Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
PurelogicolBoehringer ILa RocheKentBronnleyJohn FriedaТомил ХербNatur ProductGalenicMerz PharmaceuticalsАрониадаLeocremaNivea
ТЕГРЕТОЛ 200 МГ.Х 50

ТЕГРЕТОЛ 200 МГ.Х 50

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:7.61 лв.
Продуктът не е в наличност
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3.2/5
13 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ТЕГРЕТОЛ


За какво се използва Тегретол®?

Тегретол® се използва за лечение на определени видове пристъпи (епилепсия). Прилага се и за лечение на някои неврологични заболявания (например болка в лицевата област, позната като „тригеминална невралгия"), а и за определени психични състояния (заболяване, познато като епизоди на мания при биполярни афективни разстройства и някои типове депресия). Не трябва да се използва за лечение на болки изобщо.
Епилепсията е нарушение, което се характеризира с два или повече пристъпа (припадъци). Припадъците възникват, когато импулсите от мозъка към мускулите не се предават правилно по нервните пътища. Тегретол® спомага за контрола върху предаването на тези импулси. Той регулира и нервните функции при други заболявания, споменати по-горе.
Тегретол® може да се прилага и при други състояния, по преценка на Вашия лекар. Не трябва да го използвате за лечение на други здравословни проблеми без предварителна консултация с лекар.

Преди да използвате Тегретол®

Можете да приемате Тегретол®, само след обстоен медицински преглед. Тегретол® е подходящ за повечето, но не и за всички пациенти. Ето защо:

В кои случаи не трябва да използвате Тегретол®? Не трябва да използвате ТЕГРЕТОЛ, ако:

• в миналото сте имали необичайна свръхчувствителност (обриви или други възможни признаци на алергия) към карбамазепин или подобни лекарства ( трицикличните антидепресанти");  

• в миналото сте имали необичайна свръхчувствителност към някое от помощните вещества, описани в раздела „Какво съдържа опаковката? "

• имате сериозно сърдечно заболяване;

• в миналото сте имали сериозно кръвно заболяване;

• имате нарушения в образуването на порфирин, необходим пигмент за функционирането на черния дроб и кръвообразуването („остра интермитентна порфирия");

• приемате и други лекарства, познати като моноаминооксидазни инхибитори (МАО-инхибитори).

Може ли да приемате Тегретол®, ако имате други здравословни проблеми?

Информирайте Вашия лекар, ако:

• в миналото сте прекарали сърдечно, чернодробно или бъбречно заболяване;

• страдате от заболяване на кръвта (включително и такова, предизвикано от други лекарства);

• имате повишено вътреочно налягане (глаукома);

• имате специфично психично заболяване, придружено от обърканост или възбуда.

Можете ли да използвате Тегретол®, ако приемате и други лекарства?

Преди да приемети каквито и да е други лекарства едновременно с Тегретол® информирайте Вашия лекар или фармацевт, тъй като тези лекарства може да взаимодействат с Тегретол®. Може да се наложи да промените дозата или, понякога, да преустановите приема някое от тези лекарства. Това важи както за лекарствата с рецепта, така и за тези отпускани без рецепта.
При жени, които приемат перорални контрацептиви (таблетки срещу забременяване) и ТЕГРЕТОЛ®, може да настъпят нарушения в менструалния цикъл. Възможно е да се намали ефективността на таблетките и да се наложи приложението на други контрацептивни методи.
Необходимо ли е да избягвате някои храни и напитки? Не консумирайте алкохол, докато приемате ТЕГРЕТОЛ®.

Може ли Тегретол да се прилага при деца и пациенти е напреднала възраст?

ТЕГРЕТОЛ® може да се прилага безопасно при деца и пациенти в напреднала възраст, според указанията на лекаря. При необходимост от по-внимателно дозиране и проследяване ще Ви бъде предоставена специална информация (вж. също раздели „Как правилно да прилагате Тегретол®?" и „Какви са възможните нежелани ефекти на Тегретол®?").

Може ли да приемате Тегретол® ако сте бременна или кърмите?  

Информирайте Вашия лекар, ако сте бременна, кърмите или планирате да забременеете.
Съществува риск за плода, ако майката приема антиепилептични лекарства (лекарства срещу пристъпи) по време на бременност. Едновременно с това е важно и да се контролират епилептичните пристъпи по време на бременност. Вашият лекар ще Ви обясни рисковете и ползите и ще реши дали да продължите да приемате ТЕГРЕТОЛ®, или не.

Лекарственото вещество на ТЕГРЕТОЛ® преминава в кърмата. Вие можете да кърмите, при съгласие на Вашия лекар и при стриктно наблюдение на детето за нежелани ефекти. Ако възникнат нежелани ефекти, напр. ако детето Ви стане много сънливо, спрете кърменето и информирайте Вашия лекар.

Може ли да шофирате и да работите с машини?

ТЕГРЕТОЛ® може да Ви направи сънливи, да предизвика световъртеж или да причини замъгляване на зрението, особено в началото на лечението или при повишаване на дозировката. Бъдете внимателни, когато шофирате или работите с машини и при дейности, изискващи повишена концентрация на вниманието.

Как правилно да прилагате Тегретол®?

Приемайте ТЕГРЕТОЛ® точно, както го е предписал Вашият лекар. Това ще Ви помогне да постигнете оптимални резултати и ще намали вероятността за възникване на нежелани реакции. Не приемайте ТЕГРЕТОЛ® в по-висока доза от предписаната, по-често или по-дълго от определеното от Вашия лекар време.
Ако приемате ТЕГРЕТОЛ®, не спирайте внезапно лечението без предварителна консултация с Вашия лекар. Той/тя ще определят дали и кога да спрете приема на ТЕГРЕТОЛ®.

Дозировка

Лечението на епилепсия при възрастни с таблетки или сироп обикновено започва с 100-200 mg, един или два пъти дневно. Дозата постепенно се повишава до 800-1200 mg дневно (при някои пациенти може да са необходими до 1600 или дори до 2000 mg дневно), разделени на 2 или 3 приема.

Лечението при деца обикновено започва с 100-200 mg дневно (10-20 mg/kg телесно тегло) и се поддържа с 400-800 mg дневно. В юношеска възраст може да се прилагат между 600 и 1000 mg дневно.
При тригеминална невралгия началната доза е 200-400 mg дневно, която впоследствие бавно се повишава до изчезване на болката (обикновено 200 mg, 3-4 пъти дневно). При пациенти в напреднала възраст се препоръчва по-ниска начална дозировка - препоръчва се 100 mg, 2 пъти дневно.

При остра мания и поддържащо лечение при биполярни афективни разстройства обичайната доза е 400-600 mg дневно (дозата варира между 400-1600 mg дневно).
Дневната доза ТЕГРЕТОЛ® винаги се приема на няколко разделени приема (с изключение на първия ден), т. е. от 2-4 пъти дневно, според състоянието.  

Дозата, предписана Ви от Вашия лекар, може да се различава от изброените по-горе. В тези случаи спазвайте инструкциите на Вашия лекар.
Приемайте ТЕГРЕТОЛ® по време на хранене или след хранене. Поглъщайте таблетките с течност; при необходимост, те могат да се делят наполовина.

Какво да правите, ако пропуснете приема на една доза?

Ако пропуснете приема на една доза ТЕГРЕТОЛ®, вземете я веднага, щом си спомните. В случай, че е настъпило време за следващата доза, пропуснете забравената и пак продължете по предписаната Ви схема. Не приемайте двойно по-голяма доза.

Как да постъпите при предозиране?

При случаен прием на много по-голям брой таблетки от предписаните или много голямо количество сироп, незабавно посетете спешното отделение на най-близката болница или се свържете с Вашия лекар.
Ако почувствате затруднение в дишането, учестен и нередовен сърдечен ритъм, загуба на съзнание, припадъци, втрисане, гадене и/или повръщане, е възможно предписаната Ви доза да е много висока. Не приемайте повече от лекарството, а информирайте Вашия лекар незабавно.

Какво друго е необходимо да знаете, докато приемате Тегретол ?

Особено важно е Вашият лекар редовно да контролира подобрението Ви. Той или тя може да Ви назначат редовни изследвания на кръвта, особено в началото на лечението с ТЕГРЕТОЛ®. Това е нормално и не трябва да Ви безпокои.
Преди да се подложите на операция, включително лечение на зъбите или спешна медицинска помощ, информирайте лекаря, че приемате ТЕГРЕТОЛ®.

Какви са възможните нежелани реакции на Тегретол ?

ТЕГРЕТОЛ®, подобно на всички лекарства, може да предизвика някои нежелани ефекти. Те често са леко изразени и се наблюдават в началото на лечението, като обикновено отшумяват за няколко дни.
Следните нежелани ефекти обикновено не изискват медицинско наблюдение. Ако те продължат повече от няколко дни или Ви причиняват силен дискомфорт, консултирайте се с Вашия лекар.
Много чести: световъртеж, сънливост, гадене, неустойчивост. Чести: главоболие, сухота в устата.
Редки: запек, диария, болки в ставите и мускулите, повишено потоотделяне, загуба на апетит, косопад, сексуални нарушения.
Консултирайте се с Вашия лекар възможно най-бързо, ако настъпят някои от следните нежелани ефекти. Те може да изискват медицинска помощ:  

Много чести: загуба на мускулна координация;

Чести: промени в поведението, обърканост, обща отпадналост, по-чести припадъци, замъглено зрение, треперене, неконтролируеми движения на тялото, неконтролируеми движения на очите;

Редки: повръщане, сърбеж, възбуда или враждебност (особено при хора в напреднала възраст), прилошаване, говорни затруднения или неясна реч, депресия с безпокойство, повишена нервност или други промени в настроението или психиката, халюцинации, шум в ушите или други необясними звуци в ушите, нарушения в дишането, гръдна болка, учестен или необичайно забавен сърдечен ритъм, обща скованост, мравучкане по ръцете и стъпалата, често уриниране, внезапно намаление в количеството на отделяната урина, промени във вкуса.

Незабавно се консултирайте с Вашия лекар или помолете някой от близките Ви да се консултира с него, ако възникне някой от следните (чести или редки) нежелани ефекти. Те може да бъдат ранни признаци на сериозно увреждане на Вашата кръв, черен дроб, бъбреци или други органи и да налагат спешно лечение!

• оплаквания, като втрисане, зачервяване на гърлото, обрив, афти в устата, подути жлези;

• необяснимо натъртване, почервеняване или поява на синини, в резултат на подкожни кръвоизливи или необясними кожни петна;

• потъмняване на урината;

• признаци, които предполагат тежки кожни реакции, като лющене на кожата;

• пожълтяване на бялата част на окото или кожата;

• подуване на глезените, краката или подбедриците;

• неправилен сърдечен ритъм;

• нарушения в съзнанието.

Ако изпитате други нежелани ефекти, които Ви безпокоят, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Друга информация

Срок на годност
5 години от датата на производство.

Да не се употребява след изтичане на срока на годност, отбелязан на опаковката.

Не забравяйте да върнете на Вашия лекар или фармацевт всяко неизползвано количество от лекарството.

Условия на съхранение

Таблетки трябва да се пазят от влага и да се съхраняват на места, недостъпни„за деца. 

Откъде да получите допълнителна информация?

Ако имате каквито и да е други въпроси относно Вашето лекарство, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт. 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: Гъбички на кракатаГъбичните инфекции по кожата на краката, tinea pedis, се причиняват от микроорганизми, които използват кожата като своя жизнена среда и я увреждат. Те могат да се видят по-рядко по тялото, главата и ръцете, а най-често по краката. От това състояние страда всеки четвърти човек на планетата.
здравна информация: Синузит – втора частАко според лекуващият лекар причината за синузита е бактериална инфекция, може да се стигне до антибиотици. За острия синузит лечението е около 10-14 дни. За хроничния обаче, продължителността може да е по-голяма.
заболявания: ХемофилияПри хемофилия А не се произвежда или се произвежда малко количество от кръвосъсирващия протеин фактор VIII, а при хемофилия В има проблем с фактор IX. Втората се среща 5 пъти по-рядко от първата. Заболяването се разделя на 3 форми, в зависимост от кръвосъсирващия фактор.
полезни съвети: 8 въпроса за хомеопатиятаХомеопатията е метод от алтернативната медицина, позната от хилядолетия, но която напоследък възвръща позицията си сред методите на лечение на болестите. Името й е комбинация от две понятия, хомиос, означаващо подобен и патос, болест.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ТЕГРЕТОЛ 200 МГ.Х 50"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!