+359 878 292 513

АТАКАНД ТАБЛ.8 МГ.Х 28

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C09CA06


Описание

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ:

Есенциална хипертония

Лечение на пациенти със сърдечна недостатъчност и увредена систолна функция  на лявата камера като допълнение към лечението с АСЕ инхибитори или когато АСЕ инхибиторите не се понасят. 

 

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Дозировка при хипертония:

Препоръчваната начална доза и обичайната поддържаща доза е 8 мг веднъж дневно. Дозата може да се увеличи до 16 мг дневно.  Ако артериалното налягане не се контролира достатъчно след 4 седмици на лечение с 16 мг веднъж дневно дозата може още да се увеличи до максимално 32 мг веднъж дневно. Ако с тази доза не се постигне контрол на артериалното налягане, трябва да се помисли за алтернативна стратегия на лечение. 

Лечението трябва да се коригира в зависимост от отговора на  артериалното налягане. Максималния антихипертензивен ефект се постига 4 седмици след началото на  лечението.

 

Приложение при пациенти в напреднала възраст:

Не е необходимо начално коригиране на дозата при пациенти в напреднала възраст.

 

Приложение при пациенти с намален вътресъдов обем:

При пациенти с риск от хипотония, като болни с вероятност за намален обем, може да се има предвид приложение на начална доза от 4 мг.

 

Приложение при увредена бъбречна функция:

Началната доза при пациенти с нарушена бъбречна  функция, включително  болни на хемодиализа е 4мг. Дозата трябва да се увеличи постепенно според отговора. Опитът с пациенти с много тежко или терминално бъбречно увреждане е ограничен. 

 

Приложение при увредена чернодробна функция:

При пациенти с леко до умерено чернодробно увреждане се препоръчва доза от 2 мг веднъж дневно. Дозата може да се коригира според отговора. Няма опит с пациенти с тежко чернодробно увреждане.

 

Комбинирано лечение:

Доказано е, че добавянето на диуретик от тиазиден тип като хидрохлоротиазид  или адитивен антихипертензивен ефект с ATACAND.

 

Приложение при чернокожи пациенти:

Антихипертензивен ефект на candesartan е по-слаб при чернокожи пациенти,в сравнение с нечернокожи болни.

 

Дозировка при сърдечна недостатъчНОСт:

Обичайната препоръчителна начална доза на ATACAND е 4 мг веднъж дневно. Повишаването на дозата до 32 мг веднъж дневно или до най-високата поносима доза се извършва чрез удвояване на дозата на интервали от най-малко 2 седмици. 

За информация и поръчки: