Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
EleaМирта МедикусJamiesonБиохербаEucerinSuper DietEsiPiz BuinPopАромаCannadermСибирско ЗдравеEquilibra
Имодиум капсули

Имодиум капсули

Количество:
Цена:4.33 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3.2/5
11 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

IMODIUM ИМОДИУМ

Капсули

 

 

ЗА КАКВО СЕ УПОТРЕБЯВА ИМОДИУМ?

При диария ИМОДИУМ втвърдява изпражненията и намалява честотата на дефекациите. Вие бихте могли да приемате ИМОДИУМ при внезапно настъпила (остра) диария или при продължаваща дълго време (хронична) диария.Също така, бихте могли да използвате ИМОДИУМ в случай, че сте с диария след оперативно отстраняване на част от червата.

Въпреки че ИМОДИУМ прекратява диарията, лекарственият продукт не премахва причините за нейната поява. Когато това е възможно, е необходимо също да се проведе лечение и на причините за възникване на диарията.

В случай, че имате диария трябва да знаете, че губите значително количество течности. Ето защо Вие трябва да възстановите загубата посредством увеличен  прием на течности. Това важи в особена степен за деца. Вашият фармацевт би могъл да Ви предпише специален прах, съдържащ захар и соли. След прибавянето му към вода той ще замени също и солевите загуби, възникнали вследствие на диарията. Разтворът е особено подходящ за деца.

При внезапен (остър) пристъп на диария ИМОДИУМ обикновено прекратява симптомите за 48 часа. В противен случай, спрете да приемате медикамента и посетете Вашия лекар.

Ако Вие сте болен от СПИН и сте лекуван от диария с ИМОДИУМ, при поява на каквито и да е признаци на подуване на корема, незабавно прекратете приема на ИМОДИУМ, и да кажете на Вашия лекар.

Деца

Вие може да дадете ИМОДИУМ на деца под дванадесетгодишна възраст само  ако е предписано от Вашия лекар.

Бременност

В случай, че сте бременна или смятате , че сте бременна Вие трябва да уведомите Вашия лекар, който ще реши дали бихте могли да приемате ИМОДИУМ.

Кърмене

Съветваме Ви да не приемате ИМОДИУМ по време на кърмене, тъй като малки количества от него попадат във Вашата кърма.

 

Способност за шофиране или работа с машини

Заедно с диарията може да се наблюдават умора, виене на свят или сънливост. Поради това е препоръчително да внимавате при шофиране или работа с машини. 

 

 

Други лекарства

Уведомете Вашия лекар, в случай  че приемате други лекарства, които потискат перисталтиката на стомаха и червата (например, антихолинергични препарати), тъй като тези средства биха могли значително да засилят ефекта на ИМОДИУМ.

Намалена чернодробна функция

Уведомете Вашия лекар, в случай  че имате проблеми с черния дроб; Вие може да се нуждаете от стриктно лекарско наблюдение по време на лечението с ИМОДИУМ.

 

КАК ТРЯБВА ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ИМОДИУМ И В КАКВА ДОЗИРОВКА?

Дозата ИМОДИУМ, от която се нуждаете зависи от Вашата възраст и типа на диарията. ИМОДИУМ се предлага под форма на капсули за приемане през устата. Вие може да приемате ИМОДИУМ по всяко време на деня. Капсулите трябва да се приемат с течност.

Възрастни (включително хора в напреднала възраст):

при внезапно появила се (остра) диария вземете едновременно две капсули, след което приемайте по една капсула след всяко диарично изхождане, но не повече от осем капсули за едно денонощие. При отделяне на изпражнения с плътна или твърда консистенция или при отсъствие на чревни смущения в продължение на 24 часа, не приемайте повече капсули

при продължителна (хронична) диария, правилната доза на лекарството трябва да се определи след консултация с Вашия лекар.

Внимание: не приемайте повече от 8 капсули за 24 часа!

Деца над 5-годишна възраст

при внезапно появила се (остра) диария да се вземе една капсула в началото, след което да се приема по една капсула след всяко диарично изхождане. В случай  че детето отделя изпражнения с плътна или твърда консистенция или при отсъствие на чревна активност в продължение на 24 часа, не давайте повече капсули.

при продължителна (хронична) диария правилната доза трябва да се определи след консултация с Вашия лекар.

Внимание: никога не давайте повече от максималната препоръчвана доза на ден и на килограм тегло на Вашето дете!

Тегло на детето в килограми (кг) Максимален брой капсули ИМОДИУМ на денонощие

до 14 кг Никога повече от 2 капсули

до 20 кг Никога повече от 3 капсули

до 27 кг Никога повече от 4 капсули

до 34 кг Никога повече от 5 капсули

до 40 кг Никога повече от 6 капсули

до 47 кг Никога повече от 7 капсули

до 54 кг Никога повече от 8 капсули

Ако не разбирате , помолете Вашия лекар или фармацевт за обяснение. Внимание: никога не вземайте по-голяма доза от препоръчваната 3 пъти на ден.

Спрете да приемате  ИМОДИУМ, ако изпражненията се нормализират или няма повече изхождания в продължение на 12 часа.  

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

В повечето случаи ИМОДИУМ се понася добре и появата на нежелани ефекти е малко вероятна при употреба на препарата, съобразена с указанията. Възможна е поява на запек и подуване на корема, както и затруднено уриниране. В такъв случай преустановете приема на ИМОДИУМ и при силна изява на тези прояви се обърнете за консултация към Вашия лекар.

Рядко се наблюдава свръхчувствителност към ИМОДИУМ. Тя би могла да се разпознае, например, по появата на зачервяване на кожата, сърбеж, недостиг на въздух или по подуването на лицето. При възникване на някой от тези признаци посетете Вашия лекар.Възможна е поява на някои от следните оплаквания, но те биха могли да се дължат и на самата диария: коремни болки или неразположение, гадене и повръщане, умора, замаяност и сънливост, сухота в устата и събиране на газове.

Не се колебайте да съобщите който и да е от нежеланите ефекти на Вашия лекар или фармацевт.

 

ПРЕДОЗИРАНЕ

В случай, че сте взели твърде голямо количество ИМОДИУМ повикайте лекар, особено, ако имате някой от следните симптоми: скованост на мускулите, некоординирани движения, сънливост, затруднено уриниране или отслабено дишане.

Реакцията на децата към високи дози ИМОДИУМ е изразена в по-силна степен в сравнение с тази на възрастните. В случай че детето е приело твърде голямо количество от медикамента или проявява някой от посочените по-горе симптоми, незабавно извикайте лекар.

Информация за лекаря в случай на предозиране

- Инжектирайте налоксон.

- При нужда инжектирайте повторно налоксон след 1-3 часа.

- Ако се налага, следете състоянието на пациента поне през следващите 48 часа.

 

КАК ТРЯБВА ДА СЕ СЪХРАНЯВА ИМОДИУМ?

Това лекарство може да се съхранява само за ограничен период от време. Не използвайте ИМОДИУМ след датата (месец и година), посочен след "Ехр.", даже и ако препаратът е бил правилно съхраняван. Съветваме Ви да върнете старото лекарство на Вашия фармацевт.

Срок на годност: 5 години

 

КАКВО СЪДЪРЖА ИМОДИУМ?

На Вас Ви е предписан ИМОДИУМ за лечение на Вашата диария. Лекарственото вещество на ИМОДИУМ е лоперамид (loperamide). Капсулите ИМОДИУМ са сиви и зелени на цвят.

Една капсула съдържа 2 милиграма лоперамид хидрохлорид.

Капсулите съдържат също така лактоза, царевично нишесте, талк и магнезиев стеарат. Самата капсула е направена от жълт железен окис, индиготин, еритрозин, титанов двуокис и желатин.

 

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

Johnson & Johnson D.O.O. Smartinska 140 1000 Ljubljana Slovenia

 

ПРОИЗВОДИТЕЛ

Janssen-Cilag 27100, Va! De Reul

  

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Имодиум капсули "?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 9 факта, които всяка жена трябва да разкаже на гинеколога сиИма доста подробности от нашия живот, коиро едва успяваме да споделим с най-добрата си приятелка, какво остава за гинеколога ни, особено ако той е от мъжки пол. Истината обаче, макар и всички да я знаем, но пренебрегваме е, че те са хора, които със сигурност са виждали и чували всичко.
здравна информация: Тайнствена болест вече е у насЗа първи път в България е регистрирано заболяването моргелоза. Пациентите, които страдат от тази загадъчна болест се оплакват от незарастващи рани, в които се появяват подобни на косми власинки. В световен мащаб досега са регистрирани около 15000 души с такова заболяване.
полезни съвети: Как да се справим с разширените вениРазширените вени са все по-често срещано, явление. Причината за появяването им е са различни, от фамилната обремененост, до начина на живот. Те са вените,които носят кръвта до краката и я връщат обратно към сърцето, но когато тези клапи е функционират правилно, флуидите във вените водят до подуване на краката и до болка.
билки: Червена детелина за женското здравеБилката може да се прилага вътрешно и външно. Вътрешно се прилага под формата на капсули, чай, течен екстракт и тинктура, а външно може да се ползва под формата на мехлеми и кремове.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!