+359 878 292 513

СЕНСИВИТ КАПКИ 10 МЛ.

Сенсивит капки 10 мл.

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: UNIMED PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Състав: Carmellosum natricum (натриева кармелоза,) 3 mg в 1 ml разтвор.
Помощни вещества: Polysorbatum 80 (полисорбат 80), Hydroxypropylbetadexum (хидроксипропил бетадекс), Alfa tocopheroli acetas (алфа токоферол ацетат- витамин Е), Natrii chloridum (натриев хлорид), Macrogolglyce-roli hydroxystearas (Макрогол глицерил хидроксистеарат), Vitaminum А (витамин A), Borax (боракс), Dinatrii edetas dihydricus (динатриев едетеат), Benzalkonii chloridum (бензалкониев хлорид), Aqua ad ini-ectabilia (вода за инжекция).

Характеристики:

Око: SENSIVIT® (капки за очи) имат овлажняващ и успокояващ ефект. Разтворът стабилизира всичките три слоя на сълзите (слъзния филм) на очната повърхност. SENSIVIT® съдържа натриева сол на кармелозата, която поради своите свойства създава върху роговицата и конюнктивата временен защитен филм, като по този начин осигурява овлажняващ ефект на очната повърхност и стабилизира водната част на сълзите. SENSIVIT® съдържа витамин А, който заздравява вътрешния (мукозен) компонент на слъзния филм и заедно с витамин Е подобрява храненето на роговицата и конюнктивата. Веществата, включени в състава на този продукт, също така поддържат и външната (липидна) част на слъзния филм.

Нос: SENSIVIT® (капки за нос) съдържат овлажняващата съставка натриева карбоксиметил целулоза, която образува временен защитен бариерен филм върху носната лигавица и овлажнява, успокоява и защитава лигавицата на носа. SENSIVIT® съдържа също и витамин А и Е, които действат като антиоксиданти. Витамин А играе важнародя в поддържане структурата и функциите на епителната тъкан на носната кухина. Местното приложение на витамин А води до растеж на епителните клетки на лигавицата. Освен това, витамин А предпазва и от инфекции.

Приложение:

Око: SENSIVIT® се прилага като адювантна терапия в случаи на намалено образуване на сълзи и за облекчаване на симптомите на сухо око. SENSIVIT® може да се прилага във всички случаи, които изискват създаване или укрепване на защитния слъзен филм върху корнеята и конюнктивата на окото.

Нос: SENSIVIT® се прилага за намаляване на чувството на сух нос и за регенерация на раздразнената носна лигавица. Местното приложение на витамин А води до регенерация на клетките на носната лигавица и предпазва от инфекции. SENSIVIT® се прилага за облекчаване на симптомите на остър ринит, хроничен ринит, атрофичен ринит, ерозии и разязвяване на носната преграда, перфорация на носната преграда, през постоперативния период (септопластика, аденотомия).

Да не се използва при:
Продуктът SENSIVIT® не трябва да се прилага в случаи на свръхчувствителност на окото към активното вещество или към някое от помощните вещества на този продукт. Продуктът не трябва да се прилага при жени по време на бременността и при жени в периода на лактация. Продуктът SENSIVIT® не е подходящ за деца на възраст под две години.

Нежелани реакции:

Око: В редки случаи, веднага след приложение може да се появи преходно леко парене. Също така може да възникне и алергична реакция. В случай на поява на някоя от тези нежелани реакции или на други необичайни реакции, уведомете Вашия лекуващ офталмолог.

Нос: Не са установени възпалителни или алергични реакции, причинени от SENSIVIT®.

Взаимодействия:
В случай на едновременно прилагане на други капки за очи, продуктът SENSIVIT® трябва да бъде приложен последен от поредицата и най-малко 5 минути след прилагането на предшестващия го разтвор за очи. Вашият офталмолог трябва да бъде информиран относно всички лекарства, които реално прилагате, прилагали сте наскоро или планирате да прилагате, отпускани по лекарско предписание или без лекарско предписание. Ако използвате какъвто и да е друг продукт за очи, консултирайте се с Вашия офталмолог дали е подходящо да ги прилагате съвместно.

Дозировка:

Око: Обикновено 1 капка 1-3 пъти дневно в конюнктивалния сак, ако офталмологът не Ви е предписал друго. При деца, дозировката се определя индивидуално от офталмолог.
Продуктът може да се прилага при възрастни, младежи и деца над 2 години.

Нос: Препоръчваната доза за деца на възраст от 2 до 12 години обикновено е 1-2 капки 2 пъти дневно назално, освен ако лекарят не е предписал друго. Препоръчваната доза за възрастни и деца над 12 години обикновено е 2-3 капки 2-3 пъти дневно назално.

Предупреждения:
Веднага след приложение може да се появи неясно виждане, поради което в продължение на около 20 минути след прилагане на продукта не се препоръчва шофиране на моторно превозно средство, работа с машини или работа на високо.

Продуктът не трябва да се използва едновременно с меки контактни лещи. Преди накапване на продукта, твърдите лещи трябва да се свалят и може да се поставят обратно най-малко 20 минути след прилагането на продукта.

Когато дозировката е била предписана, на практика се очаква предозиране.

Ако по невнимание продуктът бъде използван от дете, повикайте лекар.

Указания за употреба:
Продуктът SENSIVIT® не може да се използва като конкурентна терапия за очи или нос.

Око: Предпазната капачка трябва да се развие, пациентът да наведе главата си леко назад, да обърне бутилката с върха надолу и да постави предписания брой капки в долния конюнктивален сак, като притисне пластмасовата бутилка. Избягвайте контакта между устройството за накапване и окото или клепачите. Накрая капачката трябва да се затегне добре, за да се избегне замърсяване. Бутилката се съхранява във вертикално положение.

Нос: Предпазната капачка трябва да се развие, пациентът да наведе глава си леко назад, да обърне бутилката с върха надолу и да постави предписания брой капки в ноздрата, като притисне пластмасовата бутилка. Накрая капачката трябва да се затегне добре. Бутилката се съхранява във вертикално положение.


За информация и поръчки: