Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Сибирско ЗдравеRene FurtererHerba MedicaAsamForever FriendsКокона КозметиксEquilibraVita FocusBarleans OrganicТомил Херб3ChenesPurelogicolVitaslim
КАПТОПРИЛ ТАБЛЕТКИ 25 МГ. Х 40

КАПТОПРИЛ ТАБЛЕТКИ 25 МГ. Х 40

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:3.22 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

СAPTOPRIL КАПТОПРИЛ

Активно вещество; Каптоприл

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА

Каптоприл под формата на таблетки е препарат, който се прилага за лечение на високо кръвно налягане (артериална хипертония).

 

ПОКАЗАНИЯ

В кои случаи може да се прилага Каптоприл?

Прилага се при:

• лека, умерена и тежко изразена есенциална хипертония (дори в случаи, които не се повлияват задоволително от други лекарствени средства );

• бъбречна хипертония ( самостоятелно или в комбинация с други лекарствени средства при неоперабилни пациенти);

 • хронична застойна сърдечна недостатъчност;

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

В кои случаи не трябва да се прилага?

Каптоприл не трябва да се прилага при:

- свръхчувствителност към каптоприл;

- бременност и кърмене;

- неутропения ( намаляване броя на определен вид бели кръвни клетки ) и тромбоцитопения (намаляване броя на тромбоцитите);

- едем на Квинке ( оток на ларинкса ).

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Кога Каптоприл може да се прилага с повишено внимание?

 При болни с нарушена бъбречна функция е необходимо прилагане на по-малки дози Каптоприл и периодично проследяване нивото на уреята, креатинина и калия в плазмата и количеството белтък в урината. Трябва особено внимателно да се прилага при болни с двустранно стеснение на бъбречните артерии или стеснение на бъбречната артерия на единствения бъбрек, при болни с автоимунни заболявания.

Каптоприл трябва да се прилага с повишено внимание при болни, които приемат имуносупресори (лекарствени средства, които потискат имунната система), при едновременно лечение с алопуринол или прокаинамид поради опасност от кръвни усложнения. В тези случаи болните трябва да се наблюдават за признаци на инфекция и да се извършва проследяване на левкоцитите в кръвта на всеки 2 седмици през първите 3 месеца от лечението, а след това по 1 път месечно.

 По време на лечение с Каптоприл може да се регистрира фалшиво-положителен тест за ацетон в урината.

 

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯКаптоприл не се прилага през периода на бременност и кърмене.

Препаратът не намалява активното внимание и рефлексите. При някои пациенти може да предизвика по-силно намаляване на кръвното налягане, особено в началото на лечението и затова трябва внимателно да се прилага при шофиране и работа с машини.

 

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Какви други лекарствени средства повлияват действието на Каптоприл?

Действието на Каптоприл се засилва при едновременно приложение с диуретици (лекарствени средства, които засилват отделянето на урина), съдоразширяващи средства (нитропрепарати и др.) и бета - адреноблокери (пропранолол, атенолол и др.). Съвместното приложение с калий-съхраняващи диуретици ( спиронолактон, триамтерен ) или калиеви препарати може да доведе до изразена хиперкалиемия ( повишено ниво на калия в кръвта ). Терапевтичният ефект на Каптоприл се намалява, ако непосредствено преди това болните са лекувани с хлофазолин. Едновременното приложение с препарати, потискащи ендогенната синтеза на простагландини (индометацин, аспирин и др.) би могло да намали ефекта на Каптоприл. При едновременно приложение с литиеви соли се повишава нивото на лития в кръвта и се появява опасност от литиева интоксикация. Засилва ефекта на антидиабетните средства. Намалява действието на средствата, понижаващи киселинността в стомаха и аспирин. Повишава плазмените нива на дигоксин и намалява ефекта на калциевите антагонисти (нифедипин, верапамил, дилзем).

Трябва да информирате Вашия лекуващ лекар в случай на каквото и да било съпътстващо лечение с други лекарствени средства, с оглед да бъде избегнато евентуално взаимодействие между препаратите.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА

Препаратът се прилага през устата 1 час преди хранене. Дозата се определя индивидуално от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на заболяването и поносимостта към препарата.Артериална хипертония: началната доза е 12,5 - 25 mg (1/2 - 1 таблетка) 2-3 пъти дневно. При липса на задоволителен ефект дозата се повишава през 1-2 седмици до 50 rag (2 таблетки) 2-3 пъти дневно. При болни с много тежка артериална хипертония лечението с Каптоприл се започва на фона на съществуващата терапия в доза 25 mg 2-3 пъти дневно, като дозата може да се повишава само под непрекъснато наблюдение на артериалното налягане. Максималната дневна доза е 150 mg.

Сърдечна недостатъчност: началната доза на Каптоприл трябва да бъде съобразено с провежданата диуретична терапия. При болни с нормално или ниско артериално налягане, които са били лекувани с големи дози диуретици, началната доза е 6,25 mg или 12,5 mg 3 пъти дневно. Дозата се повишава постепенно в следващите няколко дни. При повечето болни началната доза е 25 mg 3 пъти дневно, като максималната дневна доза не трябва да надвишава 150 mg.

 При болни с нарушена бъбречна функция е необходимо намаляване на дозата. При такива болни началната доза е 6,25 mg или 12,5 mg 2-3 пъти дневно, като дозата може да се повишава бавно след една или две седмици, ако е необходимо.

В детската възраст препарата трябва да се прилага с голямо внимание, предимно при бъбречна хипертония. Препоръчваната доза е 1-2 мг/кг телесно тегло.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Какви нежелани реакции могат да настъпят при прилагането на Каптоприл?Нежелани рекции може да се наблюдават от страна на:

- Нервна система - главоболие, умора, виене на свят, нарушение на съня, периферна полиневропатия (нарушения в чувствителността) на пръстите на ръцете и краката, мускулни крампи (болезнен гърч на отделен мускул).

- Сърдечно - съдова система - хипотония ( понижено кръвно налягане), болки в сърдечната област.

- Дихателна система - кашлица.

- Храносмилателна система - промени във вкуса, гадене, повръщане, диария.

- Отделителна система - протеинурия ( белтък в урината ).

- Кръв - анемия ( намаляване броя на червените кръвни клетки ), левкопения, неутропения, агранулоцитоза ( намаляване броя на определен вид бели кръвни клетки ), панцитопения ( намаляване броя на всички кръвни клетки ).

- Кожа и лигавици - обриви, оток на ларинкса.

 За всички нежелани лекарствени реакции, включително и неописани в листовката, пациентът трябва незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар.

 

СПЕЦИАЛНИ УКАЗАНИЯ

Какво да се предприеме, ако Каптоприл е приложен в много високи дози (умишлено или погрешно предозиране)?Предозирането се характеризира най-вече със спадане на кръвното налягане, което обикиовено се лекува с интравенозна инфузия с физиологичен разтвор. Каптоприл може да бъде отстранен от организма чрез хемодиализа.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

В оригинални опаковки, на сухо и защитено от светлина място, при температура не по-висока от 25° С.Да се съхранява на места недостъпни за деца!

 

СРОК НА ГОДНОСТ

Три години от датата на производство.

Да не се употребява след изтичане срока на годност!

 

ПЪЛЕН СЪСТАВ

Съдържание на една таблетка в mg:

Активно вещество Каптоприл 25 mg

Помощни вещества: Млечна захар, пшенично нишесте, микрокристална целулоза, хидроксипропилцелулоза, магнезиев стеарат, колоидален силициев двуокис.

 

ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА

Каптоприл се опакова по 10 таблетки в блистер от ПВХ/алуминиево фолио. Четири блистера се поставят в единична картонена кутия заедно с листовка с указания за употреба.

 

НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ

 По лекарско предписание.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: 11 натурални средства, които действатЗаменете поне част от лекарствата с натурални средства, които са изпробвани и за тях се знае, че действат срещу проблемите. Вече ще знаете как да действате срещу лошия дъх в устата си, срещу пъпките или срещу леките изгаряния.
здравна информация: Пада възрастта за част от "женските" болестиЗаболяването се дължи вероятно на неспособността на мускулатурата на таза и маточните връзки да задържат половите органи в тяхната обичайна позиция. При най-малко физическо напрежение, което е съпроводено с напрягане на мускулите на корема, диафрагмата и таза се повишава налягането в коремната кухина и вътрешните органи, в резултат на което вътрешните полови органи се отпускат и слизат надолу.
зелено: 5 естествени лека от кухнятаАко са ви омръзнали разходките до аптеката и дългите рецепти осъзнайте какво имате в дома си, което ще ви помогне не само да засити глада ви, но също така да се преборите с определен здарвословен проблем
полезни съвети: Как да имаме здрави и блестящи зъбиРазбира се почистването на зъбите с паста за зъби и конец е задължително, но трябва да имаме предвид някои хитринки, които да държат усмивката ни в изрядна форма, а дъхът ни да има приятен мирис.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "КАПТОПРИЛ ТАБЛЕТКИ 25 МГ. Х 40"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!