Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BotoinaSinguladermDailyTopicremDr. HanssRevive Snails ExtractMason NaturalGeo NutritionАрониадаDelaromNeutrogenaDavinesRefan
РЕМИРТА ТАБЛЕТКИ 30 МГ Х 30

РЕМИРТА ТАБЛЕТКИ 30 МГ Х 30

Цена:8.90 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

РЕМИРТА ТАБЛЕТКИ


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РЕМИРТА И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Ремирта е лекарствен продукт, който участва в определени сложни механизми на предаване на нервните импулси в главния мозък.

Показания

Лечение на голям депресивен епизод.

2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С РЕМИРТА

Продуктът не се прилага при свръхчувствителност към миртазапин или към някое от помощните вещества.Съобщават се редки обратими промени в кръвната картина включително промени в броя на клетките от различните кръвни редове (агранулоцитоза, левкопения и гранулоцитопения) по време на лечението с Ремирта. Те настъпват обикновено 4-6 седмици след началото на лечението и са напълно обратими след прекратяването му. С оглед откриване на агранулоцитоза пациентите трябва да се наблюдават за поява на симптоми като висока температура, възпалено гърло, възпаление на устната лигавица (стоматит) и други признаци на инфекция. При откриване на тези симптоми лечението трябва да се прекрати и да се изследва кръвната картина. Пациентите трябва да бъдат информирани за важността на тезисимптоми. Внимателно дозиране на продукта, както и редовно и тясно наблюдение е необходимо при пациенти с:

• Епилепсия и органичен мозъчен синдром - както и при другите антидепресанти Ремирта трябва да се въвежда внимателно при пациенти с анамнеза за гърчове. Лечението се прекратява незабавно при поява на такива или засилване честотата на съществуващи гърчове.

• Чернодробна  бъбречна недостатъчност ~ лечението трябва да се прекрати при настъпване на жълтеница.

• Заболявания на сърцето - ниско кръвно налягане; при гръдна болка (angina pectoris) и скоро прекаран миокарден инфаркт трябва да се спазват специфичните предупреждения и да се приемат необходимите лекарства. съвместно с Ремирта.

• Захарен диабет - при пациенти с диабет антидепресантите могат да повлияят контрола на кръвната захар; инсулинът и/или пероралните хипогликемични продукти трябва да бъдат съобразени и това налага тясно наблюдение на пациентите.

Продуктът се прилага с повишено внимание и при:

• Смущения в уринирането като при увеличени на простатата (простатна хипертрофия);

• Остра тясноъгълна глаукома и повишено вътреочно налягане (биха могли да настъпят леки промени при тези състояния поради ниската антихолинергична активност).

Както и при другите антидепресанти, може да настъпи влошаване на симптомите при пациенти с шизофрения или други психически нарушения, параноидните мисли могат да се засилят. Тъй като се лекува депресивната фаза на биполарното афективно разстойство, състоянието може да премине в манийна фаза. При липса на подобрение по време на първите няколко седмици на лечението, пациентите трябва да са под наблюдение. Желанието за самонараняване е присъщ за депресията и може да продължи до отпадането на признаците на болестта. Според придобития опит при всяко лечение на депресията повишаването на риска от самонараняване е типичен за ранните стадии на лечението. Въпреки че към антидепресанти не се привиква, прекъсването след продължителен прием на продукта може да предизвика гадене, главоболие и общо неразположение.Пациенти в напреднала възраст често са по-чувствителни, особено към нежеланите реакции на антидепресантите. Не се съобщава по-честа поява на нежелани реакции на Ремирта при пациенти в напреднала възраст в сравнение с останалите групи пациенти, въпреки че опитът е ограничен.

Бременност

Информирайте лекуващия си лекар ако сте бременна или кърмите! Сигурността на продукта по време на бременност не е установена. Не се препоръчва прилагането на продукта в този период. Ако се налага лечение с Ремирта, жени в репродуктивна възраст трябва да ползват адекватни методи за предпазване от забременяване.

Кърмене

Информирайте лекуващия си лекар ако сте бременна или кърмите! Не се препоръчва приложението на продукта в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини

При някои пациенти, особено такива в напреднала възраст, Ремирта може да доведе до преходна сънливост и да наруши вниманието и концентрацията. Пациентите трябва да бъдат предупредени за тази възможност и да избягват шофирането и работата с машини.

Приемане на други лекарства

Моля, информирайте лекуващия си лекар или фармаг^евта си ако приемате или сте приемали скоро други лекарства, дори и те да се отпускат без рецепта! Ремирта може да засили потискащия ефект на алкохола и пациентите трябва да бъдат съветвани да избягват употребата на алкохол по време на лечението. Ремирта не трябва да се прилага едновременно с МАО - инхибитори и в рамките на две седмици след прекратяване лечението с тях.Продуктът може да засили ефекта на сънливост на бензодиазепините, затова се изисква специално внимание при съвместната им употреба. Повишено внимание се налага при комбинацията на продукта с лекарства за лечение на СПИН, противогъбични лекарства, еритромицин и нефазодон. Едноременно приемане на кетоконазол повишава кръвните нива на миртазапин и ефекта му.Карбамазепин и фенитоин повишават отделянето на миртазапин около два пъти, което води до намаляване на ефекта му и налага увеличаване на дозата. Наличието в кръвта на Ремирта се повишава с над 50% при прием с циметидин. Дозата на Ремирта трябва да бъде понижена при започване на лечение с циметидин и повишена при прекратяването на лечението с него. Ремирта причинява леко и клинично незначимо повишение на протромбиновото време и времето на кървене у пациенти на терапия с варфарин.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА РЕМИРТА

Винаги приемайте Ремирта както Ви е предписал лекарят! Ако не сте сигурни как се приема лекарството, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт! Таблетките се приемат през устата, при необходимост с течност, без да се дъвчат. ВъзрастниЛечението започна с начална доза от 15 mg дневно. Обикновено дозата трябва да се увеличи до достигане на съответния клиничен отговор. Ефективната дневна доза е обикновено между 15 и 45 mg.

Пациенти в напреднала възраст

Препоръчваната доза е както по-горе. Ако се налага повишение на дозата, това трябва да става под строго наблюдение на лекар.

Деца

Тъй като сигурността и ефективността на продукта при деца не е установена, той не се прилага в детската възраст.

Пациенти с бъбречна или чернодробна недостатъчност

При такива пациенти отделянето на продукта може да се забави, което трябва да се има предвид при лечение с него. Ремирта е подходящ да се прилага веднъж дневно, най-добре преди ляганеВъзможно е и двукратното му приемане - сутрин и вечер преди лягане.Лечението продължава поне 4-6 месеца след изчезване на симптомите. След това приемът на продукта се прекратява постепенно. При подходяща доза позитивен отговор на лечението настъпва обикновено след 2-4 седмици. При недостатъчен отговор дозата може да се повиши до максималната. При липса на отговор и в следващите 2-4 седмици, лечението трябва да се спре.Моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт ако считате, че ефектите на Ремирта са много силни или недостатъчни!

Ако сте приели по-голямо количество от лекарството:

При предозиране с продукта симптомите обикновено са леки. Докладват се потискане на ЦНС с дезориентация и продължителна сънливост, учестена сърдечна дейност и леко спадане или повишаване на кръвното налягане. Лечението включва стомашна промивка и подходящи симптоматични и поддържащи жизнените функции средства.

Ако сте забравили да вземете Ремирта В такъв случай не приемайте двойна предписаната доза.доза, а продължете лечението сПомощни веществаПродуктът съдържа лактоза като помощно вещество. Неподходящ е при хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства и Ремирта може да причини нежелани реакции.

Въпреки че Ремирта не причинява зависимост, понякога след прекъсване на продължително лечение могат да се наблюдават симптоми на отнемане. Повечето от тези симптоми са леки и отзвучават самостоятелно. Най-често от тях се докладват гадене, тревожност и възбуденост. Дори и когато тези симптоми се проявяват при прекъсване на лечението, трябва да се разбере дали не са от основното заболяване. Затова лечението с Ремирта трябва да се прекратява постепенно.

5. СЪХРАНЕНИЕ

Да се пази на място, недостъпно за деца!Да се съхранява при температура под 25°С.Да не се употребява след срока на годност, указан на опаковката!

Срок на годност -

3 (три) години

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За всяко допълнителна информация относно този лекарствен продукт се обръщайте към местното представителство на Притежателя на разрешението за употреба.

„Актавис" ЕАДБул."Княгиня Мария Луиза"№2 1000 София, България

Тел. ++359 2 9321762; ++359 2 9321771

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
хранителни съставки: Хитозанът – природен лечителХитозанът е захар, която се получава от твърдия външен скелет на черупкови организми, включително раци, омари и скариди. Подобно на други форми на фибри, хитозанът е неразградим и се движи през хранителната ни система, без да се абсорбира.
предизвикателство: 10 мисли, с които правим живота си по-сложен – част втораПритеснявате се, че хората ще ви откраднат това, което имате. Събудете се, особено ако сте вид творец – писател художник или музикант, винаги има част от знанията, които всеки ден споделяте с другите. Не се притеснявайте, когато хората крадат от работата ви, притеснете се, когато спрат. Бъдете честни и разбиращи към другите, каквото и да мислят хората, независимо от обстоятелства.
предизвикателство: 6 факта, които трябва да знаете за ЕболаНапоследък имаше и слухове за случай в България, които за наша голяма радост не се оказа коварната болест, но е хубаво да сме осведомени за вирус на Ебола, не да изпадаме в паника безпричинно, нито да не се пазим и притесняваме много.
полезни съвети: 5 йога пози за гъвкава фигураЙогата е много подходяща за хора, които искат да повишат своята гъвкавост и да подмладят тялото си. Това е особено важно за онези, които по цял ден работят на бюро или седят твърде дълго в колата, като така се обездвижват. Седенето е вредно за ставите и мускулатурата, затова има няколко йога упражнения, които могат да подобрят вашата гъвкавост
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "РЕМИРТА ТАБЛЕТКИ 30 МГ Х 30"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!