+359 878 292 513

ВИТАСЛИМ PROCOMBO КАПС Х 10БР

ВИТАСЛИМ PROCOMBO КАПС Х 10БР Витаслим PROCOMBO капсули х 10

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: VITASLIM INNOVE

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ПроКомбо осигурява ефективно поддържане на равновесието на нормалната чревна флора. Той доставя достатъчно количество живи пробиотични култури Lactobacillus acidophilus La-14 (200 млрд. CFU/g) плюс необходимите за техния растеж и развитие в човешкия стомашно-чревен тракт (СЧТ) пребиотични фруктоолигозахариди. Има висока ефективност и съдейства за поддържане функциите на стомашно-чревния тракт и съотношението на полезните микроорганизми в него.

Проявява добри резултати в следните посоки:

    Регулиране на чревната перисталтика: пробиотиците подкрепят дейността на червата като създават условия за нормална дефекация;
    Добро храносмилане: Осигурява ефективното обработване на храната, усвояването на полезните вещества от нея и регулярното изхвърляне на остатъчните отпадъци след обработването;
    Подкрепя функциите на стомашно-чревния тракт след прием на антибиотици: Подпомага поддържането на популацията на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт. Спомага за намаляване на страничните ефекти от приема на антибиотици;
    Регулиране на микробния баланс в стомашно-чревния тракт: Подкрепя доброто здраве и намалява нежеланите последствия върху организма от нездравословен начин на живот, стрес и др.

ДЕЙСТВИЕ:
ПроКомбо е синбиотик – синергично съчетание на пробиотични култури Лактобацилус ацидофилус (Lactobacillus acidophilus) и пребиотични късоверижни фруктоолигозахариди.
L. acidophilus е един от най-полезните микроорганизми (пробиотик), създаващ условия за развитие на нормална чревна флора. L. acidophilus прилепва към епителните клетки на чревната лигавица. Попаднали и колонизирали се върху нея, пробиотиците поддържат тесен контакт с интестиналната имунна система (70% от имунната система на човека е концентрирана в неговия стомашно-чревен тракт) и по този начин подпомагат имунния отговор. Приемът на L. acidophilus е полезен при състояния, свързани с нарушения в стомашно-чревната дейност, след прием на медикаменти и антибиотици, след спазване на диети, при възрастни хора с нарушено усвояване на лактозата на млякото и др.
Късоверижните фруктоолигозахариди (пребиотик) са нискокалорични, несмилаеми въглехидрати, които подпомагат нормалния растеж и активността на полезната чревна микрофлора. Те преминават през стомаха и тънките черва и достигат до дебелото черво без да се разграждат или абсорбират. Там избирателно подхранват само полезните бактерии като L. acidophilus. Пребиотикът подпомага и улеснява прилепването на пробиотиците към чревната лигавица и размножаването на полезната флора в червата.
Пребиотиците осигуряват жизнената активност на пробиотичните микроорганизми и им помагат да оцелеят в киселинната среда в стомаха и в тънките черва, в които има високи концентрации на жлъчни соли.

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА КАПСУЛИРАНЕ DuoCapTM
ProCombo е произведен в САЩ по патентована технология DuoCapTM (капсула в капсула) на Capsugel за комбиниране и двуетапно освобождаване на съставките. Тя позволява влагане на течности в твърди желатинови капсули без никаква термична обработка на активното вещество. Така се запазва животът на пробиотичните култури и се гарантира тяхното достигане до гостоприемника (чревната лигавица). ProCombo в DuoCapTM предпазва пробиотичните култури от киселинната среда в стомаха и ги запазва живи. Освобождават се директно в червата, където пробиотикът действа.

Желатиновите капсули DuoCapTM са:

    без разтворители;
    без консерванти;
    без глутен;
    без захар;
    без ГМО.

УКАЗАНИЕ ЗА УПОТРЕБА: 1 капсула дневно поне 2 часа след хранене с достатъчно количество течности (поне 1 чаша вода).

СЪСТАВ на препоръчвана доза за дневен прием от 1 капсула:

    Лактобацилус ацидофилус (L. acidophillus La-14®, 200 bln CFU/g): 75 mg;
    Късоверижни фруктоолигозахариди (FOS 95 % short-chain NutraFlora): 65 mg.

Допълнително съдържа: стабилизатори: глицерол, магнезиеви соли на мастни киселини, микрокристална целулоза; влагозадържащ агент: силициев диоксид

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: не са известни.

 

За информация и поръчки: