+359 878 292 513

ТОБРАДЕКС СОЛ.5 МЛ.

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: S01CA01


Описание

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА TOBRADEX И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

TOBRADEX се използва за лечение на възпаление и вероятна инфекция на Вашето око(очи). Това възпаление може да е в резултат на операция на Вашето око или да е причинено от инфекция, попадане на чуждо тяло или нараняване на окото.TOBRADEX е кортикостероидна-противовъзпалителна комбинация. Кортикостероидите (дексаметазон в този случай) предотвратяват или намаляват възпалението в окото. Противовъзпалителните вещества (тобрамицин в този случай) са ефективни срещу широк спектър микроорганизми, които могат да инфектират окото(очите).TOBRADEX е течност (бяла до почти бяла суспензия) и се доставя в опаковка,'съдържаща 5 ml пластмасова бутилка (DROP-TAINER) с капачка на винт със защитен пръстен.

 

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TOBRADEX

Не използвайте TOBRADEX:

ако сте свръхчувствителни (алергични) към тобрамицин и/или дексаметазон, или към някоя от останалите съставки на TOBRADEX капки за очи, суспензия, ако се съмнявате, че имате очна инфекция. Само Вашият лекар може да прецени кое е подходящото лечение за Вашия тип очна инфекция.

Обърнете специално внимание при употребата на TOBRADEX:

ако имате високо вътреочно налягане (глаукома). Обърнете се към Вашия лекар за съвет.ако изпитвате сърбеж в областта на клепача, подуване, зачервяване на окото, преустановете употребата на лекарствения продукт и се консултирайте с Вашия лекар, използвайте този лекарствен продукт токова дълго, колкото Ви е предписал Вашият лекар. Ако състоянието Ви се влоши или не се подобри, посъветвайте се с Вашия лекар, ако използвате продължително TOBRADEX (повече от 24 дни), може да станете по-податливи към други очни инфекции и това може да забави заздравяването на очната рана.Ако носите меки контактни лещи, не използвайте капките докато лещите Ви са в очите. Изчакайте 15 минути след употребата на капките, преди да поставите контактните лещи обратно. Използваният консервант в TOBRADEX (бензалкониев хлорид) може да промени цвета на меките лещи.Важно е да знаете, че не трябва да носите контактни лещи при наличие на очна инфекция.Възможно е да се наложи Вашият лекар да провери налягането във Вашето око(очи) повреме на лечението с този лекарствен продукт. Следвайте неговите съвети.Не е изследвана ефективността и безопасността на лекарствения продукт при употребата при деца под една годинка. Трябва да следвате стриктно предписанията на Вашия лекар, когато прилагате TOBARDEX при деца над една годинка.

 

Бременнист и кърмене

Посъветвайте се Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на който и да е лекарствен продукт.

 

Шофиране и работа с машини:

Възможно е непосредствено след поставянето на TOBRADEX да се появи краткотрайно замъгляване на зрението. Вие трябва да изчакате докато зрението Ви се проясни и едва тогава да шофирате или да работите с машини.

Употреба на други лекарства:

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или доскоро сте приемали някакъв друг лекарствен продукт. Не забравяйте също така да споменете и лекарствата, които сте закупили без рецепта.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TOBRADEX

Винаги използвайте TOBRADEX точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е една или две капки в окото(очите) на всеки четири до шест часа. Продължителността на лечението е по преценка на Вашия лекар.  

Използвайте TOBRADEX само за вашите очи.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TOBRADEX

1. Вземете бутилката TOBRADEX и огледало.

2. Измийте си ръцете.

3. Разклатете добре бутилката.

4. Отвъртете капачката.

5. Дръжте бутилката, насочена надолу, между палеца и средния пръст.

6. Наклонете главата назад. Разтворете клепача, с почистения вече пръст, така че да се образува 'джоб' между него и окото. Капката трябва да попадне именно на това място.

7. Приближете апликатора-капкомер на бутилката близо до окото. Използвайте огледалото, ако това Ви улеснява.

8. Не докосвайте окото, клепача, заобикалящата ги площ или други повърхности с върха на апликатора-капкомер. Има опасност от замърсяване на капките.

9. Внимателно натиснете с показалеца основата на обърнатата надолу бутилка, за да изпусне една капка TOBRADEX .

10. След като поставите TOBRADEX, освободете долния клепач, затворете окото и нежно натиснете с пръст окото, в ъгълчето при носа. Това ще попречи на TOBRADEX да премине към другите части на тялото.

11. Ако трябва да използвате капките и за двете очи, повторете всички стъпки и с другото око.

12. Поставете капачката и затворете добре бутилката веднага след употреба.

13. Използвайте само една и съща бутилка.

Ако капката не попадне в окото, опитайте отново.Ако сте пропуснали да поставите TOBRADEX, поставете дозата когато се сетите. Ако е време за следващата Ви доза, продължете по Вашата обичайна схема. Не поставяйте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.Ако сте поставили повече от необходимото количество TOBRADEX:Ако е необходимо, TOBRADEX може да се измие с хладка вода.Ако използвате и други лекарствени продукти за очи, изчакайте поне десет до петнайсет минути между поставянето на TOBRADEX и другите лекарства. 

 

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

 Като всички лекарствени продукти, TOBRADEX може да предизвика нежелани лекарствени реакции.

Чести нежелани реакции

Очни нежелани реакции: дискомфорт (краткотрайно парене или щипане по време на приложение)

Нечести нежелани реакции

Очни нежелани реакции: сърбеж в окото, високо вътреочно налягане, зачервяване, подуване на клепача, увеличено сълзене, сърбеж в областта на клепача.Обикновено, Вие можете да продължите употребата на лекарствения продукт, освен ако реакциите не са сериозни. Ако нещо Ви притеснява, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.Ако забележите нежелани лекарствени реакции, не описани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

5. СЪХРАНЕНИЕ НА TOBRADEX

Бутилката трябва да се изхвърли 4 седмици след първото отваряне, за да бъдат избегнати евентуални инфекции. Напишете датата на отваряне на означеното за това място.

Отворено на:.....Да се съхранява на място, недостъпно за деца.Да се съхранява под 25°С.Да не се замразява.

Съхранявайте бутилката изправена.Да се съхранява в плътно затворена опаковка.Не използвайте лекарствения продукт след срока на годнос, обявен върху бутилката и картонената кутия (отбелязан като Годен до').




За информация и поръчки: