Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
SkincodeAmbrosNatural FactorsExfoliacBp PharmaHimalaya DragWalmarkPremium Health ProductsAsamArganycaForever FriendsScotish Fine SoapsNivea
Никорет 4 мг х 30

Никорет 4 мг х 30

Количество:
Цена:19.60 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3.1/5
11 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

NICORETTE Mint НИКОРЕТ® Минт nicotine

Съвет за отказване от зависимости
Опитвайте отново и отново
Не всеки, който се е опитал да спре пушенето на цигари, е успял от първия път. Съвсем нормално и при вас това да се случи, затова не трябва да се отчайвате. Ако не успеете, анализирайте ситуацията и установете какво пречи да спрете цигарите. След като разберете какво ви е попречило, задайте нова дата за спиране на цигарите. Тя трябва да е в рамките на следващия месец, защото в противен случай ще спадне мотивацията ви за спиране и в крайна сметка няма да се получи нищо.
 

4 mg лечебна дъвка

Какво представлява НИКОРЕТ® Минт и за какво се използва

Дъвката НИКОРЕТ® Минт помага за отказване от тютюнопушене. Никотинът, който се освобождава от дъвката, облекчава някои от неприятните симптоми и намалява никотиновия глад, който често се изпитва от пушачите, когато се опитват да спрат цигарите.

Какво е НИКОРЕТ® Минт лечебна дъвка

Дъвката НИКОРЕТ® Минт се предлага в две дозировки - 2 mg и 4 mg.

Всяка опаковка съдържа 30 лечебни дъвки, опаковани в блистери и поставени в картонена кутия.

Дъвката НИКОРЕТ® Минт от 4мг с ментов аромат съдържа:

Лекарственото вещество nicotine (никотин) 4 mg е под формата на комплекс на nicotine със смола. 20 mg комплекс nicotine-смола е еквивалентен на 4 mg nicotine.

Помощните вещества са база на дъвката, ксилитол, натриев карбонат, масло от мента, левоментол, магнезиев оксид (лек), оцветител Е104.

Дъвката НИКОРЕТ Минт не съдържа захар (захароза) или съставки от животински произход.

Какво трябва да знаете преди и докато взимате НИКОРЕТ® Минт

Не използвайте дъвката НИКОРЕТ Минт, ако:

- имате свръхчувствителност (алергия) към никотина или някои от другите съставки на дъвката НИКОРЕТ® Минт;

- наскоро сте прекарали инфаркт или инсулт или страдате от нестабилна или влошаваща се стенокардия (ангина пекторис), ангина на Prinzmetal (вид стенокардия) или тежки нарушения на сърдечния ритъм;

- сте под 18 години и не сте се консултирали с лекар.

Обърнете особено внимание и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт, ако:

- страдате от тежко сърдечно-съдово заболяване като например сърдечни или циркулаторни проблеми, включващи мозъчно-съдова болест, сърдечна недостатъчност, стабилна стенокардия или оклузивна периферна артериална болест;

- имате високо кръвно налягане, което не лекувате; или спазми на кръвоносните съдове;

- имате язва на стомаха или дванадесетопръстника;

- имате повишена функция на щитовидната жлеза;

- сте диабетик (може да се нуждаете от по-малки дози инсулин след отказване от тютюнопушенето);

- имате тумор на надбъбрека (феохромоцитом);

- имате тежка/средна степен на чернодробно заболяване или тежко бъбречно заболяване;

Дъвката може да залепне и в редки случаи да повреди изкуствените протези.Рискът от използването на никотин-заместваща терапия трябва да се прецени спрямо риска при продължаване на тютюнопушенето.

Бременни или кърмещи жени

Бременните или кърмещи жени, които пушат трябва да използват дъвката само след консултация с лекар. Тютюнопушенето може сериозно да увреди детето и трябва да се спре без употребата на каквито и да е никотин-заместващи лекарства. Рисковете за детето не са напълно известни.

Шофиране и работа с машини

Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.

Другите лекарства и НИКОРЕТ® Минт

Информирайте Вашия личен лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, дори такива, които не изискват рецепта. След спиране на тютюнопушенето може да се наложи промяна на тяхната дозировка. При пациенти със захарен диабет може да са необходими по-ниски дози инсулин след спиране на тютюнопушенето.

Тютюнопушенето (не никотина) се свързва с повишена активност на някои чернодробни ензими. Поради това при спирането му може да се намали степента на отстраняване от организма на някои субстанции. Това може да доведе до увеличение на нивото в кръвта на някои лекарства, като например някои лекарства за лечение на психични заболявания (clozapine, olanzapine, imipramine, clomipramine или fluvoxamine), антиастматични лекарства (theophylline) или някои лекарства за лечение на болест на Алцхаймер (tacrine).

Има ограничени данни, че метаболизмът на някои лекарства за лечение на аритмии (flecainide) и аналгетика pentazocine, може също да се повиши при тютюнопушене.

При употреба на дъвката се наблюдава намаление на количеството никотин във Вашето тяло. С течение на времето то постепенно ще намалява в сравнение с времето, когато сте пушили. Тази промяна се отразява върху начина, по който Вашето тяло се повлиява от някои лекарства.

Как да взимате НИКОРЕТ® Минт Коя дозировка на дъвката да вземете?

Дъвката НИКОРЕТ® Минт от 2 mg е подходяща за Вас, ако пушите по-малко от 20 цигари дневно.Дъвката НИКОРЕТ® Минт от 4 тд е подходяща за Вас, ако пушите повече от 20 цигари дневно или Вашите опити да се откажете от тютюнопушенето са претърпели неуспех при употреба на дъвката НИКОРЕТ® Минт от 2 mg.

 

Не превишавайте тези дози.

Дъвката НИКОРЕТ® Минт не трябва да се прилага при деца под 18 години без препоръка от лекар.

Как да дъвчите НИКОРЕТ® Минт

Начинът на дъвчене на НИКОРЕТ® Минт не е същият, както при обикновените дъвки - сладкарски изделия. Дъвката се дъвче, за да се освободи никотин, след което се спира дъвченето, за да се поеме никотина от лигавицата на устата. Погълнатият със слюнката никотин не се използва, но когато е в излишък, може да раздразни гърлото или стомаха и да предизвика хълцане.

* Сдъвчете дъвка, когато чувствате, че имате нужда да запушите.

? Дъвчете бавно докато вкусът стане силен, след което спрете и подръжте дъвката между венеца и бузата.

? Когато вкусът намалее, сдъвчете няколко пъти, докато вкусът се усили, после отново оставете дъвката между бузата и венеца.

? Дъвчете по описания начин около половин час.

? Когато вкусът на дъвката съвсем намалее, изхвърлете я внимателно. Можете да я поставите отново в празното контейнерче на опаковката.

 

 

Колко дъвки и за какъв период от време можете да ползвате Никорет Минт

Използвайте само по една дъвка при едно дъвчене. Спрете напълно тютюнопушенето, за да увеличите Вашите шансове за успех. Броят дъвки, които Вие използвате през деня, зависи от никотиновия глад, който изпитвате. Обикновено хората се нуждаят от 8 - 12 дъвки дневно. Не трябва да надхвърляте 24 дъвки дневно. Това количество дъвки ще използвате за период до 3 месеца, като междувременно Вие би трябвало да сте изгубили навика да пушите. Вече е време постепенно да намалите броя на използваните дъвки на ден, докато напълно се откажете от никотиновата дъвка.

Обикновено не се препоръчва употреба над 12 месеца. Възможно е някои бивши пушачи да се нуждаят от по-продължително лечение за да се избегне връщане към тютюнопушенето. Запазете няколко дъвки, в случай че внезапно изпитате

Какво да правите ако предозирате или ако дете е взело Никорет® Минт

Прекомерното поемане на никотин от никотин-заместващи продукти и/или тютюнопушене може да предизвика симптоми на предозиране. Рисковете от отравяне след поглъщане на дъвката са много малки, тъй като резорбцията на никотина без дъвчене е бавна и непълна.

Симптомите на предозиране са същите, както при остро никотиново отравяне и включват гадене, обилно слюноотделяне, болки в стомаха, диария, изпотяване, главоболие, виене на свят, нарушение на слуха и силна отпадналост.

Ако сте използвали прекалено много дъвки или дете е сдъвкало или погълнало няколко, обадете се веднага на личния Ви лекар или се свържете незабавно със спешната помощ на най-близката болница. Носете със себе си листовката и опаковката дъвки.

 

 

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, така и дъвката НИКОРЕТ® Минт може да има нежелани реакции.Дъвката НИКОРЕТ® Минт може да предизвика нежелани реакции, подобни на тези, причинени от никотина, приет под друга форма. Те зависят главно от поетата доза никотин.

Повечето от възможните нежелани реакции се появяват през първите седмици след началото на лечението.

 

Най-честите нежелани реакции са:

- възпалена устна кухина или гърло, мускулно-ставна болка в челюстта;

- виене на свят, главоболие;

-с томашен или чревен дискомфорт, гадене, хълцане, повръщане.

 

По-рядко срещани нежелани реакции:

- палпитации (сърцебиене);

- еритем (зачервяване);

-уртикария.

Редки нежелани реакции:

- обратимо предсърдно мъждене;

- алергични реакции, например оток на лицето и/или езика.

Някои симптоми вероятно са свързани със симптомите на отнемане при липса на тютюнопушене, като например виенето на свят, главоболието, безсънието.

След отказ от тютюнопушене се забелязва повишена честота на поява на афти в устната кухина. Връзката с никотина не е изяснена.

Дъвката може да залепне и в редки случаи да повреди изкуствените протези.Моля уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако забележите нежелани реакции, различни от споменатите в тази листовка.

Как да съхранявате Никорет Минт

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С.

Не трябва да използвате дъвката след изтичането на срока на годност, който е отбелязан върху външната опаковка и блистера.

Погрижете се след употреба да изхвърлите дъвката на подходящо място.

Друга информация

За всяка допълнителна информация за този продукт, моля обърнете се към локалния представител на притежателя на разрешението за употреба.

 
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Никорет 4 мг х 30"?
Автор: Лилия Вълчева
От дата: 29/04/2012 15:01
Много ми е добре да пуша. Никой не е сигурен колко ще живее, едни умират на 20 заради некадърните шофьори, други на 30 от прекаления стрес.. така че ще живея както ми харесва!
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 5 неща, които зъболекарите рядко споделятКогато седнете на зъболекарския стол, вероятно очаквате от зъболекаря да ви посъветва как да почиствате зъбите си и как да ги предпазите от потъмняване, кое е полезно за венците и какви храни са полезни за емайла. Има обаче неща, които зъболекарите рядко споделят със своите пациенти, по една или друга причина, особено ако не ги попитате конкретно за тях.
здравна информация: Стрелец - здравен хороскоп за 2015 г.Доста Стрелци ще чувстват умора и незаинтересованост през 2015. Сатурн, който навлиза в зодиака Ви, ще Ви донесе множество интереси, като един от тях е и здравето. Лятото е време за почивка на морето, независимо дали плановете Ви са такива непременно трябва да го сторите.
билки: Сибирски женшен за издръжливост и енергияОт корените на сибирския женшен се изготвят повечето от съставките за лечение. Смята се, че билката представлява един от най-мощните адаптогени. Затова се използва като средство за намаляване на стреса.
заболявания: Жлъчнокаменната болестЖлъчнокаменната болест, холелитиаза, е болестно състояние, което сe описва с образуване на камъни с различни размери в жлъчния мехур и по-рядко в жлъчните пътища. Боледуват предимно жените, около три до четири пъти по-често от мъжете, като при тях болестта обикновено протича по-тежко и с повече усложнения.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!