Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
RamkopharmJohn FriedaLieracRefanEsiArranTnt 21BorolaWalmarkМирта МедикусHimalaya DragMavalaJohnson & Johnson
СОЛВОЛАН СИРОП 100 МЛ.

СОЛВОЛАН СИРОП 100 МЛ.

Количество:
Цена:4.35 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Солволан®, сироп, 15 mg/5 ml

Как да откажем цигарите
Установете положителните и отрицателните страни на пушенето
Направете списък с нещата, които харесвате и не харесвате, докато пушите. Сравнете получената информация и решете какво искате да правите. Посъветвайте се със семейството и приятелите си, чуйте и се опитайте да разберете тяхната позиция.
Потърсете мотивация
Помислете за трудните неща, с които сте се справяли в миналото. Разпитайте хората, които ви познават добре, за да ви напомнят как сте се справили с различните трудности през живота ви. Така ще придобиете допълнително самочувствие и по този начин ще се придържате към обещанието си да не пушите.
 

Какво е Солволан?

Солволан е лекарствен продукт за лечение на признаците на кашлицата. Лекарственото вещество на Солволан втечнява лепкавата течност, отделяна от бронхите и така улеснява отхрачването.

За какво е Солволан?

Солволан се препоръчва за лечение на кашлицата при остри и обострени хронични заболявания на дихателната система, когато е необходимо отхрачване.

Състав

5 ml сироп (една дозировъчна лъжичка) съдържа 15 mg амброксол (под формата на Ambroxol hydrochloride).

Помощни вещества: сорбитол, натриев бензоат, глицерол, натриев цикламат, лимонена киселина, малинов аромат, пречистена вода.

Лекарствена форма и опаковка 

Лекарствена форма и опаковка - сироп в стъклена бутилка от 100 ml и пластмасова дозировъчна лъжичка.

 

Кога не трябва да се приема Солволан?

Не трябва да приемате Солволан или да го давате на децата си, ако:

* Има доказана свръхчувствителност към продукта или някоя от съставките му

* При наличие на тежко чернодробно или бъбречно увреждане

Какви други лекарства могат да взаимодействат със Солволан?

Преди да приемете Солволан или да го дадeте на Вашете дете, какато и за всяко друго лекарство, моля посъветвайте се с Вашия фармацевт за други лекарствени продукти, които приематеНежелани реакции с други лекарства не са познати. Може да приемате Солволан и да го давате на Вашето дете с други лекарства за лечение на сърдечни, белодробни, заболявания, заедно с антибиотиците предписани от Вашия лекар. Трябва да избягвате едновременната употреба с продукти, които подтискат кашлицата и такива, изсушаващи лигавиците на дихателните пътища.

Какво друго трябва да спазваме докато приемаме Солволан?

Колкото повече течности приемате Вие или Вашето дете, толкова повече увеличавате възможностите на лекарството да изчисти бронхите от секрета в тях и да се улесни отхрачването им. Този процес улеснява дишането. Вода и топли напитки(такива като билков чай) са най-доброто за тази цел. Избягвайте кофеин или алкохолни напитки.

Потърсете лекарски съвет, ако кашлицата продължава повече от 5 дни.

Посъветвайте се с лекаря, ако Вие или Вашето дете имате жълта, зелена, розова или ръждива храчка или ако кашлицата е тежка, дъбока, продължителна и е придружена от следните признаци:

* дрезгавост, пресипналост,

* възпалено гърло,

* задух, хъхрене, хриптене,

* болки или стягане в гръдния кош,

* температура,

* главоболие,

* болки в гърба и в краката,

* умора,

* обрив, изриване,

* или загуба на тегло.

Солволан сироп съдържа глицерол. При високи дози глицеролът е вреден и може да причини главоболие, стомашно дразнене и диария.

Солволан сироп съдържа 40.00 g сорбитол. Когато се приема сьгласно препоръките за дозиране, вcякa доза (5 ml сироп - 1 дозираща лъжичка) набавя до 2.00 g сорбитол. Неподходящ при хора c вродена непоносимост кьм фруктоза. Може да причини стомашно дразнене и диария.

Посъветвайте се с лекар, ако сте хронично болен и искате да приемате Солволан за дълго време.Ако имате стомашна или дуоденална язва, посъветвайте се с Вашия лекар преди да вземете Солволан сироп.

Какво трябва да имате предвид при бременност и кърмене?

Солволан не се препоръчва по време на бременност и кърмене. Посъветвайте се незабавно с лекаря, ако сте забременяли по време на лечението.

Какво трябва да имате предвид при шофиране и работа с машини?

Солволан не уврежда способността да се кара кола или управляват машини.

Как да прилагаме Солволан?

По тази схема може да прилагате Солволан за Вас и Вашето дете, ако лекарят не е предписал друго:

Дозировка

Възрастни и деца над 12 години       3 x 2табл или 3 x 1 лъжичка*

Деца от 5 до 12 години                    2 до 3 x 1 лъжичка

Деца от 2 до 5 години                      3 x 1/2 лъжичка

Деца от1 дo 2 години                       2 x 1/2 лъжичка

 

* При лечение повече от 10 дни

Вземайте сиропа или го давайте на детето си след храна. Използвайте дозировъчната лъжичка за измерване на подходящото количество сироп. Една дозировъчна лъжичка съдържа 5 милилитра сироп. Приемайте лекaрството или го давайте на детето си винаги по едно и също време всеки ден.Солволан сироп не се препоръчва при деца под 2 г. возраст, освен по изричнo лекарско предписание.

Какво да правите, ако пропуснете доза?

Ако сте пропуснали да приемете доза или да дадете на детето си сироп, просто пропуснете да приемете дозата или отложете даването на детето си на дозата, докато стане време за редовния прием по схемата на приемане. Не приемайте и не давайте на детето си двойни или допълнителни дози.

Какво да правите, ако приемете повече от назначената доза Солволан?

Ако Вие приеметe или дадете на детето си повече от препоръчаната доза Солволан сироп, незабавно потърсете лекарска помощ. Докато чакате да дойде лекаря опитайте се да предизвикате повръщане, ако детето е в съзнание, за да отстраните лекарството от стомаха.

 

Какви нежелани реакции могат да се наблюдават?

Както всички лекарства и Солволан може да има нежелани действия.

По време на лечение със Солволан могат да се наблюдават следните реакции: гадене, повръщане, диария, нарушено храносмилане и главоболие. Много по-рядко се налюдава секреция от носа, прекомерна слюнка и алергични реакции, сухота в устата и лигавиците на дихателните пътища, запек, затруднено уриниране.

Нежеланите реакции не могат да се предвидят. При появата им или при съмнение за нежелана реакция, дори друга освен описаните, моля посъветвайте се с лекар. Само лекар може да ви посъветва дали е безопасно за Вас или Вашето дете да продължи да приема Солволан.

Как да съхранявате Солволан?

Съхранявайте сиропа на тъмно, при температура до 25°C.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Лекарството не трябва да се употребява след изтичане срока на годност обозначен на опаковката.

Отвореният сироп е годен до 3 месеца след отварянето му.

Име и адрес на производителя и притежателя на разрешението за употреба

KRKA, d.d., Smarjeska 6, Novo mesto, Slovenia

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 5 рецепти срещу възпалено гърлоКаквато и да е причината болките в гърлото, те могат да направят живота ви много неприятен, особени ако ви се налага да говорите много или болките станат хронични. Най-честите причини за болки в гърлото са алергиите, бактериалните и вирусните инфекции, както и прашният въздух , ниската влажност на въздуха в затворена стая и пушекът от печка или камина.
заболявания: Болест на ПаркинсонПричината за развитие на заболяването е неуточнена, но се счита, че Паркинсоновата болест е резултат от дегенерация на субстанция нигра в мозъка. Процесът вероятно се предизвиква от няколко фактора – ген, токсини, стрес, медиаторен дисбаланс с дефицит на допамин.
предизвикателство: Как да се справим с грипаНезависимо дали сте за заразени с птичи, обикновен или свински грип, лечението е едно и също. Оказва се, че понякога най-доброто лечение е да си отпочивате и да спазвате някои бабини рецепти срещу грип.
заболявания: ТетанусТетанус е остро инфекциозно заболяване, което се причинява от анаеробния микроорганизъм Clostridium tetani, който отделя екзотоксини. Той е от групата на условно-патогенните организми. Заболяването е известно още от Древността. Още през IV в.пр.н.е пръв Хипократ описва заболяването. Причинителят е изолиран за първи път през 1887 година, а 36 години по-късно е произведен анатоксин за активна имунизация. Заболяването се среща във всички страни.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "СОЛВОЛАН СИРОП 100 МЛ. "?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!