+359 878 292 513

АМЛОВАСК ТАБЛ.5 МГ.Х 30

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C08CA01


Описание

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АМЛОВАСК И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Амловаск е лекарствен продукт от групата на така наречените калциеви антагонисти. Той намалява периферното съпротивление на кръвоносните съдове и води до намаляване на повишеното кръвно налягане. Амловаск намалява нуждата на сърдечния мускул от кислород, увеличава коронарния кръвоток, предотвратява появата на спазми на коронарните съдове и така намалява силата и честотата на стенокардиите пристъпи.Амловаск се използва за лечение на:

• Артериална хипертония (високо артериално налягане) - самостоятелно или в комбинация с други антихипертензивни продукти.

• Хронична стабилна стенокардия - самостоятелно или в комбинация с други антиангинозни продукти.

• Вазоспастична стенокардия /ангина на Принцметал/ (стенокардия, предизвикана от свиване на съдовете на сърцето).

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА АМЛОВАСК

Амловаск не се прилага при;

• Алергия към дихидропиридинови калциеви антагонисти, амлодипин или към някое от помощните вещества на продукта;

• Кардиогенен шок;

• Клинично значима аортна стеноза (стеснение на аортата);

• Нестабилна стенокардия;

• Бременност и кърмене;

• Деца.

При приложението на този лекарствен продукт, имайте следното:

Стенокардия и/или миокарден инфарктРядко, главно при пациенти с изразено стеснение на коронарните съдове, може да настъпи повишаване в честотата, продължителността и/или тежестта на стенокардиите пристъпи и дори развитие на миокарден инфаркт, при започване на лечение с калциеви антагонисти или при повишаване на тяхната доза.

Сърдечна недостатъчност. Както и другите калциеви антагонисти, амлодипин трябва да се използва с повишено внимание при пациенти със сърдечна недостатъчност.

Увредена чернодробна функцияПоради интензивния си чернодробен метаболизъм, амлодипин има удължено време на излъчване от организма при пациенти с изразено нарушение на чернодробна функция. При тези пациенти амлодипин трябва да се прилага с повишено внимание.

 

Приложение на Амловаск и прием на храни и напитки:

Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.Не са провеждани адекватни и добре контролирани клинични проучвания при бременни жени. Поради това този продукт трябва да се прилага по време на бременност само при необходимост и след внимателна преценка от лекар на съотношението полза/риск.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.Няма данни за отделяне на амлодипин в кърмата при хора. Поради това не се препоръчва употребата му по време на кърмене. Ако приложението му е наложително, трябва да се преустанови кърменето.

 

Шофиране и работа с машини

В началото на лечението с амлодипин при отделни пациенти може да се наблюдава временно поява на отпадналост и световъртеж, което може да повлияе върху способността за шофиране и работа с машини.Приложение на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.Амлодипин може безопасно да се комбинира с тиазидни диуретици, алфа-блокери, бета-блокери, АСЕ инхибитори, нитрати, нестероидни противовъзпалителни средства, антибиотици и перорални антидиабетични продукти.Не е установено влияние на амлодипин върху протеиновото свързване на дигоксин, фенитоин, варфарин и индометацин.

Влияние на други продукти върху амлодипин

Циметидин и сок от грейпфрут не повлияват ефектите на амлодипин. Силденафил и амлодипин, прилагани заедно могат да засилят взаимно ефекта си по отношение на понижаване на артериалното налягане.

Влияние на амлодипин върху други продукти

Многократното приложение на амлодипин заедно с аторвастатин не предизвиква значими промени в действието на аторвастатин. При едновременно приложение на дигоксин заедно с амлодипин не води до промени в серумните дигоксинови концентрации или върху бъбречното отделяне на дигоксин.Приложението на амлодипин едновременно с варфарин не оказва ефект върху активността на варфарин по отношение на протромбиновото време. Амлодипин не повлиява значимо ефектите на циклоспорин.

 

3. КАК СЕ ПРИЕМА АМЛОВАСК

Винаги прилагайте Амловаск според инструкциите на лекуващия лекар.По лекарско предписание! Приема се през устата с достатъчно количество течност, независимо от приема на храна.Обичайната начална доза, както при хипертония, така и при стенокардия е 5 mg еднократно дневно, като тя може да се повиши след 1-2 седмици до максимално 10 mg еднократно дневно в зависимост от индивидуалния терапевтичен ефект и поносимост на пациентите.Пациенти в напреднала възраст Не се изисква корекция на дозата. Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Амловаск е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар.

Деца:Този продукт не се препоръчва за деца. При тях безопасността и ефективността не е доказана.

Ако сте използвали по-голяма доза Амловаск от предписаната:При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар.При значително предозиране с амлодипин може да настъпи изразено разширяване на кръвоносните съдове, рефлекторна тахикардия (ускорена сърдечна честота), изразено и продължително понижаване на артериалното налягане и шок.Лечебните мероприятия зависят от естеството и тежестта на клиничните симптоми и включват мерки за намаляване на абсорбцията и за ускоряване на елиминирането, както и за поддържане на основните жизнени функции. Ако се установи силно спадане на артериалното налягане, пациентът трябва да се постави в легнало положение и да му се влее внимателно нужното количество физиологичен разтвор. Жизнените показатели трябва да бъдат стриктно наблюдавани и при необходимост трябва да се назначи симптоматично лечение (вазоконстрикторни медикаменти, калциев глюконат). Хемодиализата е слабо ефективна.При прояви на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар! Ако сте пропуснали да приложите АмловаскАко сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием без да увеличавате дозата.

За информация и поръчки: