Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BotoinaPhytoАрониадаUnimed PharmaAmbrosCannadermVichyEucerinРоза ИмпексLa RochePurelogicolBronsonNatural Factors
АЗАТРИЛ КАПСУЛИ 250 МГ. Х 6

АЗАТРИЛ КАПСУЛИ 250 МГ. Х 6

Цена:9.59 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?

Една капсула съдържа:Лекарствено вещество Azitromycin dihydrate, екв. на Azitromycin база 250 mg

Помощни вещества: безводна лактоза, пшеничено нишесте, магнезиев стеарат, натриев лаурил сулфатСъстав на твърдата желатинова капсула: азорубин, титаниев диоксид и желатин


 

ДЕЙСТВИЕ

Азатрил е антибактериален продукт от групата на макролидите. Той нарушава образуването на белтъци в клетъчната стена и унищожава бактериите, причиняващи инфекции.

ПОКАЗАНИЯ

Азатрил е показан за лечение на инфекции, причинени от чувствителни към антибиотика микроорганизми като:

• инфекции на горните (остри възпаления на синусите и средното ухо тонзилофарингити) и долните дихателни пътища (бронхити, хроничен бронхит, някои видове пневмонии);

• инфекции на кожата и меките тъкани (еризипел,импетиго и вторична пиодермия, първи стадий на Лаймска болест);

• инфекции, предавани по полов път - уретрит и цервицит, причинени от Chlamydia trachomatis и гонококи.

• язвена болест и хронични възпаления на лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника, за премахване и унищожаване на Helicobacter pylori.

 

ИНФОРМАЦИЯ, НЕОБХОДИМА ПРЕДИ УПОТРЕБА НАЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Азатрил не се прилага при свръхчувствителност (алергия) към азитромицин или други макролидни антибиотици и към помощните вещества, включени в лекарствената форма.Необходимо е да уведомите Вашия лекар за съществуващи алергии.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

При поява на сърбеж, зачервяване и обриви по кожата, затруднения в дишането е необходимо да преустановите приема на лекарството и да се обърнете за съвет към Вашия лекар, тъй като това могат да бъдат прояви на свръхчувствителност (алергия). В тези случаи лекарят ще Ви назначи лечение при необходимост.Азатрил, подобно на другите антибактериални средства може да доведе до развитието на т. нар. псевдомембранозен колит, който се проявява с тежки диарии и изисква специално лечение, като вливане на електролитни и други разтвори и прилагане на антибактериални средства.

 

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Ако приемате други лекарствени продукти или желаете да приемате такива е хода на лечението с Азатрил е необходимо да се консултирате с Вашия лекар.Едновременната употреба на магнезий и алуминий-съдържащи средства, повлияващи стомашната киселинност намалява усвояването (резорбция в червата) на продукта. Това налага приемането му да става 2 часа преди или сред тяхното приемане.Азатрил не трябва да се прилага едновременно с лекарства от групата на ергоалкалоидите. Комбинирането на Азатрил с бромокриптин и циклоспорин може да доведе до повишаване на техните концентрации в кръвта и свързани с това нежелани ефекти.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Азатрил трябва да се прилага с внимание при болни с чернодробни и бъбречни заболявания. Няма ограничения за приложението на продукта лица в напреднала възраст.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ БРЕМЕННИ И В ПЕРИОДА НА КЪРМЕНЕ

Прилага се при бременни само при абсолютна необходимост, тъй като няма сигурни клинични данни, отНОСно неговата безопаност по отношение на плода и новороденото. Необходимо е преустановяване на кърменето по време на лечение с продукта, тъй като може да предизвика сериозни нежелани ефекти при кърмачето.Уведомете лекуващия лекар за бременНОСт или кърмене.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Може да се прилага без ограничения лричнофиране и работа с машини.

ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА

В състава на продукта като помощно вещество е включено пшеничено нишесте, което при лица с глутенова ентеропатия може да доведе до диария и влошаване на заболяването.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Дневната доза, схемата на лечението и продължителността му сеопределят от Вашия лекар.

Възрастни

• Инфекции на горните и долни дихателни пътища и инфекции на кожата и меките тъкани (с изключение на еритема мигранс при Лаймска болест) - 2 капсули еднократно дневно в продължение на 3 последователни дни;

• Пневмонии - 2 капсули еднократно дневно в продължение на 3 последователни дни или 2 капсули еднократно в първия ден на лечението и по 1 капсула дневно от втори до пети ден включително;

• Еритема мигранс при Лаймска болест - 4 капсули еднократно дневно в . първия ден на лечението; втори -пети ден включително се приемат еднократно дневно по 2 капсули;

• Инфекции, предавани по полов път - еднократно 4 капсули при негонококови уретрити и цервицити; при уретрити и цервицити предизвикани от гонококи еднократно 8 капсули;

• Язвена болест и хронични гастро-дуоденити за унищожаване на Helicobacter pylori - 4 капсули еднократно дневно в продължение на 3 дни едновременно с амоксицилин или метронидазол в продължение на 7 дни и омепразол или други подобни продукти в продължение на 7 дни в дозировка определена от лекар. Дневната доза Азатрил се прилага като единична доза 1 час преди или 2 часа след хранене.

Деца

В детската възраст е подходяща дозата от 10 mg/kg т.м. през първия ден еднократно и по 5 mg/kg т.м. през следващите 2-5 дни. Препоръчва се приложението на Азатрил перорална суспенсия.В случай, че сте пропуснали една доза (времето за прием на лекарството), трябва да направите това незабавно.

 

ПОВЕДЕНИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

При прием на дози, по- големи от назначените от лекар може да се развие предозиране. До момента няма данни за случаи на предозиране с Азатрил, но въпреки това ако по някаква причина сте превишили назначената Ви доза е необходимо да се обърнете за ? съвет към Вашия лекуващ лекар. При предозиране с подобни антибиотици се наблюдава гадене, повръщане, диария, нарушения в слуха.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Приемането на Азатрил обикновено се понася добре. Понякога са възможни стомашно-чревни смущения - гадене, повръщане, коремни болки, диария; алергични реакции - кожни обриви, сърбеж.По-рядко могат да се наблюдават - подуване и газове в корема, нарушено храносмилане, жълтеница, сърцебиене, гръдна болка, главоболие, световъртеж, лесна уморяемост, повишаване стойностите на чернодробните ензими и преходни промени в кръвната картина.При лечение с Азатрил рядко могат да се наблюдават сериозни алергични реакции. В някои от случаите те могат да се появят дори след прекратяване прилагането на продукта, което се дължи на дългия му живот в организма. Ако са налице някои от изброените нежелани реакции или такива, които не са описани в тази информация, моля информирайте лекуващия Ви лекар.

СЪХРАНЕНИЕ

При температура под 25° С.Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

СРОК НА ГОДНОСТ

2 (две) години от датата на производство.Продуктът не трябва да бъде употребяван след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "АЗАТРИЛ КАПСУЛИ 250 МГ. Х 6"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: Стомашно-чревни инфекцииЧревните заразни болести са широко разпространени и се наричат "болести на лошата хигиена".
полезни съвети: Как да подобрим здравето сиЕто я тайната - по-лесно е да надхитрим човешката природа, отколкото да я превъзмогнем. Затова нека надхитрим болестите и да заздравим тялото си.
предизвикателство: Подмладяващите свойства на здравия сънЕдно от най-важните условия за здраве и добър външен вид е здравият сън. Той действа многостранно, редуцира ежедневния стрес, активира обновяването на клетките, подпомага имунитета. Така сънят ви подмладява и ви осигурява енергия.
предизвикателство: Познайте болестите по ноктите сиНоктите ви не са само за красота, те могат да ви посочат някои сериозни проблеми. Така че, когато следващия път се наканите да употребявате лак, който да пасва на новото ви червило, обърнете внимание на това каква е визията на вашите нокти. Тяхната форма, текстура, цвят могат да ви покажат къде в тялото ви може би има проблем и какво вероятно му липсва.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!