+359 878 292 513

АПИМЕД ТУСИК СИРОП 100МЛ.

Апимед тусик сироп 100мл.

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Течна хранителна добавка с пчелен мед, тинктура от мащерка и прополис.
Мащерката допринася за облекчаване дразненето на горните дихателни пътища.

Мащерката (Thymus vulgaris L.) е растителен вид от семейство Устноцветни (Lamiaceае) с характерен аромат и ароматичен, донякъде горчив и стипчив вкус. Мащерката е диворастяща, в различни подвидове и форми, на варовити и каменисти почви на хълмисти терени в централна, южна Европа и Балканите. В Хърватия мащерката се намира в полудив вид в област Литорал и Далмация. Отглежда се в Европа, източна Африка, Индия, Турция, Израел, Мароко и Северна Америка. В хранителни добавки най-често се използват листа и стрък от мащерка. Растението съдържа: желязо, калций, етерично масло, смола, танин, горчиви вещества, сапонозиди и фенолни съединения, тимол, карвакрол, цимен, борнеол, линалоол и пимен. Екстрактът от мащерка намалява контракциите на гладките мускули на дихателните пътища.

Прополисът се произвежда от малки частици ароматна смола, която пчелите (Apis Mellifera var.) събират от листните пъпки на растенията, смесват я със секрета от челюстните си жлези и частици восък. Съставен е от 55% смола, 30% восък, 10% ароматни и етерични масла, както и 5% цветен прашец. Съдържа също витамини В1, В2, Вб, С, Е, пантотенова и никотинова киселини, както и минерали: натрий, калий, магнезий, калций, цинк, желязо, манган, никел, мед, стронций, кобалт, молибден, ванадий и др. Биологично активните компоненти на прополиса могат да се класифицират в няколко групи, от които трябва да наблегнем на флавоноиди и фенолни киселини, на които се дължи в най-голяма степен ефективността на прополиса.

Пчелният мед е сладък и гъст сок, произведен от медоносни пчели от нектара, който те събират от цветя или сладки секрети (манов мед) на някои насекоми. Това е най-съвършеният продукт на природата, тъй като съдържа почти всички съставки, от които е изграден човешкият организъм. Той се счита за един от най-лесно смилаемите и използваеми храни. Тъй като съдържа значително количество монозахариди, меда се включва предимно в енергийни храни.
Химически, пчелният мед се състои от захари (предимно фруктоза и глюкоза), вода, органични киселини (мравчена, оксалова, янтарна, лимонена, винена, млечна, бензоена), протеини, витамини (витамин С, витамин В комплекс, ниацин, пантотенова киселина, биотин и фолиева киселина) и минерали (силиций, алуминий, желязо, калций, магнезий, натрий, калий, манган, мед, хром, никел, цинк, кобалт, антимон, олово, фосфор).

Състав

Пчелен мед 48%, вода, алкохолна тинктура от листа мащерка 1:6 3,14%, алкохолна тинктура от прополис (съдържа 3,5% екстракт от прополис) 2,0%, консерванти: натриев бензоат, калиев сорбат.

Доза

Максимална дневна доза:
30 ml от течната хранителна добавка = 35,4 g, съдържа:

  • пчелен мед: 17,00 g;
  • алкохолна тинктура от листа мащерка 1:6: 1,11 g;
  • алкохолна тинктура от прополис (съдържа 3,5% екстракт от прополис): 0,71 g.
Начин на употреба:
  • За деца на възраст от 4 до 12 години - 5 ml от течната хранителна добавка 3 пъти дневно след хранене;
  • За деца на възраст над 12 години и възрастни - 5 ml от течната хранителна добавка 3-5 пъти дневно след хранене и още 5 ml преди лягане, при необходимост.

За информация и поръчки: