+359 878 292 513

АУГМЕНТИН СИР.457 МГ.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: J01CR02


Описание

Какво представлява AUGMENTIN

AUGMENTIN принадлежи към групата на пеницилиновите антибиотици.

Съдържа две лекарствени вещества: amoxicillin (амоксицилин), под формата на амоксицилин трихидрат и clavulanic acid (клавуланова киселина), под формата на калиев клавуланат. Комбинацията от двете съставки е известна като co-amoxic!av (ко-амоксиклав).

AUGMENTIN суспенсия съдържа и следните помощни вещества: ксантанова гума, хидроксипропилметилцелулоза, силициев диоксид, колоидален силиций, сукцинова киселина, суха портокалова есенция (61071 Е), суха портокалова есенция (9/027108), малинова есенция, есенция за сироп (златна) и аспартам, който е източник на фенилаланин.Продуктът не съдържа захароза, тартразин или други азо оцветители и не съдържа консерванти.AUGMENTIN е под формата на бял прах и след разтварянето му се получава течна суспенсия.

 

Кой произвежда лекарството и притежава разрешение за употребата му в България

AUGMENTIN powder for oral suspension се произвежда от SmithKline Beecham Pharmaceuticals, Worthing, West Sussex, BN 14 8QH, UK. Притежател на разрешението за употреба е Beecham Group p.l.c, 980, Great West Road, Brentford, Middlesex, TW8 9GS, UK, представляван в България от GlaxoSmithKIine Export Ltd. c адрес: София, кв. Иван Вазов, ул. Димитър Манов бл.Ю.

 

За какво се използва AUGMENTIN

AUGMENTIN се използва за лечение на инфекции, причинени от различни видове бактерии. Тези инфекции могат да засегнат белите дробове (бронхит или пнивмония), сливиците (тонзилит), синусите (синуит), ушите (отит на средното ухо), пикочо-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит, инфекции на женската полова система), кожата, костите (остеомиелит) и ставите.

Преди да започнете приема на лекарството

Това лекарство не трябва да се приема от лица, алергични към бета-лактамни антибиотици (пеницилини и цефалоспорини). Ако детето ви е имало/вие сте имали прояви на алергия (напр. обрив) след прием на антибиотик, трябва да уведомите лекуващия лекар преди да започнете приема на AUGMENTIN.Ако по време на лечението с AUGMENTIN забележите поява на кожен обрив, спрете приема на лекарството и незабавно уведомете лекуващия лекар.

Преди да започенете приема на AUGMENTIN трябва да се консултирате с лекуващия лекар, в случай че детето ви/вие страдате от заболяването инфекциозна мононуклеоза (вирусно заболяване, протичащо с висока температура, подути и болезнени лимфни възли и в някои случаи на възпаление на гърлото и увеличен черен дроб).

В случай че детето ви има/имате проблеми с бъбреците или черния дроб, не започвайте приема на лекарството преди да сте уведомили за това лекуващия лекар. Може да се наложи промяна в дозировката или предписване на друго лекарство.

Някои лекарства, прилагани успоредно с AUGMENTIN, могат да доведат до нежелани реакции. Уведомете лекуващия лекар, в случай че приемате следните лекарства:

Уведомете лекуващия лекар, ако детето ви/вие страда(те) от състояние, известно като фенилкетонурия.Уведомете лекуващия лекар и ако приемате противозачатъчни лекарства. Както и при други антибиотици може да се наложи да предприемате допълнителни мерки срещу забременяване.

Информирайте лекаря, ако сте бременна или имате съмнения, че сте бременна. В случай че, сте бременна не трябва да приемате това лекарство, освен ако лекуващият лекар ни ви е посъветвал друго.Можете да кърмите по време на лечението с AUGMENTIN. Как трябва да се приема AUGMENTIN суспенсияСпазвайте указанията на лекуващия лекар как и кога да приемате лекарството. Лекарят ще прецени дневната доза суспенсия, която детето ви/вие трябва да приема(те). Ако имате някакви въпроси относно лекарството и дозировката му, посъветвайте се с лекаря. Приемайте суспенсията с помощта на 5 ml лъжица.Препоръчително е суспенсията да се приема по време на хранене. AUGMENTIN осъществява действието си и в случаите, в които е приет на гладно.Не спирайте приема на лекарството преди завършването на пълния курс на лечение, дори когато детето ви/вие се чувства(те) по-добре.

 

УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА

Указания за приготвяне на Augmentin 156,25 mg/5 ml перорална суспенсия и на Augmentin 312 mg/5 ml:

1. Бутилката се разклаща добре, докато цялото количество прах се събере на дъното на бутилката.

2. За получаването на 100 ml суспенсия към праха трябва да се добавят 90 ml вода, т. е. да се добави вода до линията, отбелязана в горния ляв ъгъл на етикета на бутилката.

3. Бутилката се затваря плътно с капачката и се разклаща интензивно.

4. Бутилката се оставя неподвижно за около 5 минути, за да се осигури пълно диспергиране на праха в течНОСтта.

Указания за приготвяне на Augmentin 457 mg/5 ml перорална суспенсия:

1. Бутилката се разклаща добре, докато цялото количество Прах се събере на дъното на бутилката.

2. За получаването на 70 ml суспенсия към праха трябва да се добавят 62 ml вода, т. е. да се добави вода до линията, отбелязана в горния ляв ъгъл на етикета на бутилката.

3. Бутилката се затваря плътно с капачката и се разклаща интензивно.

4. Бутилката се оставя неподвижно за около 5 минути, за да се осигури пълно диспергиране на праха в течността.

За информация и поръчки: