+359 878 292 513

ЕНПРИЛ ТАБЛ.5 МГ.Х 60

ЕНПРИЛ ТАБЛЕТКИ 5 МГ Х 60

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: INBIOTECH

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C09AA02


Описание

ЕНПРИЛ 


Енприл е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Енприл се използва при сърдечна недостатъчност. Енприл не трябва да се прилага върху деца.

Показания.

Всички степени на есенциална хипертония, всички степени на сърдечна недостатъчност,вторична хипертония (в следствие на бъбречни заболявания)

Противопоказания.

Свръхчувствителност към която и да е от съставките на препарата, при пациенти с данни за внезапно подуване на лицето, придружено със задушаване и прегракналост при предишно лечение с подобни препарати, бременност, кърмене и порфирия. Свръхчувствителност към други АСЕ-инхибиториВашият лекар трябва да бъде информиран за всички други заболявания, които имате. Ако сте бременна или ' кърмите, информирайте Вашия лекар за това.

Не се прилага при деца!

Нежелани лекарствени реакции

Енприл се понася добре. В редки случаи може да се появят: световъртеж, главоболие, чувство за умора.. В началото на лечението е възможно понижаване на кръвното налягане, за което трябва да уведомите лекуващия ви лекар.В процеса на лечение кръвното налягане се стабилизира.Ако по време на лечението с Енприл се появи обрив по кожата, оток на лицето или гърлото, незабавно преустановете взимането на лекарството и се обърнете към лекар.Възможно е да се появят стомашно-чревни смущения, кашлица, мускулни крампи. За всички необичайни симптоми се консултирайте с лекар.

По време на лечението с Енприл са необходими периодични медицински прегледи.

Лекарствени взаимодействия

Едновременното прилагане на Енприл с други лекарствени продукти понижаващи кръвното налягане (атенолол, пропанолол) може да предизвика преходно понижаване на артериалното налягане под нормалните стойности. При заместване на бета-блокери с Енприл дозата на бета-блокера се намалява постепенно.Ако приемате едновременно с Енприл диуретици, препарати съдържащи калий, солеви заместители или литий, трябва да информирате Вашия лекар, тъй като едновременната им употреба може да доведе до взаимно повлияване и да промени ефекта им.При едновременно приемане на Енприл с противотуморни лекарствени продукти и кортикостероиди има риск от намаляване броя на белите кръвни телца.При прилагане с инсулин и орални антидиабетични средства е възможна преходна хипогликемия.Алкохолът засилва действието на Енприла

Дозировка и начин на приложение

Подходящата доза се определя от лекар. Обичайната дневна доза е 10 до 20 мг. Тя се определя от индивидуалните нужди на пациента. Обикновено се започва с по-ниска доза.Таблетките се вземат независимо от приема на храна.Лекарството не трябва да се използва след изтичане датата на годност.

Предпазни мерки

Да се прилага внимателно при пациента с увредена бъбречна функция. При комбинация с диуретици, невролептици, антидепресанти, както и при операции изискващи дълбока анестезия, има риск от хипотония. При предшествуваща терапия с диуретици, същите се намаляват и се спират за три дни.Не се препоръчва комбинация с калиеви соли и калий задържащи диуретици.

Лекарствена форма и опаковка

Таблетки по 5 mg, в стъклени опаковки по 20 и 60 броя.

Съхранение

На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°СДа се съхранява на места недостъпни за деца!

Срок на годност : 3 (три) години

Производител :

"ИНБИОТЕХ" - ООД, България, София 1000, ул. Триадица No 5, вх.

 

За информация и поръчки: