+359 878 292 513

АЦИКЛОВИР СТАДА КРЕМ 5 ГР.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание
1. Наименование на лекарствения продукт

Acyclovir STADA ®, cream

2. Качествен и количествен състав

Лекарствено вещество 1 g от крема съдържа Aciclovir 50 mg

3. Лекарствена форма

Крем

4. Клинични свойства

4.1. Показания

Лечение на начален и рецидивиращ лабиален и генитален херпес.

4.2. Дозировка и начин на употреба

Нанася се тънък слой от крема върху засегнатите кожни участъци 5 пъти дневно на 4 часа.Използва се памучно тампонче, за да се вземе толкова крем, колкото е необходим запокриване на инфектирания кожен участък. Когато прилагате Acyclovir®STADA International , уверете се, че сте обхванали не само областта с видими прояви на херпесна инфекция ( мехурчета, подуване, зачервяване), но също така и съседните области. Ако намазвате Acyclovir®STADA International с ръка, непременно измийте ръцете си преди и след прилагането на крема, за да предпазите от суперинфекция наранения кожен участък ( с бактерии и др.) и /или от пренасяне на вируса на други, незасегнати още мукозни или кожни участъци. Третирането обикновено продължава 5 дни, но лечението трябва да е индивидуализирано и да продължи до заздравяване на мехурчетата или до пълното излекуване. Все пак продължителността не трябва да надхвърля 10 дни.

 

4.3. Противопоказания

Свръхчувствителност към ацикловир или някоя от помощните съставки.

4.4. Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба

Acyclovir STADA® не трябва да се използва за очи. Трябва да се. вземат мерки, за да се избегне случайното попадане на продукта в очите. Acyclovir STADA® не трябва да се прилага вътре в устата и вагината.

При едновременно използване на Acyclovir STADA® в гениталната и анална област с латексови презервативи, устойчивостта на последните може да бъде намалена от парафина и вазелина, съдържащи се в крема, което излага на риск тяхната надеждност.

Много важно е при рецидивиращите херпесни инфекции лечението да започне по време на продромалния период или когато лезиите се появяват за първи път.

4.5. Лекарствени и други взаимодействия

Няма известни досега.

4.6. Бременност и кърмене

Няма действие. Може да се приема по време на бременност само ако очакваните резултати от лечението надвишават възможния риск за плода.Ограничените данни от изпитванията при хора показват, че лекарствения продукт преминава в кърмата само след системно приложение.

4.7. Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма !

4.8. Нежелани лекарствени реакции

Прилагането на Acyclovir STADA® може да предизвика бързо преминаващо парене, сърбеж или смъдене на третираните кожни участъци.

В единични случаи може да се наблюдава зачервяване, изсъхване и лющене на третираната с Acyclovir STADA @ кожа.

Имало е рядко съобщения за контактен дерматит след употреба на Acyclovir STADA ®. В повечето случаи, когато е извършвано алергологично тестуване, се е оказало, че по-скоро фармацевтичните помощни вещества на кремовата основа, отколкото активното вещество ацикловир, са причина за кожната реакция. Контактният дерматит се проявява чрез посочените по-горе нежелани реакции в по-ясно изразена форма, като обхваща и съседни кожни участъци на тези, третирани с крема.Много рядко при локално приложение на aciclovir са били съобщени реакции на свръхчувствителност, включително и ангиоедем.

4.9. Предозиране

Няма при външна употреба

За информация и поръчки: