+359 878 292 513

АБОКА ФИТОРОИД КРЕМ 40 МЛ.

Абока фитороид крем 40мл.

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: Aboca

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ПРИЛОЖЕНИЕ:

    Хемороиди
    Успокоява болката, паренето и сърбежа,
    Като предпазва лигавицата

NeoFitoroid биокрем е медицинско изделие на основата на растителни молекулни комплекси с успокояващо и защитно действие по отношение на аноректалната лигавица, което противодейства на дискомфорта (болка, парене и сърбеж), дразненето и възпалението вследствие на хемороиди.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ:

Действието на NeoFitoroid се дължи на Helydol - лиофилизиран екстракт, съставен от пречистена липофилна фракция от специален сорт Хелихризум, обогатен с алое, бодлив залист, растителни и етерични масла, който успокоява дразненето, защитава лигавицата и улеснява нормализирането й чрез 3 механизма на действие:

1. Мукоадхезивно действие: прилепва към лигавицата, като образува филм с бариерен ефект, който я предпазва от контакт с дразнещите агенти;

2. Лубрикантно действие: намалява триенето с изпражненията, като по този начин предпазва от раздразнение и застой на кръв в перианалната зона;

3. Антиоксидантно действие: защитава лигавицата от свободните радикали, като опосредствено облекчава възпалението.

Освен това NeoFitoroid създава неблагоприятна среда за развитието на микроорганизми, оказва допълнително защитно действие и облекчава сърбежа. Освежаващите му свойства водят до бързо облекчаване на симптомите.

NeoFitoroid не съдържа кортикостероиди и анестетици, а благодарение на механизма си на действие не дразни и не изсушава лигавицата.

ПОКАЗАНИЯ:

NeoFitoroid биоКрем е показан за лечение на болка, парене и сърбеж в аналната и перианална зона, свързани с хемороиди (вътрешни и външни). Може да се използва и при наличие на анални рагади.

NeoFitoroid биоКрем е подходящ и за превенция, както и във всички случаи, които могат да доведат до раздразнение и/ или застой на кръв в аналната и перианална зона (запек, диария, неправилно хранене и начин на живот). NeoFitoroid биоКрем е подходящ за прилагане и по време на бременност и кърмене.


НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

При външно приложение нанесете върху аналната и перианална зона и нежно масажирайте. За вътрешно приложение използвайте специалния ректален апликатор, който се завива към тубичката. Нанесете от крема колкото е необходимо, така че да покриете засегнатите части. Използвайте продукта след дефекация и след старателно и внимателно измиване на аналната и перианална зона.

За предотвратяване на дразненето, причинено от триене, продуктът може да се приложи преди дефекация, като задължително се повтори и след това.

След употреба развийте апликатора, измийте го внимателно с топла вода и сапун и затворете тубичката. Процедурата може да се повтори няколко пъти дневно, дори на близки интервали и за продължителни периоди от време.

СЪСТАВ:

Функционални вещества: Лиофилизирани екстракти от цветни връхчета на Хелихризум липофилна фракция (Helydol)* и корени от Бодлив залист*; дехидратиран листен гел от Алое вера*; воден разтвор от цветни връхчета на Хелихризум*; маслен екстракт от цветни връхчета на Жълт кантарион*; масло от Жожоба*; масло от Карите*; етерични масла от: Чаено дърво, Кипарис и Лютива мента.

Съдържа още: глицерил стеарат, каприлов/капринов триглицерид, захароза дистеарат, захароза стеарат, цетилстеарил алкохол, растителен глицерин, трихидростеарин, растителни масла, хидрогенирани растителни масла, канделилов восък, ксантанова гума, лимонена киселина, токофероли, натриев силикат, бензилов алкохол, калиев сорбат, натриев дехидроацетат, слънчогледово масло. *Съставка от биологично земеделие

Не съдържа натриев лаурил сулфат и натриев лаурет сулфат, петролни деривати, парабени, PEG, синтетични оцветители и парфюми.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

Да не се използва при установена свръхчувствителност или индивидуална алергия към една или повече съставки. В случай че симптомите не се повлияват, препоръчваме да се консултирате с лекар. Да се съхранява при стайна температура, далеч от източници на топлина и на защитено от светлина място. Да се държи на места, недостъпни за деца. Срокът на годност се отнася за неотворена опаковка при правилно съхранение.

СРОК НА ГОДНОСТ:

Не използвайте след изтичане на посочения срок на годност. Препоръчваме използването на продукта до 4 месеца след отварянето.

ОПАКОВКА:

Тубичка от 40 ml. Съдържа ректален апликатор.

За информация и поръчки: