Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
АрониадаEnglish Soap CompanyRevive Snails ExtractBell HomeopathyЦветелина ОодEleaАромаJohnson & JohnsonJohn FriedaNuxeНия-Милва ЕоодСибирско ЗдравеNivea
КВИНАКС 0. 015 % 15 МЛ.

КВИНАКС 0. 015 % 15 МЛ.

Цена:12.82 лв.
Продуктът не е в наличност
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
2 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

Наименование на лекарствения продукт: 
QUINAX eye drops, solution 
КВИНАКС капки за очи, разтвор

 

Състав:
QUINAX капки за очи съдържа като лекарствено вещество натриев азапентацен полисулфонат
0.15    mg/ml.
Лекарственият продукт съдържа и следните помощни вещества: борна киселина (Е284), натриев борат (боракс, Е285), калиев хлорид (Е508), метил-парахидроксибензоат (Е218), пропил- парахидроксибензоат (Е316), тиомерзал и пречистена вода. Разтворът може да съдържа и много малки количества натриев хидроксид и/или хлороводородна киселина, които се добавят за поддържане на нормално ниво на киселинност (за постигане на необходимото рН на разтвора).

 

 

1. КАКВО Е QUINAX И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
QUINAX е лекарствен продукт за катаракта (т.нар. перде). Допуска се, че забавя или пречи на развитието на мътнини в лещата на окото.

Лекарственият продукт се препоръчва при сенилна катаракта (старческо перде), травматична, конгенитална и вторична катаракта (перде) в случаите, когато оперативното лечение трябва да се отложи или има общи противпоказания за него.

Катарактата (пердето) е помътняването на естествената леща - тази част от окото, която фокусира светлината и продуцира чист и ясен образ. Катарактата причинява прогресивна и безболезнена загуба на зрението.

QUINAX е течност (прозрачен, пурпурно-червен разтвор) и се доставя в опаковка, съдържаща пластмасово шишенце от 15 ml, с предпазна капачка на винт.

 

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ QUINAX

Не използвайте QUINAX:

  • ако сте свръхчувствителни (алергични) към натриев азапентацен полисулфонат или към някое от помощните вещества в QUINAX капки за очи, разтвор.

Обърнете специално внимание при употребата на QUINAX:

  • ако носите меки контактни лещи. Не използвайте капките когато лещите са в очите. Изчакайте 10-15 минути след поставянето на капките преди да поставите лещите обратно.

 

Бременност и кърмене
Консултирайте се с вашия лекар преди да използвате какъвто и да е лекарствен продукт.

 

Шофиране или работа с машини
Възможно е непосредствено след поставянето на QUINAX да установите, че зрението ви е краткотрайно замъглено. Вие трябва да изчакате докато зрението ви се проясни и едва тогава да шофирате или да работите с машини.

 

Употреба на други лекарствени продукти
Информирайте вашия лекар или фармацевт ако взимате или до скоро сте взимали някакви лекарства. Не забравяйте да споменете и лекарствените продукти, които сте закупили без лекарско предписание.

 

3. КАК ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА QUINAX
Винаги използвайте QUINAX така както ви е предписал вашия лекуващ лекар. Ако не сте сигурни проверете отново с вашия лекар или фармацевт.

Обичайната дозировка е: две капки в засегнатото око/очи три до пет пъти дневно. Вашият лекар трябва да ви уведоми колко дълго ще продължи лечението ви.
Използвайте QUINAX само за вашите очи.


3.  КАК ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА КВИНАКС
 

1.    Пригответе шишенцето с QUINAX капки за очи и огледало.
2.    Измийте ръцете си.
3.    Отвъртете и отворете капачката.
4.    Задръжте шишенцето между пръстите - така, че да сочи надолу (фиг. 1).
5.    Наклонете глава назад. Разтворете клепача, с почистените вече пръсти, така че да се образува "джоб" между него и окото. Капката трябва да попадне именно на това място (фиг.2).
6.    Доближете връхчето на шишенцето близо до окото. Използвайте огледалото, ако това ви улеснява.
7.    Не докосвайте окото или клепача, заобикалящата окото площ или други повърхности с връхчето на шишенцето. Така има опасност от замърсяване на капките.
8.    Внимателно натиснете шишенцето (в основата), за да изпусне една капка от QUINAX (фиг.З).
9.    След като използвате QUINAX, отпуснете долния клепач, затворете окото и леко натиснете с пръст ъгълчето на окото, до носа (фиг.4). Това ще попречи на QUINAX да премине от окото към другите части на вашето тяло.
10.   Повторете същите стъпки и с другото око, ако ви е предписано да накапвате в двете очи.
11.  След употреба, веднага поставете капачката на шишенцето и го затворете добре.
12.   Използвайте винаги само едно шишенце.

Ако капката не попадне в окото - опитайте отново.

 

Ако пропуснете една доза QUINAX, поставете я колкото е възможно по-скоро (когато се сетите). Ако вече е дошло време за следващата доза, прескочете пропуснатата доза и се върнете към Вашата обичайна схема на дозировка. Не накапвайте двойно количество, за да възстановите пропуснатото.

 

Ако поставите в окото по-голямо количество QUINAX отколкото е необходимо, изплакнете с топла вода.

Ако използвате и други капки за очи, изчакайте 10-15 минути между поставянето на QUINAX и другите капки за очи. 

4.  ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарствени продукти, така и QUINAX може да причини нежелани лекарствени реакции.

Много редки нежелани лекарствени реакции
Нежелани реакции, свързани с окото: незначително възпаление.
Този лекарствен продукт съдържа като консервант тиомерзал и за това е възможна поява на алергични реакции.
Ако забележите някаква нежелана лекарствена реакция, различна от вече описаните, консултирайте се с лекар или фармацевт.

 

5. СЪХРАНЕНИЕ НА QUINAX
Опаковката трябва да се изхвърли четири седмици след първоначалното отваряне, за да бъдат избегнати евентуални инфекции.

Капките трябва да се съхраняват на сигурно място - недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Винаги съхранявайте шишенцето добре затворено.

Не използвайте капките след изтичането на срока на годност, отбелязан върху шишенцето и картонената кутия (Виж Годен до:).

 

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Ако имате допълнителни въпроси, свързани с QUINAX(KBHHAKC) капки за очи, Вие трябва да се обърнете към вашия лекар или фармацевт.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: Как да имаме здрави и блестящи зъбиРазбира се почистването на зъбите с паста за зъби и конец е задължително, но трябва да имаме предвид някои хитринки, които да държат усмивката ни в изрядна форма, а дъхът ни да има приятен мирис.
заболявания: Камъни в бъбрецитеБъбречните камъни са твърди образувания, които имат кристална и минерална структура. Те се образуват в бъбреците или в някои части по дължината на пикочния тракт. Причиняват болки в областта на корема, хълбоците и слабините, а понякога са причина за поява на кръв в урината. Заболяването се нарича нефролитиаза, калкулоза или уролитиаза.
здравна информация: Здравната каса поема едва 10 000 лева за безкръвно лечение на мозъчни аневризмиПрез тази година НЗОК ще заплаща 10 000 лева при пациенти, които имат мозъчни аневризми. При тях лечението е без алтернатива и е животоспасяващо. Мозъчният аневризъм представлява слаби места в място в мозъка познато като кръга на Уилис и когато артериите, които получава кръв както и храна на мозъка може да се получат места и кръвта да изтече и да навлезе в други тъкани.
заболявания: 5 начина да преборим бронхитаБронхитът и кашлицата са много дразнещи не само в зимните месеци, но и в летните жеги, където търсим бърз отдушник на студено и лесно може да се разболеем и да започнем да кашляме. Най-лошо е когато бронхитът става хронична и ставаме безсилни към затрудненото дишане.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "КВИНАКС 0. 015 % 15 МЛ. "?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!