+359 878 292 513

МИДОКАЛМ ФОРТЕ ДР.150 МГ.Х 30

МИДОКАЛМ ФОРТЕ ТАБЛЕТКИ 150 МГ Х 30

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: GEDEON RICHTER

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: M03BX04


Описание

МИДОКАЛМ

 

Мидокалм е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Мидокалм се изпозлва за лечението на мускулни спазми. Мидокалм се използва като лекарствено средство при нарушено кръвообращение на крайниците.

Мидокалм е лекарствен продукт, който действа върху централната нервна система. Лекарството се използва за лечение на повишен мускулен тонус и спазми, както и при някои нарушения на кръвообращението в крайниците.

Кога не трябва да се приема Мидокалм?

Лекарството не трябва да се използва при:

- свръхчувствителност към някоя от неговите съставки;

- тежка миастения (имунологично заболяване, придружено от мускулна слабост)

- кърмене.

Предупреждение

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или в случай, че планирате да забременеете. Въпреки че не е доказана токсичност на Мидокалм върху плода, лекарят е този, който след внимателна преценка на риска и ползата трябва да реши дали може да използвате лекарството, особено в първите три месеца на бременността.
Мидокалм не трябва да се използва по време на кърмене.

Лекарствени и други взаимодействия

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или сте приемали наскоро други лекарства, дори такива без лекарско предписание. Лекарствени взаимодействия, които биха ограничили приложението на Мидокалм не са известни. Въпреки че, толперизон е централно-действащо съединение, то не предизвиква седация, затова може да се комбинира с успокоителни, сънотворни средства и транквилизатори.
Мидокалм потенцира действието на нифлуминовата киселина, поради това трябва да се обмисли намаляване на дозата на нифлуминовата киселина при едновременно приложение.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма данни, Мидокалм да влияе върху способността за шофиране и работа с машини.

Как да се приема Мидокалм?

Следвайте указанията на Вашия лекар относно дозировката на лекарството. Ако не е предписано друго, се приемат по 1-3 филмирани таблетки от Мидокалм 50 mg 3 пъти дневно или по 1 филмирана таблетка от Мидокалм 150 mg 3 пъти дневно. Деца трябва да приемат лекарството изключително според предписанието. Предписаната доза и продължителността на лечението трябва да бъдат наблюдавани внимателно.

Кои са възможните нежелани реакции на Мидокалм и какво трябва да се направи, ако се появят?

Понякога могат да се появят като нежелани реакции мускулна слабост, главоболие, гадене, повръщане и други коремни оплаквания, в редки случаи - реакции на свръхчувствителност (сърбеж, зачервяване на кожата, кожен обрив и в тежки случаи затруднено дишане, внезапно понижаване на кръвното налягане, колапс). Ако изпитате тези или някакви други неочаквани реакции, консултирайте се с Вашия лекар.

Предозиране

Ако приемете по-големи количества от Мидокалм, незабавно се обърнете към Вашия лекар

Как да се съхраняват филмираните таблетки Мидокалм?

Няма специални изисквания.

Не използвайте лекарството след срока на годност, отбелязан на опаковката. Съхранявайте лекарството на недостъпно за деца място.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля, обърнете се към Вашия лекуващ лекар или фармацевт.

Производител

Гедеон Рихтер АД Будапеща - Унгария

За информация и поръчки: