+359 878 292 513

ЛУТАМАКС ДУО КАПС.10 МГ.Х 30

ЛУТАМАКС ДУО КАПС.10 МГ.Х 30

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


ЛУТАМАКС ДУО капсули 10 мг * 30

Капсулите ЛУТАМАКС ДУО бяха разработени специално с цел подпомагане на естествените защитни механизми на вашите очи. Тези механизми могат да бъдат намалени особено при заболяването възрастово-зависима макулна дегенерация.

ЛУТАМАКС ДУО съдържа есенциалните подхранващи вещества Лутеин, Зеаксантин и Омега-3-мастни киселини DHA /ДХА, докозахексаенова киселина/ и ЕРА /ЕПА, ейкозапентаенова киселина/. Всички тези субстанции имат естествен произход и изключително висока чистота, необходима за производството на ЛУТАМАКС ДУО.

Лутеин и Зеаксантин са естествени защитни фактори и участват при изграждането на зрителните клетки на ретината. Там те филтрират особено богатата на енергия синя светлина и чрез това предпазват зрителните клетки от светлинни увреждания. Лутеинът освен това има и функцията на естествени "слънчеви очила" за окото. Омега-3 мастните киселини DHA и ЕРА са необходими за правилното функциониране на зрителните клетки. и повишават съпротивителните сили на окото срещу вредни въздействия.

Възрастово-зависима макулна дегенерация

Възрастово-зависимата макулна дегенерация е едно от най-честите очни заболявания в западните индустриални държави и често води до тежка загуба на зрението. При възрастово-зависима макулна дегенерация с течение на времето все повече се уврежда macula lutea - мястото на най-остро зрение. Зрителните клетки умират, така че заболяването може да доведе до пълна слепота. Само в Австрия в момента повече от 100 000 души страдат от  МД.

Точните причини, предизвикващи МД, и до днес не са напълно изяснени. Вероятно отговорни за възникването на МД са оксидативни процеси, отлагането на отпадни продукти в ретината и нарушения в обмяната на веществата.

Когато бъде диагностицирана МД, е много важно да предпазим очите от вредни влияния и също така да ги снабдим възможно най-добре с протективни вещества.

ЕФЕКТИ НА ЛУТЕИН И ЗЕАКСАНТИН

Лутеин и Зеаксантин са растителни вещества, които човешкият организъм не може да синтезира сам. Зеаксантинът е друга форма /= изоформа/ на Лутеин  и естествено се съдържа във всички плодове и зеленчуци, които съдържат Лутеин. В Лутамакс Дуо се съдържа високо пречистен екстракт от турта, съдържащ естествени примеси от Лутеин и почти 5-10 % Зеаксантин.

ЛУТЕИН И ЗЕАКСАНТИН ИМАТ ДВОЙНА ЗАЩИТНА ФУНКЦИЯ ЗА РЕТИНАТА

1. И двете субстанции имат свойството да филтрират богатия на енергия син светлинен спектър. Благодарение на това е възможно вредата от тази част на светлинния спектър да бъде намалена и да достига с понижен интензитет до зрителните клетки, като по този начин да бъде намалена и опасността от увреждане на чувствителните фоторецептори.

2. Лутеин и Зеаксантин намаляват вредата от "свободните радикали", образувани в организма под действие на УВ лъчи, и те от своя страна се натрупват таргетно в зрителните клетки.

Лутеин и Зеаксантин имат и още един позитивен ефект. Те намаляват нежеланата хроматична аберация /разпръскване/ на светлината, постъпваща в окото. Благодарение на този положителен ефект човек може да вижда предметите съвсем отчетливо.

Дори и при пациенти, при които лутеинът не води до ясно изразено подобряване на остротата на зрението , подхранването на ретината с веществото осъществява по-добра защита от вредната синя светлина. Поради това лутеин трябва да се приема през всички фази на заболяването, дори и при най-късната фаза на възрастово-зависима МД.

ПРИЕМ НА ЛУТЕИН И ЗЕАКСАНТИН

Човешкият организъм е устроен да приема и двете ценни протективни вещества - Лутеин и Зеаксантин чрез храната. За съжаление хората в Европа приемат много недостатъчни количества Лутеин и Зеаксантин чрез обичайната си храна.

Изследванията за необходимите дозировки показаха, че човек трябва да приема най-малко 10 мг Лутеин дневно, за да може да поддържа стойностите на Лутеин в ретината на необходимите нива. С начална доза от 20 мг Лутеин на ден може да бъдат постигнати необходимите нива на насищане, дори е препоръчително за първите 3-6 месеца дозата от 20 мг/ден Лутеин да бъде запазена. По този начин отново ще бъдат възстановени собствените запаси на тялото и ще се способства за по-добро снабдяване на очите с Лутеин.

 Именно поради това Лутамакс Дуо е достъпен в две концентрации - 10 и 20 мг.

 Чрез Лутамакс Дуо се постига желан и контролиран приток на високопречистен Лутеин и Зеаксантин в необходимата дозировка.

ДЕЙСТВИЕ И ДОЗИРОВКА НА ОМЕГА-3-МАСТНИТЕ КИСЕЛИНИ

При множество научни изследвания беше доказано, че Омега-3-мастните киселини могат да намалят значително риска от развитие на възрастово-зависима макулна дегенерация. По-новите изследвания показват нещо повече - DHA  и EPA могат много често да намалят драстично опастността от развитие на късните форми на възрастово-зависима макулна дегенерация при положение, че човек ги приема регулярно. Това е особено важно, защото именно при късната форма на възрастово-зависима макулна дегенерация се достига до ясна и необратима загуба на зрението .

Днес знаем, че двете Омега-3-мастни киселини DHA  и EPA са изключително мажни компоненти за правилното функциониране на зрителните рецептори. Нещо повече, от тук нататък има ясни индикации, че Омега-3-мастните киселини потискат опасното прорастване на нови  кръвоносни съдове в ретината и по този начин намаляват риска от развитие на така наречената "влажна" възрастово-зависима макулна дегенерация. При този тип макулна дегенерация се стига до кръвоизливи в ретината,  които водят до бърза и ясно изразена загуба на зрение в течение на само няколко дни.

В Централна Европа средно дневният прием на Омега-3-мастни киселини възлиза на 150-200 мг дневно. Дори се препоръчва средно дневен прием от около 500 мг дневно, Лутамакс дуо може да покрие недостигащата средно дневна нужда от около 330 мг.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗИРОВКА НА ЛУТАМАКС ДУО

Начална доза: През първите 3-6 месеца от терапията пациентът трябва да приема по 1 капсула Лутамакс Дуо 20 мг на ден. Чрез по-високата начална дозировка се постига по-високо ниво на насищане в кръвния ток с лутеин, зеаксантин и омега-3-мастни киселини. По-високите нива на насищане в кръвта водят до повишена възможност за постигането на тези протективни вещества до окото.

Поддържаща дозировка:  След първоначалния прием се препоръчва да се продължи с поддържаща доза от 1 капсула Лутамакс Дуо 10 мг дневно, за да се запази вече постигнатото ниво на насищане в кръвта от лутеин, зеаксантин и омега-3-мастни киселини.

Указание: Важна е продължителността и непрекъснатостта при приемане на Лутамакс дуо. Ако се прекъсне приемането на лутеин и омега-3-мастни киселини, в рамките само на няколко седмици ще се стигне до ясно понижаване на концентрацията на тези вещества в ретината. Само при продължителен и непрекъснат прием може да бъде задържан предпазващият за окото ефект на споменатите субстанции.

СТРАНИЧНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ

Няма регистрирани

СЪДЪРЖАНИЕ:

1 капсула Лутамакс Дуо 10 мг Лутеин и 330 мг Омега-3-мастни киселини

енергийна стойност                      за 1 капсула

калории                                      6,3 kcal/25,9 kJ

протеини                                     0,20 г

въглехидрати                                0 г

мазнини                                        0,61 г

лутеин                                          10 мг

рибено масло със съдържание на:

Омега-3-мастни киселини

- DHA                                            240 мг

- EPA                                             90 мг

витамин Е                                       6 мг α-ТЕ

 

За информация и поръчки: