+359 878 292 513

ТОБРИН-ДЕКС КОЛИР 5 МЛ.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: S01CA01


Описание

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕКС-ТОБРИН И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Декс-Тобрин капки за очи е комбинирана лекарствена форма, съставена от антиинфекциозен компонент - широкоспектърния аминогликозиден антибиотик тобрамицин и от противовъзпалителен компонент - мощния синтетичен кортикостероид дексаметазон.Тобрамицин унищожава голям брой инфекциозни причинители, като потиска производството на белтъци в техните клетки

Дексаметазон действа противовъзпалително, противооточно и противоалергично. Потиска възпалителната реакция на организма спрямо агенти от механично, химично или имунологично естество.Декс-Тобрин капки за очи е комбиниран лекарствен продукт предназначен за повърхностни бактериални очни инфекции, причинени от чувствителни към антибиотика микроорганизми:

• Възпалителни състояния на клепачната и очната конюнктива, роговицата и предния очен сегмент;• Хронични предни увеити;

• Химични, термични и радиационни изгаряния на роговицата, перфоративни наранявания на очната ябълка с наличие на чуждо тяло.

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ДЕКС-ТОБРИН

Декс-Тобрин не се прилага при:

• алергия към някое от активните или помощните вещества на продукта;

• херпес симплекс на роговицата, след ваксинация против едра шарка, при варицела и други вирусни заболявания на корнеята и конюнктивата;

• очни инфекции, причинени от микобактерии;

• заболявания на очните структури, предизвикани от гъбични причинители.

При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:

Локалното приложение на аминогликозиди може да предизвика алергични реакции при някои пациенти. В случай на такава реакция, употребата на лекарствения продукт трябва да се преустанови незабавно. Продължителната употреба на кортикостероиди може да повиши налягане (глаукома), което да причини увреждане на зрителния нерв, дефекти в зрителната острота и зрителното поле, както и да доведе до подкапсулна катаракта (очно перде). Поради това е необходим редовен контрол на вътреочното налягане.

Продължителната употреба може да потисне защитния отговор на организма и по този начин да увеличи риска от развитие на вторични очни инфекции.При заболявания, причиняващи изтъняване на роговицата или склерата е възможно употребата на локални стероиди да доведе до перфорации.При остри гнойни процеси на окото е възможно стероидите да маскират или да активизират съществуващата инфекция.

Не се препоръчва употребата на продукта при банални инфекции (предизвикани от бактериални причинители, нормално населяващи очните структури), поради опасност от развитие на устойчиви микроорганизми, включително и гъбички. В случай на вторична инфекция трябва да бъде назначена подходяща терапия. Откапващото приспособление на флакона не трябва да се допира до каквито и да е повърхности поради опасност от замърсяване на съдържанието.

Приложение на Декс-Тобрин и прием на храни и напитки:

Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт.

 

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.Няма данни за увреждане на плода при бременни, но се препоръчва употребата на продукта да се назначава само при категорична необходимост и след внимателна преценка на съотношението полза/риск.Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.Въпреки липсата на данни, поради потенциална опасност от преминаване на лекарствените вещества в майчиното млякото, се препоръчва или да се прекъсне кърменето или да се прекрати употребата на продукта.

 

Шофиране и работа с машини

Необходимо е повишено внимание при водачи на моторни превозни средства и оператори на машини, непосредствено след приложението, тъй като зрителната острота може временно да бъде променена.Важна информация за някои от съставките на Декс-ТобринПродуктът съдържа бензалкониев хлорид като помощно вещество, поради което може да предизвика алергични реакции. Възможно е обезцветяване на меките лещи. По време на лечението с този продукт е препоръчително да не се носят контактни лещи

 

Приложение на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.Едновременното приложение с антихолинергични средства може да доведе до повишаване на вътреочното налягане.При съпътстващо лечение със системно прилагани аминогликозиди, трябва да се следи тяхната серумна концентрация, за да се поддържа подходяща терапевтична концентрация.

 

3. КАК СЕ ПРИЕЛАГА ДЕКС-ТОБРИН

Винаги прилагайте Декс-Тобрин според инструкциите на лекуващия лекар. За локално очно приложение.Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия лекар. Обичайната дневна доза е 1-2 капки в конюнктивалния сак на засегнатото око (очи) на всеки 4-6 часа.През първите 24 до 48 часа, дозата може да се покачи на 1-2 капки на всеки 2 часа и постепенно, при подобряване на клиничните симптоми да се удължават интервалите между отделните накапвания до прекратяване на лечението. Лечението не бива да се прекъсва преждевременно.

Деца: Ефективността и безопасността при деца не е установена.

За информация и поръчки: