+359 878 292 513

АМИОДАРОН ТАБЛ.200 МГ.Х 30 /БАЛКАНФАРМА/

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C01BD01


Описание

Състав:

Всяка таблетка съдържа: Amiodarone hydrochloride 200 mg и помощни вещества: царевично нишесте, натриев гликолат, кополивидон VA 64, манитол SD 200, колоидален безводен силиций 200, талк и магнезиев стеарат.

Действие:

АМИОДАРОН е антиаритмично лекарствено средство от клас III. Действа съдоразширяващо върху коронарните и периферните съдове. Като намалява съпротивлението в коронарните съдове и сърдечната честота, той понижава нуждите и консумацията на кислород от сърдечния мускул и по този начин облекчава сърдечната дейност.

 

Показания:

Профилактика и лечение на камерни аритмии, включително профилактика и лечение на животозастрашаващи, водещи до хемодинамична нестабилност камерни тахикардии.За лечение на тахикардни надкамерни ритъмни нарушения: предсърдно мъждене и трептене; AV - нодални тахикардии; тахикардии при WPW синдром. Противопоказания: Амиодарон не се прилага при:

- забавен пулс;- различни форми на блокиране на електричните импулси в сърцето;

- нарушения на функциите на щитовидната жлеза;

- свръхчувствителност към йод

 

Нежелани лекарствени реакции:

Лекарственото средство АМИОДАРОН, което приемате, може да предизвика прояви на някои нежелани реакции. Те са зависими от дозата и продължителността на лечение. Препоръчва се използване на най-ниска ефективна доза за избягване на странични действия.

• При някои болни е възможна проява на брадикардия (забавен пулс). Ако пулсът Ви се понижи под 55 удара в минута, потърсете лекарска консултация.

• Възможно е да се повиши чувствителността на кожата и да се появи пигментация.

• В редки случаи може да почувствате следните смущения: гадене, повръщане, загуба на вкуса, диария.

• При пациенти с неврологични заболявания е възможно лекарственото средство да предизвика нарушения в съня, главоболие, мускулна слабост, световъртеж.

При поява на такива нежелани лекарствени реакции или други смущения, потърсете съвета на Вашия лекуващ лекар. Лекарствени и други взаимодействия:

При назначаването на АМИОДАРОН, ако приемате и други лекарствени средства, уведомете за това Вашиялекуващ лекар.

• Внимателно да се комбинира АМИОДАРОН с калциеви антагонисти (верапамил и дилтиазем) ; бета - блокери (пропанолол); диуретици.

• АМИОДАРОН увеличава действието на дигоксин и противосъсирващия ефект на варфарин и аценокумарол.

• При съвместното им използване Амиодарон засилва ефектите на много антиаритмични средство от клас I (хинидин, прокаинамид, флекаинид).

 

Предпазни мерки при употреба

• Важни при лечението с Амиодарон е своевременно да уведомите Вашия лекуващ лекар, ако сте почувствали нежелани лекарствени реакции или други смущения.

Бременност и кърмене

 

АМИОДАРОН преминава през плацентата и се открива в млякото на жени, които кърмят. Не се препоръчва употребата му при бременност и в период на кърмене. Ефекти Върху способността за шофиране и работа с машини Няма данни за повлияване способността за шофиране и за работа с машини, изискващи повишено внимание.

 

Дозировка и начин на приложение

Дозировката и продължителността на лечението се определят от Вашия лекуващ лекар. Спазвайте строго предписаната дозировка! Долу посочените дозировки са само ориентировъчни:

• Натоварващи дози - от 600 до 1 200 mg / ден за 1 до 2 седмици.

• Ефективна поддържаща терапия - до 400 - 800 mg/ ден в продължение на 1 месец.

• Поддържащо лечение - 200 mg/ ден - 5 дни от седмицата (2 дни пауза).

 

Съхранение:

На сухо и защитено от светлина място при температура под 25° С Срок на годност: 3 (три) години.Да не се употребява след изтичане на посочения срок на годност!

За информация и поръчки: