Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
EucerinJohnson & JohnsonДоктор ПамуковForever FriendsPremium Health ProductsPhyto WaveMa ProvenceAdermaArranLoveaRefanBeauty FormulasPwm Gama
ВИТРЕОЛЕНТ КАПКИ 10 МЛ.

ВИТРЕОЛЕНТ КАПКИ 10 МЛ.

Цена:6.39 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

Всеки ml съдържа: Potassium iodide 3 mg Sodium iodide 3 mg

Помощни вещества: а-Токоферол ацетат.Сорбитол, Хлороводородна киселина I N, Метилхидроксипропилцелулоза,Вода за инжекции Хлорхексидин ацетат

 

Свойства н Действие

Както при системно, така и при локално приложение йодидите могат да активират метаболизма и понякога да възпрепятстват развитието на мътнини в стъкловидното тяло.За сега не е установен ефектът на йода върху развитието на ранното старческо помътняване на очната леща.. Понякога е възможно да намали развитието на мътнини и влошаването на зрителната острота.

 

Показания

Помътняване и кръвотечение в стъкловидното тяло от различни причини (възрастови промени, късогледство, хипертония, диабет, перифлебит), помътняване на лещата като първа проява на старческа катаракта.

Дозировка/Указание за ползване

ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА НАД 12 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ:

Препоръчителната дозировка е 1 капка в конюнктивния сак на засегнатото око/очи 1-3 пъти дневно.

ЛИЦА В НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ:

Няма данни, че дозировката трябва да се променя.

ДЕЦА ПОД 12 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ:

Безопасността на лекарствения продукт при деца не е изследвана. Следователно приложението при деца не се препоръчва.

 

 

Ограничения за ползване

Противопоказания:

- Известна свръхчувствителност към йод (йодизъм)

- Свръхчувствителност към съставките

- Функционални нарушения на щитовидната жлеза или лека форма на възловидна гуша.

 

Предупреждения

Хлорхексидинът може да се отлага върху меки контактни лещи. Тези лещи трябва да се свалят преди апликацията и трябва да има интервал от 15 минути преди повторното поставяна на лещите.За да се намали системната резорбция пациента трябва леко да притисне с пръст слъзната торбичка в продължение на 1-2 минути след прилагане на капките за очи.

 

Бременност, кърмене.

Необходимо е пациентката да уведоми лекуващия лекар ако е бременна или кърми. Няма контролирани изследвания на животни или бременни жени. Затова лекарствения продукт може да се прилага само в тези случаи ,когато лекуващия лекар е преценил.че потенциалният ефект ще надвиши риска за плода. Употребата на капки за очи Vitreolent при кърмещи жени не е изследвана.

 

Нежелани лекарствени реакции.

При поява на нежелани реакции,пациента трябва да уведоми лекуващия си лекар:

а) локални очни ефекти:

Слабо парене или боцкане може да се усети за кратък период след приложение на капките. Понякога засилена слъзна секреция.

б)снстемни ефекти:

Vitreolent съдържа йодиди. Може да предизвика повишена функция на щитовидната жлеза или подобни на акне ефекти у предразположени пациенти.

 

Лекарствени взаимодействия

Не са докладвани взаимодействия със системно прилагани лекарствени продукти. В случаи на съпътстваща очна терапия с други лекарства, трябва да има итервал от поне 5 минути между двете апликации.

 

Влияние върху способността за шофиране

Рядко може да се получи временно замъгляване на зрението. Пациентите със замъгляване на зрението след приложение на Vitreolent трябва да се въздържат от шофиране и работа с машини, докато напълно се проясни зрението.

 

Предозиране

Рискът от нежелани реакции, дължащи се на локално свръхдозиране или инцидентно перорално поглъщане е много ограничен, което се дължи на относително ниското съдържание на йодиди в един флакон.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: България остава без джипитаОбщопрактикуващите специалисти са първото стъпало в отношенията между доктори и пациенти в здравната система на България. Те са длъжни да осигурят 24-часова медицинска помощ на пациентите, а в случаите, когото не са на разположение през почивните дни или през нощта са длъжни да посочат друг общопрактикуващ лекар, към който да се обръщат неговите пациенти, ако имат нужда от лекарска консултация.
полезни съвети: 9 факта, които всяка жена трябва да разкаже на гинеколога сиИма доста подробности от нашия живот, коиро едва успяваме да споделим с най-добрата си приятелка, какво остава за гинеколога ни, особено ако той е от мъжки пол. Истината обаче, макар и всички да я знаем, но пренебрегваме е, че те са хора, които със сигурност са виждали и чували всичко.
здравна информация: Все повече лекари напускат България, у нас не могат да специализиратОт години се знае, че много медицински кадри напускат България и започват работа в други, по-богати страни. Това явление продължава повече от 10 години и у нас вече се усеща крещящата липса на специалисти, медицински сестри и семейни лекари в много региони на страната. Статистическите данни доказват тази тенденция.
здравна информация: Козирог - здравен хороскоп за 2015 г.През 2015 Козирозите може да се оплакват от влошено здраве и подлагането на чести лечения на различни заболявания, поради неефективност на различни медикаменти ще е постоянно.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ВИТРЕОЛЕНТ КАПКИ 10 МЛ."?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!