+359 878 292 513

ЛИПАНТИЛ М КАПС.200 МГ.Х 30

Липантил М капсули 200 мг х 30

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: SOLVAY PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C10AB05


Описание
Съвет при настинка и грип
След като е станало ясно, както на вас, така и на вашето тяло, че настинката ви е застигнала, следващите 6 часа са много важни. Ако можете пропуснете работа или си вземете половин ден, тъй като тялото тогава се бори с вирусите, то трябва да е отпочинало, за да спечели бързо тази битка. Ако си починете малко повече в работен ден, не е края на света. А и не забравяйте, че трябва да стоите далеч от колегите през първите няколко дни на разболяването, тъй като може да заразите целия офис. Ако колега започне да кашля и киха, имайте винаги в себе си антибактериални кърпички или такъв гел, който ще може да убие бактериите и микробите около вас.
 

ИМЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

LIPANTHYL® 200 М; ЛИПАНТИЛ 200М капсули.

Приложение

Този лекарствен продукт се препоръчва за лечението на хиперхолестеролемия {ненормално увеличено ниво на холестерол в кръвта) и/или хипертриглицеридемия (ненормално увеличено ниво на триглицериди - мазнини - в кръвта) при възрастните, когато не е постигнат достатъчен ефект от съответна и правилно провеждана диета.

Лекарството трябва да се съхранява на сухо място.

Състав

Fenofibrate micronised: 200 mg.

Помощни вещества: натриев лаурилсулфат (7 mg), лактоза (101 mg), предварително желатинизирано нишесте (30 mg), кросповидон (7 mg), магнезиев стеарат (5 mg). Обвивка на капсулата: желатин, титаниев диоксид (Е171), железен оксид (Е172), еритрозин (Е127).За една капсула, съдържаща 350 mg.

Доза

Обичайната начална доза е 1 капсула дневно.

ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ СПАЗВАЙТЕ СТРИКТНО УКАЗАНИЯТА НА ВАШИЯ ЛЕКАР.

Б) НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Перорално.

В) КОЛКО ЧЕСТО И КОГА ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТЕ ЛЕКАРСТВОТО

Лекарството се приема еднократно всеки ден, по време на хранене, както е отбелязано в рецептата от вашия лекар

Г) ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЛЕЧЕНИЕТО

Заедно с диетата, това лекарство представлява дълготрайно симптоматично лечение, което налага редовно мониториране.За да постигнете максимален ефект от използването на лекарството, за вас е много важно редовно да минавате на медицински прегледи.

Д) ПРЕДОЗИРАНЕ

Симптоматично лечение.

Е) МЕРКИ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ПРОПУСНЕТЕ ЕДНА ДОЗА

Не вземайте двойна доза, ако сте пропуснали предишната.

Срок на годност: три години.

Взаимодействия

ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ ВЪЗМОЖНИ РЕАКЦИИ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА, МОЛЯ ИНФОРМИРАЙТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ, КОИТО ПРИЕМАТЕ В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ, КАКТО И ЗА ВСЕКИ НЕОБИЧАЕН СИМПТОМ, ВЪЗНИКНАЛ ПО ВРЕМЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО, особено ако приемате лекарство за лечение на висок холестерол (фибрат или статин).

Противопоказания

Това лекарство НЕ БИВА НИКОГА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА в случаи на :

- Чернодробна недостатъчност (нарушена функция на черния дроб),

- Бъбречна недостатъчност (нарушения във функцията на бъбреците),

- Наличие на фототоксични или фотоалергични реакции (кожни реакции, възникващи след излагане на слънце или на изкуствена ултравиолетова светлина) по време на лечението с фенофибрат и/или със структурно- свързани вещества, в частност кетопрофен (противовъзпалително средство),Едновременно с друго лекарство за хиперхолестеролемия от същия клас (фибрат),

- В детска възраст,

Едновременно с друго лекарство за хиперхолестеролемия (статии), освен ако вашият лекар не ви е посъветвал друго (вж. "Лекарствени взаимодействия"), както и по време на кърмене.

АКО ИМАТЕ НЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ, ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

Б) СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

- Ако получите мускулни болки (вж. " НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ И ЕФЕКТИ НА ДИСКОМФОРТ" ), информирайте незабавно вашия лекар.

- Преди да започнете лечение, ще трябва да се изследва чернодробната ви функция. Тези изследвания ще се извършват редовно през първата година от лечението.

Поради наличието на лактоза, този препарат е противопоказан в случаите на вродена галактоземш, малабсорбция на глюкоза и/или галактоза, или лактазен. дефицит (редки метаболитни заболявания).

 

 АКО ИМАТЕ НЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ, ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

Странични ефекти

Приемането на този медикамент не замества диетата» която ви е препоръчана; редовното й спазване е от съществено значение. Необходимо е редовно извършване на кръвни изследвания.Обикновено лекарството не се назначава по време на бременност. Ако разберете, че сте бременна, докато приемате препарата, трябва да спрете лечението. Информирайте своя лекар.Поради липса на данни относно преминаването на лекарството в кърмата, не се препоръчва приемането му по време на кърмене.

ИНФОРМИРАЙТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ, АКО СТЕ БРЕММЕННА ИЛИ КЪРМИТЕ, ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВОТО,

Д) ЕФЕКТ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Не оказва ефект.

КАКТО ВСИЧКИ АКТИВНИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ, ТАКА И ТОЗИ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА У НЯКОИ ХОРА ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО-МАЛКО ТРЕВОЖНИ И НЕПРИЯТНИ ЕФЕКТИ.

Тези ефекти не са чести и обикновено са безвредни:

- Нарушения на храносмилателната система като например затруднено храносмилане,

- Кожни реакции на алергия ши фоточувствителност като например обриви, сърбеж (възникнали след излагане на слънце или на изкуствена ултравиолетова светлина). В някои случаи обаче, дори няколко месеци след употреба на препарата без усложнения, могат да се появят кожни реакции върху участъци, изложени на слънце или на изкуствена ултравиолетова светлина (солариум),

- Временно повишаване на трансаминазите (чернодробните ензими),

- Мускулни болки (понякога придружени от повишаване и на мускулните ензими).

Обърнете се незабавно към вашия лекар, ако почувствате мускулни болки, ако мускулите ви са болезнени при допир или изпитвате мускулна слабост. В редки случаи мускулните проблеми могат да се окажат сериозни._

СЪОБЩЕТЕ НА ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ ЗА ВСЕКИ НЕЖЕЛАН ЕФЕКТ ИЛИ ДИСКОМФОРТ, КОЙТО НЕ Е СПОМЕНАТ В ТАЗИ ЛИСТОВКА

За информация и поръчки: