+359 878 292 513

КО-ВАЛЗАКОР ТАБЛ.160 МГ./12.5 Х 28

КО ВАЛСАКОР ТАБЛЕТКИ 160 МГ. /12. 5 Х 28

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: KRKA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C09DA03


Описание

КО-ВАЛСАКОР

 
 
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КО-ВАЛСАКОР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
 
Ко-Валсакор филмирани таблетки съдържат две активни вещества, наречени валсартан и хидрохлоротиазид. И двете вещества помагат да се контролира високото кръвно налягане.
- Валсартан принадлежи към клас лекарства, известни като ангиотензин II рецепторни антагонисти, които помагат за контролиране на високото кръвно налягане. Ангиотензин II е веществов организма, което причинява свиване на кръвоносните съдове, причинявайки по този начин повишаване на кръвното налягане. Валсартан действа като блокира ефекта на ангиотензин II.В резултат на това кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава.
- Хидрохлортиазид принадлежи към група лекарства, наречени тиазидни диуретици. Хидрохлоротиазид засилва отделянето на урината което също понижава кръвното налягане.
 
Ко-Валсакор се използва за лечение на високо кръвно налягане, което не е адекватно  контролирано от всяко едно от веществата самостоятелно.
Високото кръвно налягане и повишава натоварването на сърцето и артериите. Ако не се лекува, то може да увреди кръвоносните съдове в мозъка, сърцето и бъбреците и може да доведе до инсулт, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност. Високото кръвно налягане увеличава риска от сързечни атаки. Понижаването на повишеното кръвно налягане, намалява риска от развитие на тези заболявания.
 
 
КАК ДА ПРИЕМАТЕ КО-ВАЛСАКОР?
 
Винаги приемайте Ко-Валсакор точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
 
Хората с високо кръвно налягане, често не забелязват някакви признаци на този проблем. Повечето могат да се чувстват съвсем нормално. Затова е много важно за вас да посещавате Вашия лекар, дори и ако се чувствате добре.
Вашият лекар ще ви каже точно колко таблетки да приемете. В зависимост от начина, по който реагирате на лечението, Вашият лекар може да предложи по-висока или по-ниска дози.
 
- Не променяйте дозата или не спирайте приема на таблетки без консултация с лекар
- Лекарството трябва да се приема по едно и също време всеки ден, обикновено сутрин.
- Можете да приемате Ко-Валсакор , с или без храна.
- Погълнете таблетката с чаша вода

 

За информация и поръчки: