Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
WalmarkRamkopharmMiriamquevedoSvrFlorivitalVitaslimMustelaOilatumNuxeEleaEquilibraBeauty FormulasJohnson & Johnson
ЗИМАФЛУОР КАПКИ

ЗИМАФЛУОР КАПКИ

Цена:8.43 лв.
Продуктът не е в наличност
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:
Зимафлуор® капки/
 
Zymafluor drops 20 ml
 

 

В тази листовка:

1. Какво е Зимафлуор® и за какво се използва

2. Преди да употребявате Зимафлуор®

3. Как да вземате Зимафлуор

4. Възможни нежелани ефекти

5. Съхранение на Зимафлуор®

6. Допълнителна информация

 

Зимафлуор® капки/Zymafluor® drops

Четири капки Зимафлуор® капки съдържат 0.55 mg sodium fluoride, еквивалентни на 0.25 mg флуор.

Помощни вещества: бензоена киселина, глицерол, сорбитол, пречистена вода. Всяко шишенце Зимафлуор® капки съдържа 20 ml. 1 ml Зимафлуор® капки =18 капки.

 

Притежател на разрешението за употреба

Novartis Consumers Health GmbH, Zielstattstrasse 40, 81379 Munchen, Germany

Производител

Novartis Consumers Health SA, Route de L'Etraz, 1260 Nyon - Switzerland

 

 

1. Какво е Зимафлуор® и за какво се използва?

Зимафлуор® се използва  за профилактика на зъбния кариес.Зимафлуор® доставя флуор за зъбките на вашето дете, който ги прави по-устойчиви към кариеса.

 

2. Преди да използвате Зимафлуор®

Не давайте на вашето дете Зимафлуор®, ако то е алергично към някоя от съставките.(Е)Обърнете  специално внимание към Зимафлуор !Количеството Зимафлуор®, което вашето дете взема, е в зависимост от  количеството флуор в питейната вода, солта, зъбната паста и от възрастта му.

Вашият лекар, стоматолог или фармацевт ще ви помогне да уточните правилната дозировка за вашето дете.

 

Ако сте бременна или кърмите

Зимафлуор® е използван в продължение на много години по време на бременност в препоръчаната дозировка без негативни последствия. Препоръчителната дозировка за майката през този период е 1 mg флуор дневно. Тъй като количеството флуор, преминаващо в кърмата, е незначително, на естествено хранените бебета също трябва да приемат  по 4 капки Зимафлуор® дневно.

 

Прием на други медикаменти

Ако вашето дете взема лекарства, съдържащи алуминиеви, калциеви или магнезиеви соли, изчакайте поне 2 часа, преди да дадете Зимафлуор .

 

Прием на Зимафлуор® с храни или напитки

 

Зимафлуор® капки могат да се смесят с течности (но не мляко) или с по-твърда храна или да се приемат самостоятелно.

Зимафлуор® капки са специално  за деца, които са твърде малки да смучат таблетки (деца между 2 седмици и 2 години). Ако предпочитате, можете да продължите да използвате Зимафлуор® капки и след двегодишна възраст.

 

Ако забравите да вземете Зимафлуор®

Ако сте забравили да дадете на детето си неговата дневна доза Зимафлуор®, не трябва да удвоявате дозата на следващия ден.

Ако вземете повече Зимафлуор,® отколкото е необходимо

В случай на случайно предозиране незабавно информирайте вашия лекар. Ако детето ви е получавало твърде много флуор

Ако детето ви е получавало малко по-голямо от необходимото количество флуор в течение на дълъг период, например два пъти дневната доза в продължение на много години, по зъбите му могат да се появят бели петна.

Ако детето ви погълне голямо количество капкиСвържете се незабавно с вашия лекар. - Ако дете, тежащо 10 kg, погълне между 20 и 40 ml (1-2 шишенца) Зимафлуор капки, накарайте го да повърне и му дайте да пие голямо количество мляко.

Ако дете, тежащо 10 kg, погълне повече от 40 ml (2 шишенца) Зимафлуор® капки, трябва незабавно да бъде отведено в болница.Симптомите на предозиране са: повишено слюноотделяне, гадене, повръщане, коремни болки и диария.

 

4. Възможни нежелани ефекти

В препоръчаните дози флуорът не предизвиква значими странични реакции. Съобщава се за редки случаи на леки кожни зачервявалия. Те бързо изчезват при спиране на терапията. Кажете на вашия лекар или фармацевт, ако забележите някой друг ефект, който не е описан по-горе, и смятате, че може да е свързан с употребата на Зимафлуор.

 

5. Съхранение на Зимафлуор®

Срок на годност

60 месеца.

 

Не използвайте Зимафлуор® след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. Ако той е изтекъл, не хвърляйте лекарството, а го предайте на вашия фармацевт.

 

Условия за съхранение

Да се съхраняват под 30 °С.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

 Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
билки: Ароматна смирна срещу упорити инфекцииСмирна, Commiphora myrrha, е храст, който вирее на Арабския полуостров, в Етиопия и в Сомалия. В миналото е била толкова ценена, че стойността й се е равнявала на стойността на златото.
здравна информация: Националната програма за орална профилактика обхвана 50 хиляди децаСилантите представляват вид цимент, с който се запълват неравните повърхности на зъбите. Те предпазват зъба от вредното влияние на напитките и храните. Предимно се поставят силанти на дъвкателните зъби - пети, шести и седми.
хранителни съставки: Колагенът и вашето здравеКолагенът лесно може да бъде открит като съставка в любимият ви лосион за тяло или в хранителни добавки във вашата домашна аптечка. А какво всъщност е колагенът и как може да го включите във вашия живот?
предизвикателство: Предпазете кожата си от слънцетоЗа горещите дни не трябва да забравяте слънцезащитните съставки, които да предпазват кожата ви от изгаряне, зачервяване и сериозни болести. Вероятно сте наясно колко вредно може да е слънцето за кожата, за косата, за очите. Сънчевите изгаряния могат да имат сериозни последствия, особено ако са получени в детска възраст
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ЗИМАФЛУОР КАПКИ"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!