+359 878 292 513

ФУНГОФИН /МИКОФИН/ КРЕМ 1% 15 ГР.

ФУНГОФИН /МИКОФИН/ КРЕМ 1% 15 ГР. Фунгофин крем 1% 15 ГР.

Тегло: 30.00 гр.

Вижте още продукти от: nobel

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Фунгофин
 
 

Какво съдържа Fungofin?

Всяка тубичка Fungofin съдържа: Terbinafine HCI (тербинафин хидрохлорид).
Помощни вещества: натриев хидроксид, бензилов алкохол, сорбитан моноестерат, цетилов палмитат, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, полисорбат 60, изопропил миристат и дейонизирана вода. 

Как действа Fungofin?

Fungofin крем е синтетичен противогъбичен продукт, който е активен спрямо щамове на следните микроорганизми: Trichophyton (T.rubrum и T.mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, Pytirosporum orbiculare (Malassezia furfur) и Candida albicans. 

Какво лекува Fungofin?

Fungofin крем е лекарствен продукт, предназначен за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички (микози), като гъбички по краката или други повърхностни микози и разноцветен лишей. Fungofin крем се използва също за лечение на дрождеви инфекции като кандидози на кожата. Fungofin крем бързо потиска симптоми като сърбеж, лющене, червени петна. 

Кога не трябва да се прилага Fungofin?

Fungofin не трябва да се прилага при пациенти, свръхчувствителни към terbinafine или някое от помощните вещества на продукта. 

Специални предупреждения и предпазни мерки по време на лечение с Fungofin

Кремът Fungofin е предназначен само за кожна употреба и не трябва да се прилага перорално, назално, в очите или вагинално. Ако възникне дразнене или свръхчувствителност, приложението на terbinafine трябва да се преустанови и да се започне съответното лечение. Инфектираните области не трябва да се покриват с тeсни дрехи. Пациентите с инфекции на ходилото трябва да обуват удобни и проветриви обувки. Обувките и чорапите се сменят поне веднъж дневно. Приспособяването към препоръчителния лечебен период е важно за постигане на оптимален клиничен ефект. За да се избегне замърсяване (контаминацията) от инфектираната област, ръцете трябва да се измиват след всяка употреба. 

Бременни и кърмачки

Лекарството не трябва да се прилага по време на бременност, освен ако не e предписано от лекар. Terbinafine преминава в кърмата, поради което Fungofin крем не трябва да се прилага в периода на кърмене.

Не бива да се допуска бебето да има контакт с третирани участъци от кожата, включително гърдите. 

Повлиява ли Fungofin на способността за шофиране и работа с машини?

Няма данни Fungofin да повлиява способността за шофиране и работа с машини.

 Как да приемате Fungofin?

Fungofin се прилага един или два пъти дневно. Продължителността на лечението варира според показанията или тежестта на инфекцията. Преди приложение засегнатата кожа трябва грижливо да се почисти и напълно да се изсуши. Ако възпалението е в зона на две допиращи се кожни повърхности (под гърдата, между пръстите, между глутеусите, в ингвиналната област), засегнатата кожа може да се покрие с марлен компрес. 

Препоръчителна продължителност на лечението:

Гъбички по краката, повърхностни кожни микози:    1-2 седмици (1-2 пъти дневно)

Тинеа на ходилото: 1 седмица (2 пъти дневно),

                             2 седмици (1 път дневно)

 

Кожна кандидоза:   1-2 седмици (1-2 пъти дневно)

Разноцветен лишей: 2 седмици (1-2 пъти дневно) 

Клиничните симптоми се подобряват в рамките на няколко дни. Нередовното приложение или ранното спиране на лечението с terbinafine може да увеличи риска от възобновяване на инфекцията. Ако не настъпи подобрение след 2 седмици, диагнозата трябва да се провери.
Не се налага корекция на дозата при възрастни хора.
Клиничният опит при деца е ограничен.

 Предозиране:

Предозиране с локален terbinafine не е наблюдавано.
Ако случайно се приеме през устата, моля незабавно се свържете с Вашия лекар. 

Какви нежелани реакции може да причини Fungofin?

Fungofin се понася добре. В редки случаи може да се наблюдава парене на кожата, сърбеж, зачервяване и/или оток, които са свързани с локалното приложение на terbinafine. Тези странични явления обикновено се понасят добре. Те трябва да бъдат разграничени от реакциите на свръхчувствитеност, които налагат спиране на терапията с terbinafine.

КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

За информация и поръчки: