+359 878 292 513

БИОЗИН KIDS СИРОП 0+ ГОД.100 МЛ.

Биозин Кидс сироп 0+ години 100мл.

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Имунната система е многокомпонентна и за да действа ефективно, изисква всички нейни елементи да са налице и да работят в пълно взаимодействие. Липсата или нарушената функция, на който и да е от елементите, води до имунен дефицит и до определено болестно състояние.

II. Какво е БИОЗИН КИДС
БИОЗИН КИДС съдържа комбинация от следните биологично активни съставки:

Коластрата (colostrum) е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници в първите 3 до 4 дни след раждането, преди появата на обичайната кърма. Тя съдържа три основни групи съставки, осигуряващи висока концентрация на жизненоважни растежни и модулиращи развитието и съзряването на имунната система фактори:

Хранителни и биоактивни съставки - коластрата е богата на протеини с висока биологична стойност - 46,7%, въглехидрати - 27,2 % и мазнини - 18%. В състава й влизат най-важните витамини за растеж на организма: витамин  А, витамини В1, В2, В5, В6, В9, В12, витамин С, витамин Е, бета-каротин, ретиноева киселина. Коластрата съдържа минералите сяра, натрий, хром, цинк, магнезий, калций, желязо, фосфор, калий.

Втората група са вещества, поддържащи физиологичната функция на имунната система: широкоспектърните антитела (IgG, IgА, IgМ, IgD, IgЕ), цитокини, лактоферин, полипептид пролин, олигозахариди, лакталбумини, Normal CG globulin (Вит. Д3 свързващ протеин). Normal CG globulin (Вит. Д3 свързващ протеин) се свързва с вит. Д3 и така активира макрофагите. Normal CG globulin (Вит. Д3 свързващ протеин) има ключова роля в транскрипцията на вит. Д3 до активни метаболити и транспорта им до мястото на локален имунен отговор.
Лактоферинът е член на фамилията трансферини - основни серумни транспортни протеини. Той е съединение, което се произвежда естествено в тялото, от имунните клетки и е особено разпространен в секретите на горните дихателни пътища, очите и стомаха. Доказано е, че лактоферинът стимулира активността на някои имунни клетки. Той има антивирусно, антибактериално, антимикотично и антипротозойно действие.

Третата група съставки на коластрата са тези, свързани с развитието.
Тук спадат растежните фактори - те стимулират нормалния растеж, подпомагат регенерацията. Стотици научни изследвания доказват забележителните ползи от коластрата:

    укрепва имунната система;
    увеличава устойчивостта към инфекции;
    спомага за по-добър растеж на децата.

Витамин Д3 - Холекалциферолът Вит. Д3 е главен регулатор на фосфорно-калциевата обмяна и участва във формирането и укрепването на костната тъкан. Известно е, че недостигът на Вит. Д3 води до тежки нарушения в дейността на дихателните органи при астматиците. Истинският Вит. Д е същата субстанция, която се синтезира в човешката кожа в отговор на слънчевите излагания (за разлика от вит. Д2 с гъбичков произход, който не е естествено представен в човешкото тяло). Решаващата роля на витамин Д във функцията на имунната система е скорошно откритие. Голямо проучване в САЩ върху 18 000 деца показва, че тези, с високи кръвни нива на витамин Д3 са с по-малка вероятност да имат настинка или инфекция на горните дихателни пътища. Витамин Д3 има способността да активира специални анти-микробни протеини, които подпомагат клетките в борбата с вирусите.

Цинк - осигурява синтеза на имуноглобулини и образуването на аминокиселини. Кофактор на вит Д3. Той е необходим за нормалния растеж при децата.

Инозитол - участва в състава на клетъчните мембрани като градивен елемент за синтеза на фосфолипидите, такива са повърхностните белодробни липиди. Той е важен за развитието на белите дробове на децата, като предотвратява развитието на респираторни усложнения.

III. Предназначение
Подпомага и поддържа физиологичната функция на имунната система.

IV. Как трябва да се приема БИОЗИН КИДС
Формулата е подходяща за деца от всички възрасти! Приемат се по 5 мл. (една доза) дневно, преди хранене. Няма ограничения за продължителността на приема. За повече информация се обърнете към Вашия лекар!
1. РАЗКЛАТЕТЕ ДОБРЕ ПРЕДИ УПОТРЕБА!
2. Поставете дозиращата спринцовка в адаптора на шишето.
3. Обърнете шишето надолу и изтеглете с дозиращата спринцовка 5 мл.

V. Кой не трябва да приема БИОЗИН КИДС
При свръхчувствителност към някоя от съставките, преустановете приемането на препарата и се консултирайте с Вашия лекар! Да не се прилага при алергия към някоя от съставките.

VI. Съхранение на БИОЗИН КИДС
Сиропът се съхранява при стайна температура на недостъпни за деца места.
Да не се излага на пряка слънчева светлина.
Да не се използва след изтичане на годността му (виж срока на годност от маркировката върху бутилката) или ако целостта на опаковката е нарушена.

 

За информация и поръчки: