Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BouroffBronsonGncPurelogicolIkarovDelaromEleaEquilibraJohnson & JohnsonDucrayRamkopharmRefanEveline Cosmetics
ЕТИЛЕФРИН АМПУЛИ 10 МГ 1 МЛ

ЕТИЛЕФРИН АМПУЛИ 10 МГ 1 МЛ

Цена:1.08 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ЕТИЛЕФРИН

 

Етилефрин е лекарсто отпускащо се по лекарско предписание. Етилефрин се прилага при хипотония. Етилефрин се използва като лекарствено средство при вазомоторно главоболие.

1. Наименование на лекарствения продукт

Etilefiine

2. Количествен и качествен състав

Състав на 1 ml /20 капки/ разтвор: Etilefiine hydrochloride 7,5 mg

3. Лекарствена форма

Капки перорални, разтвор

4, Клинични данни

4.1. Показания

Хипотония, профилактика на съдов колапс, дъмпингов синдром, вазомоторно главоболие.

4.2. Начин на приложение и дозировка

При възрастни продуктът се прилага перорално по 5-10 (до 20) капки 3-6 пъти дневно.При кърмачета се прилага перорално по 2-5 капки 2-3 пъти дневно. В детска възраст се прилага перорално по 5-10 капки 3-5 пъти дневно.

4.3. Противопоказания

Свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта, хипертонична болест, тиреотоксикоза, феохромоцитом, глаукома, хипертрофия на простатата с ретенция на урината, тахикардия,

атеросклероза, коронарни сърдечни заболявания, хипертрофична обструктивна кардиомиопатия, клапни стенози, първия триместър на бременността и кърмене.

4.4. Специални указания и предупреждения

Да се прилага внимателно при болни с диабет, хиперкалциемия, бъбречна недостатъчност, белодробно сърце, хипокалиемия, сърдечна аритмия.

Продуктът съдържа като помощни вещества метил парахидроксибензоат и пропил парахидроксибензоат, които може да причинят алергия. Обикновено това са забавен тип реакции. Рядко предизвикват незабавна реакция с уртикария и бронхоспазъм.

Продуктът съдържа като помощно вещество натриев метабисулфит. Може да причини алергичен тип реакции, включително анафилактични симптоми и бронхоспазъм при чувствителни хора, особено тези с история на астма или алергия.

4.5. Лекарствени взаимодействия

Действието на Етилефрин се повишава при едновременно прилагане с тридиклични антидепресанти, амантадин, изониазид, теофилин. Дихидралазин, литиевите соли, бета-блокерите и хинидин намаляват действието на продукта. Той пък от своя страна намалява ефекта на гванетидин, сулфонилурейни противодиабетични продукти и метформин. Сърдечният ритъм се нарушава при едновременно прилагане на бретилиум и Етилефрин.

4.6. Бременност и кърмене

През първото тримесечие на бременността и кърменето не се прилага, а през второто и третото тримесечие на бременността се прилага само след преценка на рисковете и ползата от лечението. Етилефрин може да наруши утероплацентарната перфузия и да предизвика маточна релаксация. Не може да се изключи преминаването на лекарствения продукт в кърмата, поради което не трябва да се прилага по време на кърмене

4.7. Влияние върху активното внимание, способността за шофиране и работа с машини

Не оказва влияние.

4.8. Нежелани лекарствени реакции

При прилагането на продукта от страна на нервната система могат да се наблюдават тремор, безсъние, главоболие, неспокойство, изпотяване, гадене, а от страна на сърдечно-съдовата система -тахикардия, палпитации, повишено артериално налягане, камерни екстрасистоли, болки в сърдечната област.

4.9. Предозиране

При предозиране се наблюдават хипотония, тахикардия, камерна екстрасистолия. При новородени и малки деца предозирането може да предизвика централна респираторна депресия и кома. Лечението се състои в стомашна промивка, медицински въглен, симптоматични средства. Симптомите, които се дължат на pi-симпатомиметичната активност могат да бъдат третирани с р-блокери, приложени съгласно указанията за тази терапевтична група лекарствени продукти.

5. Фармакологични данни

5.1. Фармакодинамика

Етилефрин е симпатикомиметик с предимно а-адреномиметично действие. Повишава ударния и минутен обем на сърцето, увеличава резистентността на периферните съдове. Увеличава количеството на циркулиращата кръв в резултат на изпразването, на кръвните депа. Стимулира сърдечната дейност, а пониженото, артериалнр налягане се нормализира. Така се подобрява хемодинамиката и оксигенадията на тъканите. Продуктът е подходящ за профилактика и лечение на остри циркулаторни смущения. При пациенти с нормална сърдечна дейност е наблюдаван позитивен инотропен ефект. Увеличава систолното налягане в по-голяма степен от диастолното

5.2. Фармакдкинетика

Продуктът бързо и напълно се абсорбира от стомашно-чревния тракт. С плазмените протеини се свързва 23%, а времето му на полуживот е 3 часа. Метаболизира се в черния дроб чрез конюгация, като 80% от приложената доза се отделя през бъбреците. 5.5. Предклинични данни за безопасностВисоки дози от продукта имат тератогенен ефект. Дози от 30 mg/kg телесно тегло и по-високи, приложени перорално предизвикват забавяне в растежа при фетуси на плъхове и водят до тератогенен ефект при фетуси на мишки.Досега няма данни за потенциален канцерогенен ефект на продукта.

6. Фармацевтични данни

6.1. Списък на помощните вещества и техните количества

Състав на 1 ml /20 капки/ разтвор в mg:

Нипагин 0,7

/Methyl parahydroxybenzoate/

Нипазол 0,3

/Propyl parahydroxybenzoate/

Натриев метабисулфит 1 mg..

/Spdium metabisulphite/

Вода за инжекции до 1 ml

/Water for injections/

6.2. Физико -химични несъвместимости

Не са известни.

6.3. Срок на годност

Три години от датата на производство.

6.4. Условия на съхранение

На защитено от светлина място, при температура под 25°С.

Да не се замразява!

6.5. Данни за опаковката

По 10 ml от разтвора се дозират в кръгли тъмни бутилки с дозираща помпа. Бутилките се поставят в единични картонени кутии заедно с листовка с указания за употреба.

6.6. Препоръки за употреба

Няма.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
зелено: 10 причини да не пропускате сока от джинджифил – част втораЕдно проучване от 2009 година показва, че жените, които използват джинджифил по време на менструалните си болки ги облекчават много повече, отколкото ако са приели ибупрофен. Затоплящото действие на джинджифила увеличава кръвообращението, успокоява мускулите и облекчава менструалните крампи.
зелено: Сокът от ананас по-силен от сироп за кашлицаСтудените дни вече чукат на вратата ни, а заедно с тях и задължителните настинки както и разпространението на много вирусни инфекции, повечето, които атакуват тъкмо дихателните пътища. А понякога от кашлицата трудно може да се отървем даже месец след заболяването.
здравна информация: Лъв - здравен хороскоп за 2014г.Вашата енергия все още не е в максималната си точка, но здравословното Ви състояние е отлично в сравнение с последните години. То ще се подобри още повече след настъпването на август. Тези от Вас, които страдат от тежки здравословни проблеми, ще получат много добри новини, свързани с лечението им. Вашият Дом на Слънцето, не е Дом на Здравето. Така че, няма нужда да се фокусирате твърде много над тази област. Както се казва „Ако нещо не е повредено, не тръгвай да го поправяш!”.
полезни съвети: Антибактериални и противовирусни средстваМакар да помагат, лекарствата срещу грип и настинка могат да увредят организма, затова трябва да се пият само, ако е наложително. За сметка на това можете да ги замените с билки и храни, които имат антибактериални и противовирусни свойства. Те са полезни и имат по-малко странични ефекти. Някои от тях могат да се пият без особено внимание, но други трябва да се дозират внимателно.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ЕТИЛЕФРИН АМПУЛИ 10 МГ 1 МЛ "?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!