+359 878 292 513

ЦИНАРИКС ДР.Х 24

ЦИНАРИКС ДРАЖЕТА Х 24

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: MONTAVIT

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Cynarix/Цинарикс 

Интересни факти за витамините
Витамин В10 при кожни изгаряния
Едно от многото полезни свойства на витамин В10 е неговата способност да облекчава болката при изгаряния по кожата. Освен това той поддържа кожата гладка и забавя появата на бръчки. Хората, които се лекуват с пеницилин, трябва да увеличат приема на витамин В10.
 

Цинарикс действа благоприятно при нарушения в храносмилането, газове в червата и подуване на корема. Цинарикс се използва и за поддържащо лечение при жлъчно-чернодробна дисфункция. Цинарикс е съставен от сух екстракт от артишок.

Свойства и действие:

Стандартизираният екстракт от артишок подпомага образуването на жлъчен сок по един мек, но продължителен начин, предотвратява застоя на жлъчка в жлъчните пътища и засилва отделянето на необходимите за храносмилането панкреатични ензими.

Състав:

Всяка обвита таблетка съдържа активна сьставка Супагае folium extr. siccum{сух екстракт от артишок), (4-6: 1) - 55 мг и помощни вещества-сърцевина на една таблетка: Целактоза (75% Лактоза монохидрат, 25% Целулоза на прах), Гросповидон,Коповидон, Силициев диоксид, Талк, Малтодекстрин, Магнезиев стеарат, обвивка на една таблетка: Захароза, Талк, Титаниев диоксид, Гума арабика, Метилцелулоза, Повидон, Глицерол85%, Силициев диоксид, Оцветител Е104 + Е132, Еудражит Е, Восък Е.  

 

Начин на приложение:

За вътрешно приемане.

Дозировка: По 1-2 таблетки 3 пъти дневно по време на хранене с малко течност. Продължителността на приложение се определя от лекар след преглед. 

Противопоказания:

Алергия към артишок или към някоя от помощните сьставки, извън чернодробно запушване на жлъчните пътища, емпием на жлъчния мехур, нарушена функция на черния дроб, запушване на жлъчните пътища и холецистит. 

Бременност и кърмене:

Няма данни за увреждащ ефект върху плода по време на бременност или върху кърмачето. Лекарят трябва да прецени съотношението риск/полза. 

Нежелани лекарствени реакции:

В редки случаи са наблюдавани преходни симптоми на стомашно-чревно дразнене - гадене, диария, отделяне на газове и прояви на свръхчувствителност. 

Лекарствени взаимодействия:

Досега не са известни. 

Предпазни мерки:

При настъпване на бременност по време на лечението уведомете Вашия лекар. Необходим е първоначален преглед при лекар за определяне на диагнозата, както и редовни прегледи за препоръка за продължителност на терапията.

При продължаване на оплакванията или ако не се постига очакваният резултат е необходимо също лекарска консултация. При камъни в жлъчния мехур Цинарикс трябва да се приема само след консултация с лекар!

Производител и притежател на разрешението за употреба:

Pharmazeutische fabrik Montavit Ges.m.b.H., A 6060 Absam/Tirol, Austria

 

За информация и поръчки: