+359 878 292 513

ФЕЛОРАН ФОРТЕ ГЕЛ 5% 40 ГР

Фелоран Форте гел 5% 40 гр.

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: SOPHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Фелоран Форте гел съдържа активно вещество диклофенак натрий, което принадлежи към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства. Диклофенак облекчава симптомите на възпаление - болка и оток. Гелът е специално разработен за постигане на бърза резорбция на диклофенак през кожата и бързо облекчаване на болката. Фелоран Форте гел е показан при:

- травми на сухожилията, ставните връзки, мускулите и ставите, дължащи се на навяхвания, изкълчвания, разтежения, натъртвания и болки в гърба (спортни травми); локализирани форми на извънставен ревматизъм

- възпаления на сухожилията (например „тенис лакът"), бурсити (болка и оток в и около ставите), синдром рамо-ръка, периартропатия;
локализирани форми на дегенеративни ставни заболявания, например остеоартрит на периферните стави и гръбначния стълб.

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Фелоран Форте гел?

Не използвайте Фелоран Форте гел

    ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
    ако сте свръхчувствителни към аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства с клинична проява на астматичен пристъп, уртикария или алергичен ринит; ако сте на възраст под 14 години; в последните три месеца на бременността.

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Фелоран Форте гел. Ако имате стомашна или дуоденална язва, сърдечно-сьдова недостатъчност (сърдечно заболяване, което може да доведе до лесна уморяемост, задух, подуване на глезените и др.), бъбречни или чернодробни проблеми.
Гелът се прилага само върху здрава кожа (при липса на отворени рани и наранявания).
Не се прилага върху очите и лигавиците.
Не се прилага под превръзка, не се приема през устата.
Намазаната повърхност на кожата да не се излага на слънчева светлина.
В случай на кожни или други признаци на свръхчувствителност приложението на лекарството трябва да бъде преустановено.

Други лекарства и Фелоран Форте гел
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.
Взаимодействията с други лекарства са малко вероятни, при приложение на Фелоран Форте гел върху кожата.

Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Употребата на Фелоран Форте гел не се препоръчва по време на бременност и в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини
Фелоран Форте гел се прилага върху кожата. Не повлиява способността за шофиране и работа с машини.
Фелоран Форте гел съдържа диметилсулфоксид, който може да причини дразнене на кожата. В състава на продукта като помощно вещество се съдържа натриев бензоат, който може да окаже слабо дразнещо действие върху кожата, очите и лигавиците.

Как да използвате Фелоран Форте гел?
Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Фелоран Форте гел се прилага върху кожата. Обичайното приложение е: Възрастни и юноши над 14 години: гелът се нанася върху засегнатия участък 2 пъти дневно (за предпочитане сутрин и вечер) и внимателно се втрива, докато се поеме от кожата. Необходимото количество гел зависи от размера на засегнатото място. Например 1 g гел (около 6 cm) е достатъчно за намазване на площ около 400 cm2. След всяко приложение ръцете трябва да се измиват, освен ако те не са третираното място.
Продължителността на лечението зависи от показанията и постигнатия ефект.

•    При травма или ревматизъм на меките тъкани - не се препоръчва гелът да се употребява повече от 14 дни, освен ако това не е назначено от лекар.

•    При артритни болки (възрастни над 18 години) - не се препоръчва употреба повече от 21 дни, освен ако лечението не е назначено от лекар.
Когато Фелоран Форте гел се използва без лекарско предписание при посочените индикации, е необходима консултация с лекар, ако състоянието на пациентите не се подобри в рамките на 7 дни или се влоши.
Деца под 14 години: приложение на продукта в тази възрастова група е противопоказано. Пациенти в напреднала възраст (над 65 години): използва се в обичайната дозировка.^ Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Фелоран Форте гел
Тъй като продуктът се прилага върху кожата, предозиране е малко вероятно. При инцидентно поглъщане през устата на големи количества от продукта потърсете лекуващия Ви лекар или се обърнете към най-близкото лечебно заведение.

Ако сте пропуснали да използвате Фелоран Форте гел
Ако сте пропуснали да приложите дозата и наближава времето за следващата доза, приложете я както обикновено. Не използвайте двойно количество от лекарството при следващото приложение.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
При прилагане върху кожата често (при по-малко от 1 на 10 пациенти) са възможни: зачервяване, сърбеж, обриви, екзема, лющене и сухота на кожата. В редки случаи (при по-малко от 1 на 1 000 пациенти) може да се наблюдава подуване и образуване на мехурчета по кожата на мястото на приложение. Много рядко (по-малко от 1 на 10 000 пациенти) - кожен обрив с мехури пълни с гной; алергични реакции, протичащи с подуване на лицето, устните, устата, езика или гърлото; често придружени с обрив и сърбеж, което може да предизвика трудности при преглъщане; свиркане в гърдите или недостиг на въздух (симптоми на астма); повишена чувствителност на кожата при излагане на слънце.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

5.    Как да съхранявате Фелоран Форте гел?
Да се съхранява в оригиналната опаковка при температура под 25°С. Да се съхранява на място недостъпно за деца. Да се използва до 1 месец след отваряне на тубата.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.    Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Фелоран Форте гел?
Активното вещество е диклофенак натрий 50 mg в 1 g гел.
фугите съставки са: карбомер 980, диметилсулфоксид, изопропилов алкохол, натриев бензоат, диетаноламин, пречистена вода.

 

За информация и поръчки: