Природно лечение на подути лимфни възли – част втора

Препоръчваме ви:

Всички ние в даден период от живота сме усещали болка под мишницата или по врата, това е подут лимфен възел, който показва, че тялото ни се бори с определена инфекция. Дори в някои случаи е знак за рак, затова ако остане подут дълго време е добре да се консултирате с лекар. Разбира се, не всички подутини са знак за нещо страшно. Ето и няколко домашни лека, с които да преборите болезненото топче.

8. Лук

Поради силното антимикробно и антисептично действие на лука може да го използвате, за да накарате подутите лимфни възли да се оправят. Знае се, че сокът му не е хубав на вкус, но е чудесно средство за лекуване на инфекции.

9. Куркума

Тази подправка от векове се слави със своето противовъзпалително, антибактериално и антисептично действие, така че ако добавите в чаша с топло мляко една лъжичка куркума на прах ще облекчи болката и ще намали подуването.

10. Намалете приема на кофеин

Тъй като кафето и някои чайове са богати на кофеин, това води до увеличаване на лимфните възли, така че ако имамe подут е по-добре няколко дни да намалим или прекратим приема ми. Вместо това е хубаво да заложим на прясно изстискани сокове.

11. Витамин А

Ако увеличите приема на витамин А и хапвате повече храни, които го съдържат, бързо ще накарате бучките под мишницата да изчезнат. Заложете на морковите и папаята и скоро ще сте отново здрави.

12. Чесън

Той е  известен с неговите противовъзпалителни свойства, така че не бива да го отписваме и при подути лимфни възли вземете няколко скилидки сутрин с топла вода и скоро ще забравите за възпалителния процес.

13. Избягвайте люти храни

Особено ако бучката е под мишницата, спрете приема на люти и пикантни храни, това води до повече потене и замърсяване на болното място, а хигиената в случая е два пъти по-важна.

Не оставяйте буката за дълго, ако до 3 дена не намалее, отидете на консултация с доктор, за да сте сигурни, че не е нищо опасно или сериозно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *