Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
CarrotenVitabioticsGncHaya LabsFilorgaФитофармаVita GoldPurelogicolVichyTnt 21John FriedaHerba MedicaNature's Way
ЛИПОПРЕС ТАБЛЕТКИ  20 МГ. Х 30

ЛИПОПРЕС ТАБЛЕТКИ 20 МГ. Х 30

Цена:7.52 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Липопрес® 20 mg, таблетки.. Lovastatin

Лекарствено вещество в една таблетка Липопрес® 20 mg: Lovastatin 20 mg.

Помощни вещества: прежелатинизирано нишесте, микрокристална целулоза, бутилхидроксианизол (Е 320), магнезиев стеарат, лактоза, Е 132.
Лекарствено вещество в една таблетка Липопрес® 40 mg: Lovastatin 40 mg. Помощни вещества: прежелатинизирано нишесте, микрокристална целулоза, бутилхидроксианизол (Е 320), магнезиев стеарат, лактоза, Е 132, Е104.
Липопрес® се предлага в опаковки от 30 таблетки.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛИПОПРЕС® И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Лекарственото вещество на Липопрес® таблетки е Ловастатин. Ловастатин понижава високите концентрации на холестерола и другите липиди в кръвта.

Липопрес® се прилага за лечение на:

- Първична хиперхолестеролемия (повишение на холестерола в кръвта) -при високи нива на някои от фракциите на холестерола в кръвта, в случаите на недостатъчен отговор към диетолечението;

- Исхемична болест на сърцето (ИБС) - за забавяне на прогресията на коронарната атеросклероза (процес на отлагане на масти по съдовете на сърцето и намаляване на тяхната еластичност и проходимост) чрез понижаване на нивата на холестерола, като част от комплексното лечение.

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ЛИПОПРЕС®

Липопрес® не се прилага при:

 - Свръхчувствителност към някои от компонентите на лекарството;

- Активно чернодробно заболяване или трайно повишени стойности на чернодробните ензими (трансаминази);

- Бременност и кърмене.

При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:

Продуктът се приема под лекарски контрол!

При лечение с Липопрес®, може да се наблюдава повишаване на кръвните нива на някои показатели на чернодробната функция, но без развитие на жълтеница или други клинични симптоми. Леко до умерено повишаване на тези показатели може да се наблюдава в началото на лечението. Тези промени обикновено са преходни и не налагат прекъсване на лечението. Ако стойностите на показателите за чернодробна функция надвишават над 3 пъти горната граница на референтните стойности, лечението може да продължи или да се прекрати по преценка на лекар. Препоръчва се системен контрол на тези показатели, особено в началото на лечението. Появата на мускулни болки също се свързва с лечението с Липопрес®.Този проблем трябва да се има предвид при всички пациенти с дифузна мускулна болезненост или слабост и/или подчертано покачване на
креатинфосфокиназата (показател за мускулно засягане). При сериозно
засягане може да се достигне до остра бъбречна недостатъчност. При поява
на този проблем лечението с Липопрес® трябва да се преустанови.
Да се информира лекуващия лекар при поява на необясними мускулни болки
или слабост, особено ако са придружени от физическо неразположение или
температура.
Уведомете лекуващия лекар, ако имате чернодробно заболяване или консумирате по-големи количества алкохол. Лекуващият лекар ще извършва периодичен контрол на показателите на чернодробната функция по време на лечението.
Уведомете лекуващия лекар, ако имате бъбречно заболяване. Лечението с Липопрес® трябва да бъде преустановено при всички пациенти, намиращи се в тежко състояние или при наличие на рисков фактор за бъбречна недостатъчност в резултат на тежко нарушение на мускулната структура и функция (рабдомиолиза) като: тежки остри инфекции, травма, понижено кръвно налягане, голяма хирургична интервенция, тежки обменни разстройства и неовладяващи се гърчове.
При пациенти с рядката фамилна форма на повишение на холестерола (фамилна хиперхолестеролемия), Липопрес® е по-малко ефективен. Вероятността Липопрес® да повиши някои от показателите на чернодробна функция при тези пациенти е по-голяма.
Липопрес® само умерено понижава триглицеридите (фракция на липидите в кръвта) и не е показан при заболявания, където повишените триглицериди са водещ симптом.

Липопрес® не трябва да се прилага при деца.

Приложение на Липопрес® и прием на храни и напитки:

По време на лечението с Липопрес®, пациентите трябва да бъдат поставени на диета бедна на мазнини.

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.
Липопрес® се назначава на жени в репродуктивна възраст, само когато има малка вероятност такива пациентки да забременеят. При бременност, приемът на Липопрес® трябва да се прекрати.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Няма данни за екскреция на ловастатин в човешкото мляко, поради което по време на лечение с продукта кърменето следва да се преустанови.

 

Шофиране и работа с машини

Приложението на Липопрес® не влияе върху способността за шофиране или работа с машини.
Важна информация за някои от съставките на Липопрес®:

Лекарственият продукт съдържа лактоза, което го прави неподходящ при хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.
Съдържащият се в продукта бутилхидроксианизол има дразнещ ефект върху очите, кожата и лигавиците.
Приложение на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте своя лекувагц лекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.

При продължително и с високи дози комбинирано лечение на Липопрес® с лекарства, потискащи имунната система (циклоспорин), понижаващи нивата, на липидите в кръвта (фибрати, ниацин), антибиотици и противогъбичкови средства (еритромицин, кларитромицин, итраконазол, кетоконазол), нефазодон (лекарство за лечение на депресия) или лекарства, използвани при СПИН, може да се развие тежко нарушение на мускулната структура и функция (рабдомиолиза).

При едновременно лечение с Липопрес® и лекарства, намаляващи кръвосъсирването (антикоагуланти), протромбиновото време (показател за действието на тези лекарства) може да се удължи. При такива пациенти, протромбиновото време трябва да се определи преди започване на лечението с Липопрес® и след това редовно да се контролира. Липопрес®, за разлика от други продукти за лечение на нарушена мастна обмяна, не повлиява ефекта на дигоксин, пропранолол и антипирин при едновременно приемане с всеки от тях.
Липопрес® е ефективен самостоятелно или в комбинация с лекарствени продукти, разграждащи жлъчните киселини. За пациенти, подложени на лечение с потискащи имунната система продукти и същевременно получаващи Липопрес® максималната препоръчвана доза е 20 mg дневно.

3. КАК СЕ ПРИЕМА ЛИПОПРЕС®

Винаги прилагайте Липопрес® според инструкциите на лекуващия лекар. Начална дневна доза - 20 mg, приета еднократно при вечерното хранене. При лека до умерена хиперхолестеролемия (високи нива на мастите в кръвта), лечението може да започне с 10 mg дневно.
За лечение на ИБС - 20 - 80 mg дневно, приети еднократно или разпределени
в два приема.
Максимална дневна доза - 80 mg.

Коригиране на дозата се прави от лекуващия лекар, в зависимост от нивото на мастите в кръвта през интервал, не по-малък от 4 седмици. По време на лечението с Липопрес®, пациентите трябва да бъдат поставени на диета бедна на мазнини.
Обикновено дневната доза Липопрес® се приема еднократно, при вечерното хранене.

Продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар. Не трябва да се прекратява приема на Липопрес® без консултация с лекар. След спиране на лечението, обикновено нивото на холестерола в кръвта се повишава отново.

При пациенти с тежка бъбречна недостатъчност прилагането на дневна доза над 20 mg трябва да става под стриктен контрол на лекуващия лекар.

Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Липопрес® е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Ако сте използвали по-голяма доза Липопрес® от предписаната:

При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар!

При предозиране, неусвоеното количество се отстранява чрез промивка на стомаха, прилага се активен въглен и пациентите се поставят в условия на чист въздух. Специфично лечение при предозиране липсва. В тези случаи трябва да се следят показателите за чернодробна функция.

При прояви на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар!

Ако сте пропуснали да приложите Липопрес®:

При пропускане на доза не трябва да се взема допълнителна доза. Приемането на продукта трябва да продължи по обичайната схема.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както и всеки друг лекарствен продукт, Липопрес® може да предизвика нежелани лекарствени реакции.
По-голяма част от нежеланите лекарствени реакции при лечение с Липопрес® са леки и преходни. Наблюдават се (над 1% от случаите): образуване на газове, диария, запек, гадене, замаяност, замъглено виждане, главоболие, мускулни крампи, болки в мускулите, кожни обриви, коремни болки. При 0.5-1% от пациентите могат да се наблюдават умора, сърбеж, съхнене на устата, безсъние, разстройство на съня, нарушено храносмилане и промяна във вкуса. В отделни случаи е възможна поява на хепатит, застойна жълтеница, повръщане, безапетитие, мравучкане и психични разстройства, включително безпокойство, някои имунни реакции с кожни прояви, тежки кожни реакции, опадане на косата.
Рядко се наблюдава тежко нарушение на мускулната структура и функция (рабдомиолиза).

Рядко може да се наблюдават прояви на свръхчувствителност - оток на лицето, клепачите, езика (ангиоедем), уртикария, болки в ставите, втрисане, задух, повишена чувствителност към светлина.
Има съобщения за значително и задържащо се по-дълго време покачване на кръвните нива на показателите за чернодробна функция.

Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

5. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява на място недостъпно за деца. При температура под 25°С.
Да не се употребява след изтичане срока, указан на опаковката! Срок на годност: 2 (две) години от датата на производство.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Според здравния министър 400 болници са прекалено много за БългарияСпоред здравния министър д-р Таня Андреева липсата на добър контрол върху дейността на лечебните заведения е основна причина за тяхното влошеното финансово състояние, което при някои е довело до фалит. Оказва се, че в продължение на години някои болници не са били проверявани изобщо, а други са били проверявани редовно. Освен това някои болници са се ползвали със специално отношение, което се изразява в ползване на привилегии.
полезни съвети: 7 супер подправки за здравеКато чуете думата ‘антиоксидант’, вероятно първата ви асоциация е с плодове и зеленчуци, с чай и с натурален шоколад. Истината е обаче, че..
полезни съвети: 8 гениални начина да се справим с ухапванията от насекомиМакар че лятото вече си отива, това не означава, че сме се оттървали напълно от атаките на насекомите и неприятните сърбеж и болка. В съвременната медицина съществуват множество медикаменти, които да облекчат нашите оплаквания, но малко хора знаят, че можем да си помогнем също толкова добре и вкъщи с помощта на средста от природара, или по точно на такива, от хладилника.
полезни съвети: Ваканционни идеи за по-стройна фигураПразничният период е известен с това, че хората имат повече време да похапват и пийват повечко, което вреди на фигурата. Изкушенията на празничната маса обикновено са твърде големи, за да им се устои. Вижте няколко съвета за празничния период, които може би ще ви помогнат да не качите твърде много тегло и да запазите фигурата си по-стройна, за да изглеждате добре не само в празничната вечер, но и през новата година.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ЛИПОПРЕС ТАБЛЕТКИ 20 МГ. Х 30"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!