+359 878 292 513

НЕОФОЛИК ТАБЛ.0.4 МГ.Х 90

НЕОФОЛИК ТАБЛЕТКИ 0.4 МГ  Х 90

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: NEOPHARM

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

НЕОФОЛИК 


Неофолик съдържа L-метилфолат. Неофолик доставя необходимото количество фолиева киселина на организма. Неофолик представлява таблетки с оранжев цвят.

1. КАКВО е Neopholic И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Neopholic са светложълти, опаковани в блистери по 30 броя таблетки, всяка от които съдържа 0.4 милиграма фолиева киселина.

Фолиевата киселина е водноразтворим витамин (Витамин В9), който участва като коензим в биосинтеза на аминокиселините и базите на нуклеиновите киселини.

Недостигът на фолиева киселина води до нарушения в изграждането и развитието на клетките в човешкия организъм, което причинява дефекти в изграждането на невралната тръба на плода и предизвиква появата на spina bifida.

Недостигът на фолиева киселина предизвиква също нарушения в кръвотворния апарат, което клинично се проявява като макроцитна анемия.

Neopholic е хранителна добавка, предназначена за бременни жени в първия триместър. Жени планиращи бременност, както и за мъже и жени приемащи фолиева киселина от храната в доза, по-ниска от дневните нужди. Правилното и редовно приемане на Neopholic благоприятства нормалното протичане на бременността и в значителна степен намалява риска от развитието на spina bifida у новороденото, както и други вродени аномалии.

2. КАКВО Е SPINA BIFIDA?

Spina bifida е сериозен броден дефект на гръбначния стълб. При този дефект се засягат гръбначният мозък, прешлените, мускулите и кожата, изграждащи гръбначния стълб. Дефектът възниква по време на формирането на главния и гръбначния мозък през четвъртата седмица на бременността, т.е. шест седмици след последния менструален цикъл в повечето случаи това става преди жената да разбере, че е бременна.

В зависимост от тежестта на spina bifida, дефектът може да е видим по гърба на новороденото, но в по-леките случаи не се наблюдават видими анатомични изменения. Най-тежките форми, представляващи напълно отворен гръбначен стълб, са несъвместими с живота. При по-леките форми може да се наблюдава постоянна слабост в краката, намалена чувствителност и трудност при ходене. Тези форми често водят до инвалидност. Най-леките форми протичат със симптоми на напикаване и затруднен контрол на дефекация. Всяка жена може да роди дете със spina bifida, дори в случаите, когато няма данни за подобен дефект във фамилната история на родителите.

Приблизително 1 на 1000 бебета се ражда със spina bifida и още 1 на 1000 бебета се ражда с друг дефект на невралната тръба. Приемането на 0.4 милиграма фолиева киселина 1 месец преди забременяване и през първите три месеца на бременността намалява риска от поява на spina bifida до 80%.

3. ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ Neopholic

Не взимайте Neopholic, ако:

Някога сте получавали алергична реакция към фолиева киселина или към някои от другите съставки на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако изпитвате един от тези симптоми.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако:

♦ сте родени със spina bifida

♦ сте прекарали предишна патологична бременност, в резултат на което детето се е родило със spina bifida или друг вроден дефект на невралната тръба

♦ страдате от епилепсия, лекувана с фенобарбитал, фенитоин или пиримидон

♦ вземате лекарства, които подтискат метаболизирането на фолиевата киселина (метотрексат, триметоприм) или намаляват усвояването й в стомашно — чревния тракт (контрацептиви, антиконвулсанти)

♦ сте прекарали хирургическа операция с резекция на тънкото черво

Тези състояния изискват приемането на по-високи дози фолиева киселина.

4. КАК ДА ВЗЕМАТЕ Neopholic?

Дневната потребност на организма от фолиева киселина е 0.2 милиграма (200 микрограма).

При бременност тази потребност се увеличава. Дозата от 0.4 милиграма е утвърдена в световната практика като достатъчна дневна доза за компенсиране на увеличените потребности на бременната жена от фолиева киселина.

В случай, че Вашия лекар не е предписал друго, приемайте по 1 таблетка Neopholic дневно. Не пропускайте дневен прием.

Превърнете приемането на Neopholic в част от дневния си режим.

Дневният прием на Neopholic не бива да надвишава 2 таблетки.

5.  КОГА ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПРИЕМАНЕТО НА Neopholic?

Във връзка с нормалното протичане на бременността и намаляване риска от развитие на spina bifida у новороденото, се препоръчва приемането на Neopholic да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите три месеца на бременността. В случай, че бременността не е планирана, започнете приемането на Neopholic веднага след нейното установяване. Тъй като е трудно да предвидите началото на бременността, се препоръчва всяка жена, която има вероятност да забременее, да приема по 1 таблетка Neopholic всеки ден.

6. ВЪЗМОЖНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Фолиевата киселина, приемана през устата, не е токсична за човека. Това не означава, че предозирането е безвредно. Продължителното приемане на фолиева киселина в много високи дози може да доведе до непредвидими и нежелани странични ефекти, както и да маскира наличието на някои видове анемии.

Затова не се препоръчва дневната доза да надвишава 1 милиграм или 2 таблетки Neopholic, освен ако Вашият лекар не е предписал по-висока доза.

В много редки случаи се наблюдава непоносимост към фолиева киселина или другите помощни съставки на таблетката. В случай, че след приемането на Neopholic установите поява на обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето или недостиг на въздух, преустановете приемането на препарата и се консултирайте с Вашия лекар.

7. ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

При левкемия с изключение на случаите, при които е необходимо лечение на недостига на фолиева киселина.

8. СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте препарата при стайна температура на недостъпни за деца места.

Съхранявайте Neopholic в оригиналната опаковка. Не използвайте препарата след изтичане на срока на годност или ако целостта на опаковката е нарушена.

За информация и поръчки: