРЕЛ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА при следните случаи:

- ако сте алергични към гликлазид или към някое от помощните вещества, към някое друго лекарство от същата група (сулфанилурейни препарати), към сулфонамиди;

ако страдате от инсулино зависим (тип 1) диабет,

- ако имате диабетична прекома и кома, диабетична кетоацидоза,

- ако страдате от тежки чернодробни или бъбречни увреждания,- ако в момента се лекувате с миконазол (вж.Лекарствени взаимодействия);

- ако кърмите (вж. Бременност и кърмене).

АКО ИМАТЕ НЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ, ПОСЪВЕТВАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Хипогликемия:

Този лекарствен продукт може да предизвика хипогликемия (падане на стойностите на кръвната захар): ако почувствате изпотяване, силен глад, треперене, пребледняване, зрителни нарушения или ако се почувствате зле или проявите необичайно поведение, хапнете незабавно малко захар или нещо сладко и се консултирайте с Вашия лекар.Хипогликемията се появява по-често, ако вашата диета е твърде стриктна или небалансирана, след продължително или силно физическо натоварване, след консумация на алкохол или след приемане на друго хипогликемизиращо средство.

Затова, ако приемате хипогликемизиращ сулфанилуреен препарат Вие трябва да сте сигурен:

- Че ще се храните редовно: важно е да имате редовни основни хранения, включително закуска. Никога не трябва да пропускате някое от основните хранения поради повишаване на риска от хипогликемия при положение, че Вашата диета включва недостатъчно захар или е небалансирана по отношение на захарта.

- Че ще приемате редовно лекарството: важно е редовно да вземате лекарството, еднократно вземане със закуската (вж. Метод и начин на приложение).

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

- спазвайте колкото може повече диетата, предписана от Вашия лекар;

- редовно проверявайте стойностите на глюкозата, както е предписано от Вашия лекар;

- информирайте Вашия лекар при следните случаи:

о ако Ви предстои хирургична намеса, ако имате травма, температура или инфекция, или ако не се храните добре; о в случай на планирана бременност;

о ако вземате някакви други лекарства, особено противовъзпалителни средства, бета-блокери, кортикостероиди;

- информирайте Вашия зъболекар, че се лекувате от диабет.

АКО ИМАТЕ НЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ, ПОСЪВЕТВАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

ШОФЬОРИ И ОПЕРАТОРИ НА МАШИНИ

Пациентите трябва да бъдат запознати със симптомите на хипогликемия и трябва да бъдат внимателни при шофиране или при работа с машини, особено в началото на лечението.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

- Бременност

Ако сте бременна, Вашият диабет трябва да се лекува с инсулин. Информирайте Вашия лекар, ако се опитвате да забременеете. Ако сте бременна, информирайте Вашия лекар, за да може да Ви назначи по-подходяща терапия.Ако по време на лечението с този лекарствен продукт установите, че сте бременна, спрете да вземате това лекарство.Преди да вземете някакъв лекарствен продукт се посъветвайте с вашия лекар или фармацевт.

- Кърмене

По време на терапията с това лекарство кърменето е противопоказано. Преди да вземете някакво лекарство се посъветвайте с вашия лекар или фармацевт.

 

ПОМОЩНИ ВЕЩЕСТВА С ПРИЗНАТ ЕФЕКТ

Няма.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Определени лекарствени комбинации трябва да се избягват, тъй като могат да окажат важно влияние върху стойностите на Вашата кръвна захар. Не трябва да разчитате на собствената си преценка, когато вземате лекарства.

ВИЯ ТРЯБВА ДА ИНФОРМИРАТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ, АКО ПРИЕМАТЕ НЯКАКЪВ ДРУГ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ, ОСОБЕНО: Миконазол (лекарство за лечение на инфекции, предизвикани от микроскопични гъбички), фенилбутазон (противовъзпалително лекарство) Даназол (хормонално лечение) и алкохол или лекарствени продукти, съдържащи алкохол.

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Обичайната доза е 1 до 4 таблетки дневно. Препоръчва се да вземате този лекарствен продукт като еднократен прием на закуска. Таблетките трябва да се гълтат цели с около половин чаша вода.ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ СПАЗВАЙТЕ ПРЕДПИСАНИЕТО НА ВАШИЯ ЛЕКАР.Ако сте забравили да приемете една или повече дози, не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената единична доза.

НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Както всички лекарствени продукти, ДИАПРЕЛ® MR може да има нежелани ефекти.

- симптоми на хипогликемия (изпотяване, пребледняване, силен глад, прилошаване) (вж. Специални предупреждения);

- кожни реакции: уртикария, сърбеж, кожен обрив;

- гастроинтестинални смущения: гадене, диария, чувство на тежест стомаха, запек, коремна болка, повръщане, хепатит; - отклонения от нормата на кръвните и чернодробни лабораторни показатели;- преходни зрителни нарушения.

ИНФОРМИРАЙТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР ЗА ВСЕКИ НЕЖЕЛАН ИЛИ ТРЕВОЖЕЩ ВИ ЕФЕКТ, КОЙТО НЕ Е ОПИСАН В НАСТОЯЩАТА ИНФОРМАЦИЯ.

ПРЕДОЗИРАНЕ

В случай на предозиране незабавно потърсете Вашия лекар. Хипогликемия се появява, ако приемете свръхголяма доза и незабавно трябва да се третира с вземането на захар (4 до 6 бучки). Ако пациентът е в безсъзнание, потърсете веднага лекуващия лекар и Бърза медицинска помощ.Да се съхранява при стайна температура в оригиналната опаковка.

ФАРМАКОТЕРАЛЕВТИЧНА ГРУПА

Този лекарствен продукт е СУЛФОНАМИД, ОРАЛЕН ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА КРЪВНАТА ЗАХАР (АТС: А10ВВ09)

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА:

Les Laboratoires SERVIER22, rue Gamier92200 Neuilly-sur-SeineПРОИЗВОДИТЕЛИ:LES LABORATOIRES SERVIER Industrie45520-GIDYFRANCEиSERVIER (Ireland) Industries Limited ARKLOW, Co. Wicklow IRELAND

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА СЛЕД ДАТАТА, ЯСНО ПОСОЧЕНА ВЪРХУ ОПАКОВКАТА.

ДА СЕ СЪХРАНЯВА ДАЛЕЧ ОТ ПОГЛЕДА И НА МЯСТО, НЕДОСТЪПНО ЗА ДЕЦА.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Симптом на какво е болката в лявата ръкаБолките в лявата ръка могат да са в последствие на много неща, но това означава че може да сте разтегнали мускул или да получавате инфаркт. Ето защо не бива да подценяваме появилата се болка.
предизвикателство: 18 признака, че страдате от мигрена – част първаПочти 30 милиона хора само в САЩ страдат от мигрена, три пъти повече от колкото мъже. Мигрените с пулсиращи главоболия, в повечето случаи от едната страна на главата. някой физически упражнения. Повечето пациенти с мигрена трябва да се третират всички главоболия като такива, ето и 18 признака на коварното главоболие.
зелено: Средства за повишаване на имунитетаИмунната система е защитен механизъм на организма за борба с вируси и бактерии. Това е втората линия на защита на тялото, след физическата бариера на кожата и лигавиците.
заболявания: Камъни в бъбрецитеБъбречните камъни са твърди образувания, които имат кристална и минерална структура. Те се образуват в бъбреците или в някои части по дължината на пикочния тракт. Причиняват болки в областта на корема, хълбоците и слабините, а понякога са причина за поява на кръв в урината. Заболяването се нарича нефролитиаза, калкулоза или уролитиаза.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ДИАПРЕЛ MR ТАБЛЕТКИ 30 МГ. Х 60"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!