+359 878 292 513

ТРОКСЕВАЗИН КАПС.300 МГ./ТРОЯН/

ТРОКСЕВАЗИН КАПС.300 МГ./ТРОЯН/ Троксевазин капс. 300мг

Тегло: 150.00 гр.

Вижте още продукти от: ACTAVIS

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

TROXEVASIN® 

Троксевазин® 300 mg капсули Troxerutin

Активно вещество в 1 капсула : 300 mg TroxerutinПомощни вещества: магнезиев стеарат, лактоза монохидратСъстав на твърдата желатинова капсула: оцветители (Е 110, Е 104, Е171 ),желатин.Твърди капсули, по 10 броя в блистер, 5 блистера в картонена кутия.

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТРОКСЕВАЗИН И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Основната съставка на Троксевазин е Троксерутин. Той тонизира стените на съдовете и намалява повишената им пропускливост. Действа противовъзпалително върху околосъдовата тъкан. По този начин намалява отока, подобрява съдовото хранене при различни болестни промени, свързани с венозната недостатъчност. Троксевазин се прилага за:Облекчаване на отока и свързаните с хронична венозна недостатъчност /ХВН/ симптоми /умора, тежест, подуване и болки в краката, парестезии, „непочиващи крака"/.

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ТРОКСЕВАЗИН

Троксевазин не се прилага при алергия към активното вещество или някой от другите компоненти на продукта.При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:

Този продукт не е ефективен при отоци, съпътстващи чернодробни, бъбречни и сърдечно-съдови заболявания.

 

Приложение на Троксевазин и прием на храни и напитки:

Няма ограничения относно приложението на продукта и приема на храни и напитки.

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.Няма данни за негативно влияние на продукта по време на бременността и кърменето, но въпреки това не се препоръчва прилагането на продукта в първия триместър на бременността.Няма данни за нежелани ефекти върху плода и новороденото при използване на продукта.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар ши с фармацевт.Няма данни за нежелани ефекти върху плода и новороденото при използване на продукта.

Шофиране и работа с машини

Продуктът не влияе върху способността за шофиране и работа с машини.

 

Важна информация за някои от съставките на Троксевазин

Съдържа лактоза, което го прави неподходящ за употреба при хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен /галактозен синдром.

Поради наличието на оцветяващи агенти (Е 110), лечението с продукта може да причини алергичен тип реакции, включително астма. Рискът от алергии е по-голям при алергични към аспирин пациенти.

 

Приложение на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте своя пекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.Няма данни за установени лекарствени взаимодействия.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА ТРОКСЕВАЗИН

Винаги прилагайте Троксевазин точно както е посочено в тази листовка! Препоръчвана доза при започване на лечението - 2-3 пъти дневно по 1 капсула. Лечението с тази доза продължава до пълното изчезване на симптомите и отока, обикновено в рамките на 2 седмици. Поддържаща дневна доза - 2 пъти по 1 капсула.Капсулите се приемат по време на хранене, тъй като може да предизвика диспептични явления.Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Троксевазин е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.Ако сте използвали по-голяма доза ТроксевазинНе са наблюдавани случаи на предозиране с продукта. В случай на прием на много високи дози или при поява на сериозни нежелани реакции лечението с Troxevasin се прекъсва и се назначава симптоматична терапия.Ако сте пропуснали да приложите ТроксевазинАко сте пропуснали един прием, приложете продукта във времето на следващия регулярен прием без да увеличавате дозата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както и всеки друг лекарствен продукт, Троксевазин може да предизвика нежелани лекарствени реакции.От страна на стомашно-чревния тракт може да се появи гадене, повръщане, диария. Възможни са кожно-алергични реакции - обриви и сърбеж; в редки случаи - главоболие и нарушение на съня.Тези странични реакции, обикновено са преходни и отзвучават след прекратяване приема на продукта.Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на своя лекар или фармацевт.

5. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява на място недостъпно за деца! При температура под 25°С.Да не се употребява след изтичане срока, указан на опаковката! Срок на годност: 5 (пет) години от датата на производство.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За всяка допълнителна информация относно този лекарствен продукт се, обръщайте към местното представителство на Притежателя на разрешението за употреба.

За информация и поръчки: