4 нестандартни, но невероятно вкусни рецепти с диня

Препоръчваме ви:

Има ли по-подходящ плод от динята, за освежаване през летните горещи дни? Ние не се сещаме. Но наред с традиционният резен диня, можете да се поглезите с доста по-екзотични и нестандартни варианти за похапване на този така приятен плод. Потопете се в сочните парченца диня още сега със следващите вкусни предложения:

 

1. Динена пица

Един нетрадиционен начин да се освежите – резен диня, поръсен със сирене и босилек. Можете да придружите тази пица с чашка узо.

 

2. Динено ледено слъши

Знаете ли, че можете да замразите динята?

Нарежете я на кубчета (без кората) и я поставете на метално фолио в тавичка във фризера за около час или малко повече, докато замръзне.  Готовите кубчета са идеален заместител на традиционния и скучен лед и можете да ги използвате навместо него за чашата Ви с вода, сода или лимонада. Вкусно и полезно.

При желание сложете динените замръзнали кубчета в блендер с малко сок от лайм и вода и се насладете на истинско динено слъши. Лесно можете да превърнете този коктейл в такъв за възрастни като накрая прибавите малко водка преди сервиране в чашата.

 

3. Салата с капрезе и хрупкава печена диня с меден дресинг

Не само на стековете и бургерите им отива да се пекат на грил. Сложете върху решетките на скарата парчета диня, които предварително сте обляли с мед и зехтин. Когато леко се запекат, махнете ги от огъня и смесете в купа, заедно с доматки, моцарела, босилек, малко балсамов оцет и готово – идеалната гарнитура към всяко ястие или лека и приятна лятна салата. Вие решете.

 

4. Лятна динена салата

Независимо колко горещо е навън, колко много плажове сте посетили и какъв тен имате, лятото не  е истинско лято без присъствието на диня на трапезата. Вместо десерт обаче, тук Ви я предлагаме като предястие.

Нужни са Ви:

  • диня
  • авокадо
  • фета сирене
  • репички (по желание)
  • червен лук ( нарязан или пасиран)
  • мента (нарязана)
  • див лук
  • сол и черен пипер

Съставките са изброени от най-голямо към най-малко необходимо количество.

Единственото, което трябва да направите е да нарежете на кубчета с около 2см страна първите 3- 4 съставки, като ги подредите както е показано на картинката по начин, който най Ви допада. Поръсете с подправките и лука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *