+359 878 292 513

ГЕНГИГЕЛ ГЕЛ

ГЕНГИГЕЛ ГЕЛ

Тегло: 20.00 гр.

Вижте още продукти от: Medis GmbH, Австрия, в сътрудничество с PROBIOTICA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


ГЕНГИГЕЛ ГЕЛ 20 мл
В резултат на своето филмообразуващо действие, възстановява здравината на венците и успокоява възпалените тъкани в устната кухина.
GENGIGEL® e медицинско изделие, осигуряващо оптимална адхезия (прилепване) към и защита на гингивалната лигавица. Неговите свойства произтичат от използването на различни полимери, калибрирани да осигуряват отлични механични свойства и биосъвместимост.
Неговият състав се характеризира с наличието на хиалуронова киселина с високо молекулно тегло (HMW), която е подобна на естествената хиалуронова киселина, намираща се в гингивалната тъкан.

Хиалуроновата киселина с HMW е особено концентрирана в най-външните слоеве на здравата гингивата тъкан, където допринася както за бариерната функция, така и за якостта на опън на пародокталния лигамент.

При пародонтално заболяване и други тъканни травми (възпалителни заболявания, гингивални джобове, рани и др.) потребността на тъканите от хиалуронова киселина се увеличава значително (с до около 200% в сравнение с основните стойности), като по този начин се доказва нейната полза за поддържане на здрави венци.

Дефицитът на хиалуронова киселина, който възниква при тези състояния, пречи на тъканта да:

възстанови нормалния баланс на свободната вода (като последствие от неговото нарушаване настъпва оток, а компресията причинява увеличаване на болката);
активиране на миграцията на фиброцитите (клетки, подпомагащи заздравяването на тъканите), вследствие на което процесът на заздравяване се забавя. Следователно, липсата на подходяща хиалуронова киселина с HMW е причина възпалителното състояние да продължи.
Клиничните проучвания показват, че наличието на екзогенна хиалуронова киселина с характеристики, подобни на тези на естествено срещащия се компонент, подпомага улесняването на естествения процес на заздравяване и възстановяване на тъканите.
Затова GENGIGEL® е иновативен продукт, осигуряващ дълго действаща, произведена по биотехнологичен път хиалуронова киселина с високо молекулно тегло. Прилагането на хиалуронова киселина осигурява периодонтална тъкан/флуиден баланс с подсилени оздравителни и възстановителни функции, като предотвратява дефицита на естествената гингивална хиалуронова киселина с HMW и повишава нейните ефекти. Хиалуроновата киселина не води до никакви локални или системни фармакологични ефекти върху лигавицата.

GENGIGEL® осигурява максимална адхезия, като по този начин позволява на хиалуроновата киселина (която в противен случай би се елиминирала чрез постоянно слюноотделяне) да остане in situ.

GENGIGEL® е изключително безопасен, няма противопоказания или нежелани реакции и може да се използва без ограничение от деца, бременни жени и възрастни хора. Профилът на безопасност на GENGIGEL® е особено подходящ, когато употребата на противовъзпалителни средства е противопоказана. Благодарение на свойствата на ксилитола, естествен подсладител, които не причинява кариес или значими вариации в нивото на кръвната захар, продуктът може да е подходящ за диабетици. Не са известни лекарствени взаимодействия.

Показания:
Възпалителни заболявания (гингивит, кървене на венците, отдръпване на венците, гингивални джобове) и други травматични състояния (по-специално язви е устата, рани, причинени от подвижни протези или ортодонтични приспособления, почистване, абразии, екстракции на зъби, след хирургично възстановяване и др.), и онези болестни състояния, при които гингивалната мукоза изисква повишени концентрации на хиалуронова киселина.

Инструкции за употреба:
След правилна хигиена на устната кухина, нанасяйте GENGIGEL® три до пет пъти дневно (след основните хранения) за 3-4 седмици, като продължите докато всички симптоми изчезнат. Препоръчително е да не се яде или пие поне 30 минути след прилагането.

Нанесете филм от гела върху венеца, внимателно масажирайки с чисти пръсти, за да помогнете за правилното му разпределение по повърхността на лигавицата

Основна съставка:
Sodium Hyaluronate

Други съставки:
Aqua, Xylitol, Cellulose Gum, Alcohol, PEG 40 Hydrogenated Castor 03, Polyvinyl Alcohol, Carbomer (Polycarbophil), Dichlorobenzyt Alcohol, Aroma, Sodium Hydroxide, Acid Blue 9 (CI 42090), (Може да съдържа Citric Acid).

Противопоказания:
Употребата на GENGIGEL® е противопоказана в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките му.

Предпазни мерки и предупреждения:
Не използвайте продукта, ако е видимо повреден.

Съхранение:
Да се съхранява при стайна температура, между 5°С и 40°С. Защитете срещу директни източници на топлина. Да не се използва след изтичане на срока на годност.

Внимание:
Преди да затворите контейнера след употреба, отстранете всички остатъци от продукта. Продукт само за лична употреба.
Да се пази от достъпа на деца.
Ако симптомите продължат, консултирайте се с медицински специалист.

Опаковка:
20 мл
Производител: 
RICERFARMA.

 

За информация и поръчки: