Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
LieracLa RochePhyto WaveEsiЕвелин 29ФитофармаAbo PharmaGroupe BerdouesRene FurtererАрдесPremium Health ProductsJohnson & JohnsonБалчо
БИОЗАК КАПСУЛИ 20 МГ. Х 28

БИОЗАК КАПСУЛИ 20 МГ. Х 28

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:15.62 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

1. ИМЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

BIOZAC capsules hard 20 mg БИОЗАК капсули твърди 20 mg

 

 

2. КОЛИЧЕСТВЕН И КАЧЕСТВЕН СЪСТАВ

Всяка капсула твърда съдържа лекарствено hydrochloride - 22.36 mg, еквивалентно на Fluoxetine 20 mg

 

 

3. ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА 

Капсули твърди.

 

 

4. КЛИНИЧНИ ДАННИ

 

4.1. Терапевтични показания

• Депресия. Показан е за лечение на депресивни симптоми с или без наличие на тревожност и в случаите  когато не се изисква седативен ефект;

• Обсесивно - компулсивни разстройства;

• Булимия нервоза. биозак е показан за намаляване на пристъпите на булимия и потискане на самопредизвиканото повръщане.

 

биозак капсули се приемат перорално, преди или след хранене. Депресия. При възрастни и пациенти в старческа възраст се препоръчва доза 20 mg дневно. Като правило тази доза е достатъчна за получаване на терапевтичен ефект. Настъпването на антидепресивния ефект може да се очаква след дву- седмичен латентен период. При липса на задоволителен терапевтичен ефект дневната доза може да бъде повишена на 40-60 mg, като се разделя на 2 приема - сутрин и вечер. Повишаването на дозата трябва да става постепенно. Поради удължаване времето на полуелиминиране при пациенти в старческа възраст, с чернодробни и бъбречни заболявания, дозата трябва да бъде по-ниска, а интервалите на приема да са удъ. Обсесивно - компулсивни разстройства Препоръчва се от 20 до 60 мг

4.2. Дозировка и начин на приложение

дневно на възрастни пациенти, като началната доза трябва да бъде 20 мг дневно. Повишаването на дозата трябва да става постепенно в продължение  на няколко седмици. 

 

 

4.5. Лекарствени и други форми на взаимодействия

Флуоксетин се метаболизира от цитохром Р450 изоензим P4502 D6 и в това отношение може да взаимодейства с други лекарствени вещества на ниво лекарствен метаболизъм.

Плазмените концентрации на антиконвулсивните средства - фенитоин, (Дифенин), карбамазепин (Тагретол) могат да се повишат при едновременно приложение с флуоксетин.

Плазмените концентрации на антипсихотичните средства - халоперидол и клозапин е възможно да се повишат при едновременно приложение с флуоксетин, което би могло да представлява риск за поява на сериозни нежелани реакции.

Времето на полуелиминиране на диазепам, и алпразолам се удължава при едновременна употреба с флуоксетин. Това създава предпоставка за предизвикване на нежелани реакции и токсични ефекти. При лечение с литиеви соли на болни, получаващи флуоксетин се наблюдавани случай, както на увеличаване така и на намаляване на нивата на лития в плазмата.Освен това в литературата се съобщават случаи на тосичност с литиеви препарати при едновременно използване на лекарствени продукти със серотонинергично действие. Това налага прилагането на литиеви препарати да бъде монитирано.

Болни, лекувани с флуоксетин и триптофан са показали странични реакции като ажитация, неспокойство и стомашно чревен дискомфорт.
При прилагане на трициклични антидепресанти (дезипрамин, имипрамин), дозата им трябва да бъде намалена и техните плазмени нива трябва да бъдат монитирани, ако започне лечение с флуоксетин или лечението му се прекъсва.

При прилагането на МАО-инхибитори и флуоксетин, интервалът между тях не трябва да бъде по-малък от 14 дни, тъй като могат да се наблюдават сериозни нежелани реакции.

Флуоксетин се свързва до 95 % с плазмените протеини. Това създава възможност за взаимодействие на флуоксетин с други лекарствени вещества, притежаващи висок афинитет към плазмените протеини. Антикоагулантите от кумариновата група се конкурират с флуоксетина за плазмените протеини и в някои случаи, изместени от връзката им с плазмените протеини могат да доведат до нежелани лекарствени реакции, като напр. кървене.

 Дигиталисовите глюкозиди (напр. дигитоксин, догоксин) също така могат да бъдат измествани от връзката им с плазмените протеини от флуоксетина и тъй като те действат в много малки доза могат да доведат до брадикардия, нарушаване на антриовентрикуларното провеждане, смущения в сърдечния 
ритъм.


Булимия неувоза.

За възрастни и пациенти в старческа възраст се препоръчва доза 60 mg дневно. При многократно приложение трябва да се има предвид, че поради удълженото време на полуелиминиране на флуоксетина след спирането на лечението, плазмените му концентрации могат да се запазят в продължение на няколко седмици.

 

Деца - Безопасността на Биозак не е проучена при тази категория пациенти. Не се препоръчва употребата му при деца.
Продължителност на лечението - за лечение на остри епизоди е необходимо приложение на препарата в продължение на 4-8 седмици.

 

4.3. Противопоказания

- Свръхчувствителност към флуоксетин;

- Тежка бъбречна недостатъчност (реналният клиранс <10 ml/min);

- По време на кърмене;

- Едновременно прилагане с МАО-инхибитори (необходим интервал не по-малък от 14 дни).

 

 

4.4. Специални предупреждения и предпазни мерки

В началото на лечение с флуоксетин е възможно засилване на някои симптоми, като инсомния, тревожност, което изисква коригиране на дозировката на препарата.

С внимание флуоксетин трябва да се прилага при пациенти с булимия нервоза със значителни промени в телесното тегло.

Поради опасност от засилване на манийните или хипоманийните състояния, приложението на флуоксетин при пациенти с подобни прояви изисква необходимото внимание.

Внимателно и при непрекъснато наблюдение флуоксетин може да се прилага при пациенти с анамнестични данни за гърчове. При болни с епилепсия препаратът може да се прилага само в случаите на успешен контрол на гърчовете.

Флуоксетин има удължено време на полуелиминиране. Това изисква внимателно уточняване на дозировките при пациенти със съпътстващи заболявания - чернодробни, бъбречни.
При пациенти с диабет може да се наложи коригиране на дозите на антидиабетичните средства, поради нарушения в глюкозния контрол при прием на флуоксетин.

При поява на кожни обриви или други прояви на свръхчувстителност към  флуоксетин, лечението трябва да бъде прекратено.

Внимателно приложение се изисква и при пациенти със сърдечни заболявания, тъй като няма достатъчно клиничен опит в това отношение.

Всички лекарствени вещества, които се метаболизират от P4502D6 системата и които имат тесен терапевтичен индекс би трябвало да се прилагат в малки дози в началния период на болни, лекувани с флуоксетин или които са били лекувани с флуоксетин през последните пет седмици. Такива лекарсвени вещества са флексамид, винблатин, трицикличните антидепресанти. Флуоксетин, макар и по-слабо може да бъде метаболизиран от Р4503А4. Така напр. проучвания in vitro показват, че кетоконазол (мощен инхибитор на Р4503А4) е около сто пъти по-мощен субстрат на ензима в сравнение с флуоксети и норфлуоксетин.

Едновременното прилагане на флуоксетин в единични дози заедно с терфенадин (специфичен субстрат на цитохром Р4503А4) не води до увеличаване на плазменото ниво терфенадина.

 

 

4.6. Бременност и кърмене

Въпреки, че няма данни за ембриотоксични и тератогенни ефекти на флуоксетин, неговото използване при бременни може да става само при сериозни медицински показания за това. Флуоксетин се екскретира в значителни концентрации в кърмата. Поради опасност от увреждане на кърмачето не се препоръчва прием на препарата по време на кърмене.

 

 

4.7. Влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Флуоксетин, както и други антидеперсивни средства може да наруши способността за концентрация, рефлексите и активното внимание. Препоръчва се с изключително внимание да се употребява при пациенти -водачи на моторни превозни средства и тези, които работят с машини.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: Наръчник за здрава чревна системаВсички знаем, че здравето на червата е особено важно за общото здраве на организма. Те са отговорни за преработката на храната и за усвояване на хранителните вещества, а ако не са здрави, в тях се образуват отрови, които затлачват тялото и разболяват.
заболявания: ЕчемикЕчемикът е очна болест, която представлява малък абсцес в основата на миглите. Придружават го болка и оток. Не е сериозно заболяване, но се повява, когато организмът ви е изтощен и имунната ви система е отслабнала. Това е сигнал, че трябва да я подсилите.
предизвикателство: 8 неща, които не трябва да правите преди сънВсички сме наясно с ползите от здравословния сън и как се отразява безсънието. А то може да е породено от стрес и от някои наши вредни навици. Има неща, които способстват добрия сън, а също неща, които му вредят. Вижте какво не трябва да правите преди сън, ако искате да спите добре и да се събуждате бодри и изпълнени с енергия от сутринта.
заболявания: ЛарингитЛарингитът представлява остро или хронично възпаление на лигавицата на ларинкса, органът, чрез който възпроизвеждаме звук.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "БИОЗАК КАПСУЛИ 20 МГ. Х 28"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!