+359 878 292 513

АРИЛИН РАПИД ВАГ.ОВ.1000 МГ.Х 2

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание
Листовка за пациента

1. Наименование на лекарствения продукт

Arilin® Rapid Арилин рапид

 

2. Състав

Кое е лекарственото вещество ?

1 песар съдържа 1000 mg MetronidazoleПомощни вещества: глицеролтриалканоат (C8-C18) и соев лецитин.

 

3. Лекарствена форма

Какво представлява Арилинрапид?

песариЕдна опаковка съдържа 2 песара.

 

4. Притежател на разрешението за употреба

Dr. August Wolff GmbH & Co. Arzneimittel Sudbrackstrasse 56 33611 Bielefeld Germany

 

5. Производител

Dr. August Wolff GmbH & Co. Arzneimittel Sudbrackstrasse 56 33611 Bielefeld Germany

 

6. Терапевтични показания

Арилин рапид - песари е показан за локално лечение на трихомонален и други неспецифични вагинити. Трихомоналният вагинит представлява възпаление на влагалището, причинено от специфичен причинител - Trichomonas vaginalis. Заболяването се предава по полов път и се носна чрез намазка.

При другите неспецифични вагинити (аминоколпити) естествената бактериална среда е променена. Появява се течение с подобен на риба мирис.

 

7. Противопоказания

Кога не трябва да използваме Аршин рапид?

Не трябва да използвате Арилин рапид - песари при свръхчувствителност към метронидазол, други 5-нитромидазоли, както и към някоя от помощните съставки. Дълготрайната употреба без лекарски контрол може да доведе до тежки увреждания на черния дроб, нарушения на кръвообръщението, а също и на заболявания на мозъка, гръбначния стълб или нервите.

 

8. Прием по време на бременност и кърмене

Какво трябва да имате предвид по време на бременност и кърмене?

Арилин рапид - песари не трябва да се употребява по време на първия триместър от бременността. При съмнения за бременност трябва да се направи тест за бременност. През втория и третия триместър Арилин рапид песари може да се прилага само под лекарски контрол, ако няма друга алтернатива за лечение.При употреба на Арилин рапид - песари по време на кърмене, кърменето трябва да се прекрати, млякото да се изцежда и изхвърля, тъй като метронидазола /активнодействащото вещество/ преминава в майчиното мляко.

 

9. Предпазни мерки и съвети за употреба

Какви предпазни мерки трябва да вземете под внимание?

Моля спазвайте съветите за употреба и дозировка.Да се избягва употребата на алкохол. В противен случай могат да настъпят прояви на непоносимост към лекарството, например може да се появят зачервявания на кожата в областта на главата и врата, гадене, повръщане, главоболие, световъртеж.

С какво трябва да се съобразявате при шофиране или при работа с машини?

В началото на лечението с Арилин рапид - песари, може да се появи забавяне на реакциите, в резултат на които не бихте могли да реагирате бързо и целенасочено при изненадващи и неочаквани събития. Ако е възможно да не се шофира и да не се работи с електрически машини и инструменти през този период! Имайте предвид, че алкохолът допълнително може да забави движенията и реакциите ви.

Какво още трябва да вземете под внимание?

При трихомониаза много често сексуалният партньор също е носител на трихомонии дори и да няма оплаквания. За да се предотврати взаимното заразяване е желателно сексуалният партньор да се изследва и лекува. По време на лечението трябва да се избягват сексуални контакти.

За информация и поръчки: