+359 878 292 513

ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ 0.1% 30 ГР.

ЛОКОИД ЛИПОКРЕМ 0. 1% 30 ГР.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Locoid Lipocream, cream 0.1% /Hydrocortisone butyrate/

Локоид Липокрем, крем 0.1 %

Състав

Какво представлява Locoid Lipocream и как действа?

lg Locoid Lipocream съдържа лекарствено вещество Hydrocortisone butyrate 1 mg

Помощни вещества

Цетостерилов алкохол, макрогол 25 цетостерилов етер, лек течен парафин, бял мек парафин, лимонена киселина безводна, натриев цитрат (безводен), пропил парахидроксибензоат, бензилов алкохол и пречистена вода.

Как изглежда Locoid Lipocream и в какви опаковки се предлага?

Locoid Lipocream е с бял цвят, поставен в туби от 15 или 30g. Тубите са опаковани в картонена кутия с жълт /сив/ бял цвят с отпечатано означение Locoid Lipocream 0.1%.

Как действа Locoid Lipocream?

Locoid Lipocream съдържа хормон от кората на надбъбреците /кортикостероид/ и бързо намалява симптомите на някои кожни заболявания - сърбеж, зачервяване, лющене на кожата. Кортикостероидите не лекуват основното заболяване.

За какво може да се използва Locoid Lipocream?

Locoid Lipocream може да се използва за лечение на повърхностни кожни заболявания, придружени със сърбеж, зачервяване или лющене на кожата.

Locoid Lipocream съдържа повече мазнина от обикновен крем и затова е специално подходящ при кожни заболявания със суха кожа или смесени-отчасти суха и отчасти влажна кожа.

Какво трябва да знаете преди да започнете употребата на Locoid Lipocream ?

Кога не трябва да употребявате Locoid Lipocream ?

Locoid Lipocream не трябва да се употребява при:

? Кожни заболявания причинени от бактериални, вирусни, гъбичкови, дрождеви или паразитни инфекции. Тези състояния може да се влошат или да бъдат маскирани

? Акне, както и акне със зачервяване на кожата

? Рани, ихтиоза

? Кожни заболявания, които може да се дължат на предишно лечение с кортикостероиди, като възпаление на кожата около устата, изтъняване на кожата, понякога със стрии, чупливи кожни съдове

? Дерматит на стъпалото при деца

Ако сте свръхчувствителни към хидрокортизон бутират или към някоя от помощните съставки на Locoid Lipocream /което се случва рядко / Вие не трябва да употребявате Locoid Lipocream /виж параграф "Предупреждение относно някои помощни съставки"/

Предпазни мерки при употреба на Locoid Lipocream

Locoid Lipocream не трябва да се нанася върху клепачите и не трябва да попада в очите.Кожата на лицето, областта на гениталиите и при кожните гънки е особено чувствителна към кортикостероиди, поради което трябва да се третира внимателно.

Ако след продължително лечение с Locoid Lipocream заболяването се появи отново след кратко време, Вие трябва да се консултирате с лекаря си.

Ако прилагате Locoid Lipocream върху голяма кожна повърхност или при деца, е необходимо да се извърши лекарски преглед. Продължителната употреба на кортикостероиди върху голяма кожна повърхност трябва да се избягва при деца.

Взаимодействия

Комбинацията от различни лекарствени средства може да предизвика странични реакции. Моля, информирайте Вашия лекар за всички други лекарства, които употребявате по време на бременност и кърмене. Ако искате да използвате Locoid Lipocream по време на бременност или кърмене трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма данни за ефекта на Locoid Lipocream върху способността за шофиране и работа с машини, но такъв ефект не се очаква.

Предупреждение относно помощните съставки

Locoid Lipocream съдържа някои помощни съставки /цетостеарил алкохол и метилхидроксибензоат/, които в редки случаи могат да предизвикат кожни реакции на свръхчувствителност /сърбеж, поява на червени петна/.

Указания за употреба на Locoid Lipocream

Как трябва да се използва Locoid Lipocream ?

Locoid Lipocream трябва да се нанася в тънък слой върху засегнатата кожа. След това може внимателно да се масажира. Не трябва да се прилага повече от 1 до 3 пъти дневно, ако лекаря не е предписал друго. Ако оплакванията намалеят лекарят може да ви посъветва да използвате Locoid Lipocream по-рядко.Обикновено не трябва да използвате повече от 1-2 туби от 30g Locoid Lipocream за една седмица.

Ако сте пропуснали една доза Locoid Lipocream?

Ако веднъж сте забравили да нанесете Locoid Lipocream, продължете по обичайния начин. Не е необходимо да прилагате по-голямо количество.

Нежелани лекарствени реакции

Понякога след прилагане на Locoid Lipocream върху кожата може да почувствате парене или дразнене, което обикновено е леко и изчезва от самосебе си. Ако използвате продължително кортикостероиди или ги прилагате с оклузивна превръзка може да получите обриви или пъпки. Кожата може да се обезцвети или да изтънее, а понякога се появяват стрии.Ако при Вас се появят тези нежелани реакции или други, неизброени по-горе, трябва да уведомите Вашия лекар.

Как трябва да се съхранява Locoid Lipocream

Locoid Lipocream трябва да се съхранява при стайна температура, не по-висока от 25°С в оригиналната опаковка, в недостъпно за деца място.Той не трябва да се използва след изтичане срока на годност, означен върху опаковката.

 

За информация и поръчки: