+359 878 292 513

АУГМЕНТИН ES СИР.600 МГ.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: J01CR02


Описание

Какво представлява AUGMENTIN прах за инжекционен разтвор

Името на вашето лекарство е AUGMENTIN. То е под формата на стерилен бял прах за инжекционен разтвор. Съдържа две лекарствени вещества: amoxicillin (амоксицилин), под формата на amoxicillin sodium (натриева сол на амоксицилин) и clavulanic acid (клавуланова киселина), под формата на potassium clavulanate (калиев клавуланат). AUGMENTIN прах за инжекционен разтвор не съдържа помощни вещества.

 

AUGMENTIN прах за инжекционен разтвор съдържа натрий и калий - 2,7 mmol (или 63 mg) натрий и 1,0 mmol (или 39 mg) калий в 1,2 g доза.

AUGMENTIN прах за инжекционен разтвор се предлага в стъклени флакони, опаковани в картонени кутии по 10 флакона.

 

Кой произвежда лекарството и притежава разрешение за употребата му в България

AUGMENTIN прах за инжекционен разтвор се произвежда от SmithKline Beecham Pharmaceuticals, Worthing, West Sussex, BN14 8QH, UK. Притежател на разрешението за употреба е Beecham Group Ltd., Great West Road, Brentford, Middlesex, TW8 9GS, UK, представляван в България от GlaxoSmithKline ЕООД с адрес: София 1408, кв.Иван Вазов, ул.Димитър Манов бл.10.

 

За какво се използва AUGMENTIN

AUGMENTIN принадлежи към групата на пеницилиновите антибиотици и се използва за лечение на инфекции, причинени от различни видове бактерии. Тези инфекции могат да засегнат белите дробове (бронхит или пневмония), сливиците (тонзилит), синусите (синуит), ушите (отит на средното ухо), пикочо-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит, инфекции на женската полова система), кожата и меките тъкани, костите (остеомиелит) и ставите.Augmentin прах за инжекционен разтвор 1000/200 mg е показан и за профилактика срещу инфекции, свързани с големи оперативни интервенции (стомашно-чревни, тазови, сърдечни и бъбречни операции, операции на главата и шията, операции на жлъчните пътища, ставно протезиране).

Преди да започне употребата на AUGMENTIN прах за инжекционен разтвор Уведомете лекаря си в случай, че:

• Сте имали кожен обрив или подуване на лицето или шията след прием на антибиотик

• Сте алергични към пеницилини или някой друг антибиотик

• Имате проблеми с бъбреците или черния дроб

• Приемате таблетки срещу забременяване (може да се наложи да предприемате допълнителни мерки срещу забременяване, напр. употреба на кондоми)

• Сте бременна или имате съмнения че сте бременна, или в случай че кърмите

• Имате повишени нива на натрий в кръвта и ви е предписана диета с ниско съдържание на натрий

• Страдате от заболяването инфекциозна мононуклеоза (вирусно заболяване, протичащо с висока температура, подути и болезнени лимфни възли и в някои случаи на възпаление на гърлото и увеличен черен дроб).

• Приемате лекарства за предотовратяване съсирването на кръвта (образуването на тромби)

• Приемате лекарства (allopurinol, probenecid) за лечение на подагра (заболяване, при което са повишени нивата на пикочната киселина в кръвта).Ако някое от горепосочените се отнася за вас, лекуващият лекар може да ви предпише друго лекарство или да промени дозата на AUGMENTIN.

Как трябва да се прилага AUGMENTIN прах за инжекционен разтвор

Лекуващият лекар ще определи дозировката и продължителността на лечението. Ако имате някакви въпроси относно лекарството и дозировката му, посъветвайте се с лекаря. Обичайната дозировка при възрастни е 1,2 д, прилагани на 8-часови интервали от време. При деца с телесно тегло под 40 kg продуктът се дозира според теглото. Обичайната дозировка при деца от 3 месеца до 12 години е 25/5mg/kg телесно тегло на всеки 8 часа. При много малките деца (под 3 месеца) продуктът се прилага на 12-часови интервали. При по-тежки инфекции може да се наложи приложение на по-високи дози от горепосочените. За предотвратяване на инфекции след операция обичайната дозировка при възрастни е 1,2 д, приложени преди операцията по време на прилагане на анестезията (упойката). AUGMENTIN прах за инжекционен разтвор се прилага инжекционно (интравенозно). Малко вероятно е да възникнат някакви проблеми при предозиране с това лекарство. Ако смятате, че е пропусната някоя от инжекциите, уведомете лекуващия лекар.

 

Нежелани лекарствени реакции

При малък брой пациенти лекарството може да причини стомашен дискомфорт или диария. Тези симптоми обикновено са леки.При някои хора по време на лечение с антивбиотици може да се появи обрив по кожата. Уведомете незабавно лекуващия лекар или медицинска сестра, ако по време на лечението с AUGMENTIN се появи кожен обрив или сърбеж.В изключително редки случаи може да се появи подуване на лицето и затруднение в дишането. Тези симптоми може да са проява на по-сериозна алергична реакция, изискваща спешна медицинска намеса. Ако забележите поява на тези симптоми, незабавно уведомете лекуващия лекар или медицинската сестра.

При някои хора лечението с AUGMENTIN може да доведе до кандидоза (гьбична инфекция на влагалището, устната кухина или кожата). Лекуващият лекар може да ви предпише лекарства за лечение на кандидозата.Много рядко може да се появи главоболие и/или замаяност, или гърчове. Тези реакции са обратими и изчезват след края на лечението.Много рядко по време на лечение с това лекарство е наблюдавано възпаление на бъбреците. Много рядко лекарството може да образува кристали в урината (обикновено видими само под микроскоп), водещи до помътняване на урината или затруднение (дискомфорт) при уриниране. За да се намали вероятността от поява на тези симптоми, приемайте много течности.В много редки случаи AUGMENTIN може да доведе до поява на сериозни нежелани реакции.

Уведомете незабавно лекуващия лекар, ако забележите появата на някой от следните симптоми:

• Тежка диария, която може да е кървава.

• Тъмно оцветяване на урината и/или обезцветяване на изпражненията.

• Пожълтяване на кожата и бялата част на очите.

Тези симптоми може да се проявят до няколко седмици след края на лечението и обикновено са обратими.В случай, че се налага да ви бъде направено изследване на кръвта, уведомете лекаря, че приемате AUGMENTIN. Това е важно, тъй като AUGMENTIN може да доведе до краткотрайни промени в броя на кръвните клетки.Уведомете лекуващия лекар или медицинската сестра и за всяка друга смущаваща ви реакция, която може и да не е описана в тази листовка.

За информация и поръчки: