+359 878 292 513

РЕМОТИВ ТАБЛ.Х 30

Ремотив таблетки Х 30

Тегло: 50.00 гр.

Вижте още продукти от: ewopharma

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Усмихни се пак!
 
Как да използваме билките
Запарка от билки, тя се различава от чая, защото съдържа повече билки и концентрацията е по-висока. Накисват се във водата за няколко чаша в добре затворен буркан. След като я приготвите, може да я пиете топла или студена, да я използвате при вани или да наложите с течността компреси при болки в мускулите.
 
За добро настроение и самочувствие.


Една таблетка Remotiv® съдържа 250 mg стандартизиран сух екстракт /извлек/ от цъвтящите връхчета на жълт кантарион (звъника или така наречената “Билка на Св.Йоан”), стандартизиран към 0,5 mg тотален хиперицин. Стандартизирането на екстракта гарантира постоянно качеството на този билков лекарствен продукт.

Самата билка се добива от контролираните насаждения (добиви) на фирмата-производител “Zeller” AG – Швейцария.

Жълтият кантарион расте в Европа върху сухи и слънчеви места. Името му произлиза от деня на Св. Йоан, датата 24-ти юни - деня, в който по правило растението цъфти и се събира, тъй като тогава съдържа най-много действащо вещество. Освен под това име, жълтия кантарион е познат и като “Божа кръв”, “Билката на вещиците”, “Мъжка сила” и др. В България е известен под името “звъника”. Расте в Северна и Южна Африка, Южна Америка, Азия, Австралия, Европа, Нова Зеландия и изкуствено е култивиран в САЩ. На фармацевтите е известна като “билката за 1001 болести”. В клиничната практика има три доказани показания – като антидепресант, при локално приложение - за язви и рани. Има и противовирусна активност.

Стандартизирането на екстракта води до еднакво високо качество на таблетите Remotiv® 250 mg.

Кога се използва Remotiv®?

Подходящ е при:
  • Потиснатост, понижено настроение
  • Страх, тревожност
  • Загуба на интерес и способност за изживяване на радост
  • Чувство на вина и безполезност
  • Нарушения в концентрацията и вниманието
  • Лабилно настроение, умора
  • Вътрешно безпокойство
  • Напрегнатост, нерешителност
  • Трудно заспиване и неспокоен сън

Може ли да се приема Remotiv® при бременност и кърмене ?

Въз основа на наличния опит не е известен никакъв риск за детето. Все пак не са извършвани системни научни проучвания. Като предпазна мярка Вие трябва да се въздържате от употреба на лекарства по време на бременност и кърмене или да попитате Вашия лекар за съвет.

Remotiv® не засяга способността за шофиране и работа с машини.

Как трябва да приемате Remotiv® ?

Възрастните вземат една таблета сутрин и една вечер, за предпочитане по време на или след хранене с малко течност. За лица в напреднала възраст дозировката е същата както при възрастни.

За деца между 6 и 12 години препоръчаната дозировка е половината от дозата за възрастни и трябва да се прилага само по лекарско предписание. Да не се използва при деца под 6 години.

За да се постигне оптимално действие, Ремотив® 250 mg трябва да се приема най-малко 14 последователни дни. Препоръчва се лечение от 4 до 6 седмици.

Какви предпазни мерки трябва да се съблюдават?

Remotiv® е подходящ за диабетици.

Remotiv® съдържа лактоза (млечна захар) и не трябва да се използва в случаи на непоносимост към мляко.

Remotiv® не съдържа глутен и е подходящ за употреба при болни с цьолиакия, които имат непоносимост към глутен.

Кога не трябва да се птиема Remotiv® и кога трябва да се използва предпазливо?

В много редки случаи при хора със светла кожа след приемане на продукти, съдържащи жълт кантарион и последващо излагане на слънце се появява кожна реакция със зачервяване подобно на слънчево изгаряне. Следователно лица, които са чувствителни на светлина трябва да избягват продължително пряко слънчево облъчване и посещение на солариуми по време на приложението на Remotiv®.

Remotiv® не трябва да се прилага при свръхчувствителност (алергия) към жълт кантарион или някое от помощните вещества.

Ако приемате лекарства за потискане на кръвоспирането (противосъсирващи таблети с активни вещества аценокумарол, фенпрокумон или варфарин) или лекарството циклоспорин за потискане на имунната система (напр. след органна трансплантация или при автоимунно заболяване), техният ефект може да бъде намален от приемания жълт кантарион. При тези случаи приложенито на Remotiv® с разрешено само след консултация с Вашия лекар и под неговия контрол.

Какво трябва да предприемете, ако Remotiv® е бил приет в много големи количества (преднамерено или неумишлено предозиране)?

Досега симптоми на предозиране не са наблюдавани при употребата на Remotiv®.

Къде може да се намери Remotiv®?

Отпуска се без рецепта в аптеки и дрогерии в опаковки, съдържащи 30 таблетки.

За информация и поръчки: