+359 878 292 513

Equilibra Мелатонин х 75 капсули

Equilibra Мелатонин х 75 капсули

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: Equilibra

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание
Съвет против безсъние
Ако не ви се спи, станете. Не лежете будни повече от 30 минути. Ако продължите да не можете да заспите, просто станете. Направете нещо тихо и не много стимулиращо. Когато отново се почувствате уморени се върнете в леглото.
За да имате редовен сън не е хубаво да се успивате. Ставайте по едно и също време всеки ден дори през уикендите, празниците и отпуските. Не лежете в леглото с намерението да станете. Просто станете.
 

Човешкият организъм функционира най-добре ако е гарантиран правилният ритъм сън-бодърстване (бодрост). Подпомагайки физиологичния сън и релаксация, мелатонинът може да допринесе за нормалната фукция на имунната система, както и за регулацията на кръвното налягане и телесната температура. Мелатонинът е мощен антиоскидант и подпомага за унищожаването на вредните радикали в организма. Той действа, както на нивото на клетъчната мембрана, така и вътре в самата клетка. Приемайки мелатонин, ние не просто ще регулираме съня си, но и ще подпомогнем организма си да дезактивира свободните радикали.
Допълнително действие: Мелатонинът играе важна роля за поддържане на правилния ритъм сън-бодърстване (бодрост) и сихронизра биоритмите. Този прецизен ритъм, индивидуален за всеки човек е 24 часов часовник и играе огромна роля, когато ние заспим и се събудим. Съществува денонощен ритъм, основан на слънчевото греене и сезонен ритъм, който следва продължителността на деня. Нивото на мелатонина през нощта може да бъде десетократно по-високо, отколкото през деня. Това равновесие може лесно да бъде нарушено при хора, чиято работа го изисква (напр. работа на смени) или се налага често да летят, сменяйки часовите пояси. Освен това, производството на хормона намалява с напредване на възрастта. Хората, които имат проблеми със заспиването или в определени случаи на нарушение на съня, често прибягват до синтетични лекарства. Решението обаче, би могло да бъде лесно с добавка, съдържаща естествено вещество, което се произвежда и от нашия организъм – мелатонин!

Състав

Всяка таблетка съдържа мелатонин - 1mg.

Доза

1 таблетка дневно 30 мин. преди сън.

За информация и поръчки: