Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Eos UsaRevive Snails ExtractGncHaya LabsSvrBeauty FormulasLa RocheMustelaVita HerbJamiesonPurelogicolMason NaturalLovea
ИНДОРИН ТАБЛЕТКИ  2 МГ. Х 90

ИНДОРИН ТАБЛЕТКИ 2 МГ. Х 90

Цена:14.10 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

Репаглинидът е показан при пациенти с диабет тип 2, при които с диета, намаляване на теглото и физическа активност ,хипергликемията вече не може да се контролира добре. Репаглинидът също е показан в комбинация с метформин при пациенти с диабет тип 2, когато приложението на аметформин като монотерапия не осигурява задоволителен контрол върху кръвната захар. Лечението трябва да се започне като допълнение към диетата и физическата активност с цел понижаване на кръвната захар, свързано с хранене.

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Репаглинидът се приема преди основното хранене и дозата се определя индивидуално, за да се оптимизира гликемичния контрол. Допълнително към обичайния самоконтрол на кръвната захар и/или захарта в урината, извършвани от пациента, кръвната захар на пациента трябва да бъде мониторирана периодично от лекар, за да се определи минималната ефективна доза. Определянето на нивата на гликирания хемоглобин има значение при мониториране на отговора на пациента към лечението. Периодично мониториране е необходимо за установяване на неадекватно понижаване на кръвната захар при максималната препоръчвана доза и за установяване на отслабването на адекватен понижаващ кръвната захар отговор след началния период на ефективност.
Кратковременно приложение на репаглинид може да е достатъчно при преходно нарушаване на контрола при пациенти с диабет тип 2, които обикновено се контролират добре с диета.
Кратковременно приложение на репаглинид може да е достатъчно при преходно нарушаване на контрола при пациенти с диабет тип 2, които обикновено се контролират добре с диета.
Репаглинидът трябва да се приема непосредствено преди основните хранения.
Дозите обикновено се приемат 15 минути преди хранене, но времето може да варира от непосредствено преди до 30 минути преди основното хранене. Пациенти, които пропускат хранене трябва да бъдат инструктирани да пропуснат доза за това хранене.

Начална доза

Дозировката трябва да бъде определена от лекар, според нуждите на пациента. Препоръчваната начална доза е 0,5 мг. Около една до две седмици трябва да преминат между отделните етапи за определяне на дозата. 
Ако пациентите преминават от други перорални хипогликемични продукти, началната препоръчвана доза е 1 мг.

Поддържаща доза

Максималната препоръчвана единична доза е 4 мг, приета с основните хранения. Общата максимална дневна доза не трябва да превишава 16 мг.

Специфични групи пациенти

Основно репаглинидът се излъчва с жлъчката и следователно не се повлиява от бъбречните нарушения.
Само 8% от приложената единична доза репаглинид се отделя чрез бъбреците и общия плазмен клирънс на продукта намалява при пациенти с нарушена функция на бъбреците. При диабетно болни с бъбречни увреждания инсулиновата чувствителност е повишена и определянето на дозата трябва да се извършва внимателно.
Няма проведени клинични проучвания при пациенти над 75 години или при пациенти с чернодробна недостатъчност.

Репаглинид не се препоръчва на деца под 18 години.

Пациенти, получаващи други перорални хипогликемиращи продукти

Пациентите могат да преминат директно на репаглинид от други перорални хипогликемиращи продукти. въпреки това, не съществува точна връзка между дозите на репаглинида и другите перорални хипогликемиращи продукти. Препоръчваната максимална начална доза за пациенти, които преминават на репаглинид е 1 мг, приет преди основните хранения.
Репаглинид може да се прилага в комбинация с метформин, когато кръвната захар не се контролира добре само с метформин. В този случай дозата на метформин трябва да бъде запазена и репаглинид да се прилага едновременно с него. Началната доза репаглинид е 0,5 мг приет преди основните хранения, като определянето на дозата е в зависимост от отговора на кръвната захар както при монотерапия.


ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

- Свръхчувствителност към репаглинид или някое от помощните вещества в Индорин
- Захарен диабет тип 1, С-пептид отрицателен
- Диабетна кетоацидоза, с или без кома
- Тежки чернодробни нарушения
- Едновременна употреба с гемфиброзил


БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Клинични проучвания с репаглинид при бременни и кърмещи жени не са провеждани. затова безопасността при бременност не може да се оцени. Досега при проучвания при животни, репаглинидът не е проявявал тератогенно действие. При плъхове, изложени на високи дози по време на последния стадий от бременността и по време на кърмене, се наблюдава ембриотоксичност - малформации в развитието на крайниците при фетуси и новородени. В кърмата на опитните животни се открива репаглинид. Поради тази причина репаглинидът трябва да се избягва по време на бременност и да не се използва от жени, които кърмят.


НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Нарушения на имунната система:

Много редки - алергия
Генерализирани реакции на свръхчувствителностНарушения на метаболизма и храненето:

Чести - хипогликемия
С неизвестна честота - Хипогликемична кома и безсъзнание, вследствие на хипогликемия.Стомашно-чревни нарушения:

Чести - коремна болка и диария
Много редки - повръщане и запек
С неизвестна честота - гадене
Стомашно-чревни оплаквания като коремна болка, диария, гадене, повръщане и запек са докладвани от клинични проучвания.


Нарушения на кожата и подкожната тъкан:

С неизвестна честота - свръхчувствителност
Може да се появят кожни реакции на свръхчувствителност като еритема, сърбеж, обриви и уртикария.

Нарушения на очите:

Много редки - зрителни нарушения


Сърдечни нарушения:

Редки - сърдечно-съдово заболяване.Хепато-билиарни нарушения

Много редки - нарушена чернодробна функция

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Рак - здравен хороскоп за 2015 г.През 2015 година, Раците ще се отдадат на своето здраве, повече от всяка друга зодия. В началото на годината ще забележите някои от старите хронични заболявания да се изострят – те просто няма да Ви оставят да живеете живота си спокойно, без да се присещате за доктора си и неговите препоръки от време на време.
полезни съвети: 6 натурални начина да преборите алергиитеИма множество причини за алергия, тъй като много съставки могат да действат алергизиращо. Те дразнят чувствителния организъм, който възприема дори обикновени вещества като опасни и реагира остро на съставката, която е причина за бурния имунен отговор.
полезни съвети: 5 неща, които зъболекарите рядко споделятКогато седнете на зъболекарския стол, вероятно очаквате от зъболекаря да ви посъветва как да почиствате зъбите си и как да ги предпазите от потъмняване, кое е полезно за венците и какви храни са полезни за емайла. Има обаче неща, които зъболекарите рядко споделят със своите пациенти, по една или друга причина, особено ако не ги попитате конкретно за тях.
полезни съвети: Как да избегнете грипните епидемииВсички хора в някаква степен търсят начин да се предпазят от болестите, а ако вече са били болни, рискът е още по-голям да се заразят по време на грипна епидемия.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ИНДОРИН ТАБЛЕТКИ 2 МГ. Х 90"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!