Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
ФитофармаPhyto WaveBarleans OrganicLeocremaDietrexNuxeFilorgaUriageYardleyEucerinBronsonVichyScotish Fine Soaps

Как да се справим с разширените вени

Препоръчваме ви:Разширените вени са все по-често срещано явление. Причините за появяването им са различни, от фамилната обремененост до начина на живот. Те са вените, които носят кръвта до краката и я връщат обратно към сърцето, но когато тези клапи не функционират правилно, флуидите във вените водят до подуване на краката и до болка.

Ето няколко начин да победим болката във вените. Единият и най-лесен начин е при прибирането си вкъщи да вдигнете краката си високо на възглавничка, за да не ви убива, по този начин подобрявате кръвообращението.

Ледът е също помощник за подутите крака, той замразява болката и спира подуването, върви без рецепта и може да си го набавите по всяко време на деня, ако болката ви застигне вкъщи след тежък работен ден или през нощта, ако силнo ви заболи и сънят не идва.

Противовъзпалителните лекарства също биха ви помогнали, особено тези които съдържат ибупрофен, защото намаляват възпалителния процес до подуване в крака, но за да сте по-сигурни е хубаво преди да си изберете някое от аптеката да се консултирате с лекар или с фармацевта, ако посетите денонощна аптека и личният ви доктор не вдига телефона си.

Стягащите чорапи са друг лек за подутите вени по краката. Те действат и ви облекчават като стягат кожата и помагат на кръвта по-бързо да се върне към сърцето. Ако ви помагат, то заложете на тях, вместо да взимате медикаменти, които имат доста противопоказания, но в никакъв случай не пренебрегвайте проблема, ако се задълбочи.

Може да ви звучи странно, точно когато ви болят краката и искате да полегнете, но един изпитан лек срещу разширените вени е точно спортът и движенията. Ако превърнете спортът в ежедневие, то ще подобрите кръвообращението и ще облекчите подутите крака. Не бива да забравяме, че разширените вени се появяват при хора със застояла професия, прекарващи по 8 часа на ден пред компютъра или на крак.  

 
Коментари
Напишете коментар
Име
Вашият Коментар*
Въведете визуалния код*
Всички коментари ще бъдат прегледани и одобрени преди публикуване.

уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!